Iguana Death CultDie gastjes van Iguana Death Cult zijn dus een partij lekker bezig: net een deal bij het Haarlemse Geertruida gescoord, twaalf Popronde-boekingen op zak en ook gestrikt voor Incubate. Daarmee is het nog niet klaar met de Rotterdammers voor september, want Geertruida brengt 11 september de debuut-single Sirens uit. Die presenteren ze die avond met Passing Goat, Sociale Onrust, Popronde-collega’s The Breaks en ongetwijfeld een best feestje in het Bredase Pier 15. En die hoor je nu vast op Never Mind The Hype. UPDATE: er is nu ook een clip! Zie onderaan.

De single, die uitgebracht gaat worden op cassette, bestaat uit twee heerlijk scheurende tracks (Sirens en Seven Tongues), die klinken alsof Thee Oh Sees met Together PANGEA in een veel te klein schuurtje uitvechten wie de meest verslavende, fuzzy party-garage maakt. Afgemaakt met een toefje surf. Yummie!

O ja, net als al die Popronde-shows (data onderaan) is de EP-presentatie gratis toegankelijk! Wees dus daar. Ze zijn nog niet voor Popronde Tilburg geboekt, maar spelen woensdag 16 september wel degelijk in de Kruikenstad: op Incubate en dat belooft vanaf 22.30 uur een heel mooi feestje te worden in Paradox.

Optredens Popronde:
Nijmegen: 17 sept – De Bijstand
Eindhoven: 25 sept – De Bakkerij
Deventer: 26 sept – De Heks
Heerlen: 27 sept – De Tapperij
Den Bosch: 02 okt – World Skate Center
Groningen: 08 okt – O’Ceallaigh
Haarlem: 10 okt – Patronaat Café
Utrecht: 22 okt – België
Leiden: 29 okt – Plato
Oss: 31 okt – Lollipop
Rotterdam: 07 nov – Bar3
Alkmaar: 13 nov – Het is nooit te laat

Nu ook met clip:Deel dit artikel