It It AnitaHelemaal niet verrassend dat we voor de volgende Eurosonic-tip bij België uitkomen, de zuiderburen hebben ons op Eurosonic immers al in de kraag gevat met geweld van onder meer Amenra, Steak Number Eight, Raketkanon, Kiss The Anus Of A Black Cat, Wallace Vanborn en wat al niet meer. It It Anita kan zo aansluiten in dat rijtje. Fijnproevers zagen de Luikenaren al in het spoor van Sonic Youth, METZ en At The Drive In opereren op Le Guess Who?, wij gaan er donderdagnacht voor in Huis de Beurs.

Stop! Slinger eerst de EP ‘Recorded By John Agnello’ aan:

Dat plaatje is opgenomen met, inderdaad, de Amerikaanse producer John Agnello (Sonic Youth, Kurt Vile, Thurston Moore) en de Belgische noiserockers/post-punkers brachten die EP in oktober uit op Luik Records. Man, man, man, wat krijgen wij na tracks als Templier, het epische L’invention du Chien en die opgefokte Imposter (zo At The Drive In hebben we het al een tijd niet meer gegeten) zin in die show. Ja; er gebeuren ook op noisepunk-gebied goede dingen in België, houd ook Cocaine Piss en Vvovnds in de gaten.

In januari gaan ze met diezelfde John Agnello een eerste langspeler vastleggen in New York, maar eerst moet na Dour, Pukkelpop en Le Guess Who?, Eurosonic 2016 eraan geloven. En jij ook. Want die vier opstandige jonge knullen uit Luik hebben meer uithoudingsvermogen dan gij:

In de aanloop naar Eurosonic Noorderslag tipt NMTH bands uit de line-up. Eerder lichtten we al uit: FEWS, ChikitasAbdomenPink Street Boys en The Black Cult op Eurosonic en Tamarin Desert en Canshaker Pi voor Noorderslag.

It It Anita speelt donderdag 14 januari om 00:15 op Eurosonic in Huis De Beurs.

Check ook de debuut-EP uit 2014 nog effekes:Deel dit artikel