Santa Fé in Vibes

Santa Fé (hier op Popronde Rotterdam) is geselecteerd door popkoepel POPgroningen

GRUNNSONIC 16 •SOCIALIn 1993, zeven jaar na de geboorte van Noorderslag, ontstaat in de stad Groningen een soort tegenbeweging: Noorderslagting moet Groningse bands de kans geven die niet op Noorderslag staan. Het initiatief op vrijdag in Huize Maas is daarmee de voorloper van Grunnsonic, het gratis toegankelijke showcasefestival van Groningse acts dat tegenwoordig parallel aan Eurosonic in de binnenstad plaatsvindt. Hoewel de meeste bezoekers woensdag t/m vrijdag waarschijnlijk in de rij voor Vera, Simplon, De Beurs of De Spieghel te vinden zullen zijn, is er alle reden om ook naar de Nederlandse en Groningse acts te kijken. Helemaal als je geen Eurosonic-kaartje hebt, want Grunnsonic is gratis te bezoeken.

Check ook de NMTH Heavy Noorderslag– en Heavy Eurosonic-route!

Grunnsonic is sowieso nog best een alternatief feestje en dus presenteren we in samenwerking met de onvolprezen popkoepel POPgroningen ‘de heavy Grunnsonic route’! Op woensdag 13-1 kun je in drie locaties terecht voor je portie Grunnsonic: Warhol, A.S.G. Cleopatra en Men At Work. Op donderdag en vrijdag zijn het er vier: De Walrus, Buckshot Cafe, Warhol, Het Pakhuis (alleen donderdag) en &ZO (alleen vrijdag). En dan hebben we voor het gemak op woensdag ook The Jack Daniel’s Barn meegenomen. In de tent, die dit jaar van het Ebbingekwartier naar het Damsterdiep verhuist, staan drie middagen lang talentvolle Nederlandse acts.

Verder moeten we benadrukken dat er alle dagen in de stad bizar veel te zien is. De lijst aan gratis showcases en side-events als Platosonic is eindeloos en ook daar zijn talloze toffe Groningse en Nederlandse bands te zien. Verder zijn Santa Fé en Vikings In Tibet geselecteerd door de Groningse popkoepel en daardoor ook op donderdag in Troubadour te zien als onderdeel van het reguliere Eurosonic-programma.

De hele line-up van Grunnsonic 2016 vind je hier. Verder is er meer informatie op de site van POPgroningen en een interview met POPgroningen-organisator Frank de Boer lees je bij 3voor12 Groningen.


WOENSDAG 13 JANUARI

15.00 North To The Night – JACK DANIEL’S BARN (post-rock)

16.00 Santa Fé – JACK DANIEL’S BARN (psychgarage)

17.00 The Blind Roofers – JACK DANIEL’S BARN (deltablues)

18.00 Vikings in Tibet – JACK DANIEL’S BARN (post/ambient)

19.00 Avery Plains – JACK DANIEL’S BARN (rock noir/noise)
Schreven we al een gloedvolle tip over.

20.00 The Black Cult – JACK DANIEL’S BARN (garage)
Schreven we al een grove Eurosonic-tip voor.

20.50 New Red Fading, WARHOL (indie rock)


Kin in Simplon, foto Jan Westerhof

Kin in Simplon, foto Jan Westerhof

DONDERDAG 14 JANUARI

20.45 De Kat – DE WALRUS (blues/psych)

21.30 Vikings In Tibet – TROUBADOUR, UP (post/ambient)

22.15 Hans Hannemann – DE WALRUS (americana/country noir)

23.00 KIN – WARHOL (post-rock/dreamgaze)
Lees ook ons interview met Kim Foster over album SlowTV.

23.00 Santa Fé – TROUBADOUR, UP (psychgarage)

23.45 The Blind Roofers – DE WALRUS (deltablues)

00.00 View For A Day – HET PAKHUIS (rock)


...And The Gods Made Coffee, foto: Ron Veldman

…And The Gods Made Coffee, foto: Ron Veldman

VRIJDAG 15 JANUARI

17.00 Orange Skyline – JACK DANIEL’S BARN (indie rock/Britpop)

21.15 The Anti-D’s – DE WALRUS (indie punk)

22.30 The Tightropes – DE WALRUS (bluesrock/funk)

22.45 Vikings in Tibet – WARHOL (post/ambient)

23.45 …And The Gods Made Coffee – DE WALRUS (punk/hardrock)


MEER GRUNNSONIC
Bekijk de hele line-up van Grunnsonic 2016 en er is natuurlijk ook een FB-event. Meer informatie op de site van POPgroningen en in dit interview met POPgroningen-organisator Frank de Boer door 3voor12 Groningen.

MEER TIPS
In de aanloop naar Eurosonic Noorderslag tipt NMTH bands uit de line-up. Eerder lichtten we al uit: FEWS,ChikitasAbdomenPink Street BoysThe Black Cult, Avery Plains en It It Anita op Eurosonic en Mandrake’s Monster, Tamarin Desert en Canshaker Pi voor Noorderslag.Deel dit artikel