Iguana Death Cult doet een dubbele John Coffey in Kafe België, foto Roy Wolters

Iguana Death Cult doet een dubbele John Coffey in Kafe België, foto Roy Wolters

Iguana Death Cult: vier Rotterdams-Haags-Bredase muziekjongens. Jeroen, Tobias, Justin en Arjen maken psychedelische-garagerock met het onmiskenbare geslinger aan de tremolo voor de surf sound. Naar eigen zeggen betreden ze het muzikale terrein van Thee Oh Sees en Ty Segall; een branderige bundeling van San Fran garage en LA punk. De jeugdige stennisschopperij en bravoure waarmee Iguana Death Cult haar muzikale mengelmoes presenteert is aandoenlijk, net als de blozende wangen van zanger Jeroen wanneer hij op het podium zingschreeuwt. In september presenteerde Iguana Death Cult de debuut-cassette via het Haarlemse Geertruida, met daarop de singles Sirens en Seven Tongues. Waarom cassette en geen EP? Dit was goedkoper, sneller en gaf een, al dan wel ‘ander soort’, old-school gevoel. Wij hebben ze leren kennen tijdens de Popronde, waar ze onder meer het smalle Kafé België in Utrecht op z’n kop zetten.

Sirens:

Ondertussen hebben ze het voorprogramma van The Garden, The Black Marble Selection en Together PANGEA verzorgd. Met de laatste hebben ze eind januari, begin februari nog vier shows staan: 28 januari in Vera (Groningen), de 29ste in Metropool (Hengelo), de 31ste in thuishonk (Rotterdam) Rotown en 2 februari in EKKO (Utrecht). Tijdens Eurosonic zullen ze drie keer spelen plus een extra show tijdens Afterslag in Gigant, Apeldoorn, op zondag de 17e. Dit betekent dat liefhebbers drie kansen hebben om ze ergens in hun ESNS-route te proppen, met misschien onderweg naar huis in Apeldoorn nóg een reprise.

In een interview voorspelde gitarist Jeroen dat er binnen een half jaar na de debuut-cassette een album zou komen, en dat is zo ongeveer nu… De kans is dus aanwezig dat ze nieuw materiaal gaan laten horen!

Iguana Death Cult data op Eurosonic:
Vrijdag 15 – JAGERSONIC! – 13:50
Vrijdag 15 – De Garage van Klaas tijd nog onbekend (bands vanaf 23:00)
Zaterdag 16 – De Oosterpoort Kelder – 23:15

 

HEAVY EUROSONIC, GRUNNSONIC en MEER TIPS
Lees ook de Heavy Eurosonic route en de Heavy Grunnsonic route. In de aanloop naar Eurosonic Noorderslag tipt NMTH meer bands uit de line-up. Eerder lichtten we al uit: FEWSChikitasAbdomenPink Street BoysThe Black Cult, Avery Plains, It It Anita, Yung en Kontinuum op Eurosonic en Mandrake’s Monster, Tamarin Desert en Canshaker Pi voor Noorderslag.Deel dit artikel