Abdomen, foto: Christel de Wolff

Abdomen, foto: Christel de Wolff

Abdomen is een garagerocktrio uit Leeuwarden. De bandnaam zegt het al, Abdomen maakt muziek die je in je onderbuik moet voelen. De band speelt dan ook een loeiharde lo-fi variant van het beproefde recept: versterker op 11, bas op standje betonmolen en stuwende, heipalende drums. Stiekem bespeuren we in dit fuzz-dadige geweld ook een aanleg voor catchy nummers.

Als je nog niet wakker bent laat je dan wakker schudden door deze live-sessie van Abdomen in de catacomben van het voormalig Provinciehuis van Friesland. Hierbij hebben we meteen een primeur te pakken van nieuw nummer ‘Lose Control’ waarmee Abdomen precies laat horen waar ze goed in zijn: beuken met volle overgave.

De opnames werden gemaakt door Matthijs Herder die al jaren mede verantwoordelijk is voor die geweldige live-registraties van het door ons zo geliefde Roadburn festival. Wander Andringa, bekend van zijn Pelican Sessions, had de regie. Puikfijne sessie om mee wakker te worden. Deze sessie werd in het kader van het Eins, Zwei, Drie, Fjouwer! project – een uitwisseling tussen twee Duitse, een Nederlandse en een Friese band – gedaan. De deelnemende bands bezoeken daarbij elkaars thuisstad en bijbehorende muziekscene met toffe live-sessies en verkenning van elkaars achtergrond.

Op dit moment zit Abdomen in de MI5 studio van Beans & Fatback toetsenist Jeroen Tenty en Eric Lensink (The Miseries bassist) voor de opnames van een nieuwe single. De eerstvolgende kans om Abdomen live te zien is deze vrijdag (30 oktober) in Café Scooters te Leeuwarden op de Popronde afterparty. We zijn reuze benieuwd naar meer nieuw studiomateriaal.Deel dit artikel