Popronde Heerlen Tamarin Desert

Tamarin Desert op Popronde Heerlen, foto Ingmar Griffioen

Het begon allemaal ergens op een Eindhovense zolder met, as you do, covers spelen. Het viertal Loek, Pim, Kris en Myron kent elkaar al van de middelbare school en dat wat ooit klein maar baldadig was, is ontwikkeld tot iets waar je nota van mag nemen. Tamarin Desert groeit als kool: eerder dit jaar verkondigde ze vol trots een plekje in de Popronde te hebben bemachtigd, begin volgend jaar staan ze in januari met twee singles op zak op de zaterdag van Noorderslag in Groningen! 

Hoewel de Eindhovenaren eigenlijk pas anderhalf jaar podia bespelen en de debuut-EP begin 2016 verwacht wordt, heeft Tamarin Desert menig muziekhart weten te veroveren. De eerste clubshow was niet eens zo gek lang geleden, op eind december 2014, als voorprogramma voor PAUW en Taymir, in Grenswerk (Venlo). De muziek wordt veelal vergeleken met Tame Impala en Pond, maar dat ze grootgebracht zijn met klanken van The Beatles, Led Zeppelin en Pink Floyd is ook absoluut te horen. Dit alles samengevlochten met een ondertoon uit de 80s Madchester scene rond Stone Roses – maakt het geluid van Tamarin Desert groovy, shoegazeable en psychedelisch, oftewel (in eigen woorden) een “spacepopping psychrock outfit”.

Geheel in stijl is Dreams ook verkrijgbaar op cassettebandje, via label Barreuh Records.

In de aanloop naar Eurosonic Noorderslag tipt NMTH bands uit de line-up. Eerder lichtten we al uit: ChikitasAbdomenPink Street Boys en The Black Cult op Eurosonic en Canshaker Pi voor Noorderslag.

Wil je Tamarin Desert in levende lijve zien en horen?
16 januari – 21:15 – Oosterpoort (Noorderslag)
25 januari – voorprogramma Hidden Charms – Nieuwe Nor (Heerlen)
23 februari – Stukafest (Eindhoven)
3 maart – Cul de Sac (Tilburg)Deel dit artikel