FEWS, foto Emma Gibney

FEWS, foto Emma Gibney

We introduceerden FEWS onlangs al in Hier Is Nieuwe Muziek van… Week 50. Aanleiding was de clip van The Zoo, die de Zweedse post-punkers uit Londen uitbrachten. Niet te negeren, ook visueel niet, maar zeker die heerlijke mengeling van post-punk en shoegaze niet. Meeslepend gezongen ook en de band heeft meer catchy songs achter de hand. Althans eentje; zo brengt Spotify ons de geniale, ruim acht minuten doorschroeiende kraut-post-punker Ill. Ill indeed zeg! En voor de teerdere zieltjes zit er ook een radio edit van half die lengte bij.

Grappig genoeg is er behalve die twee klasse tracks verder nog niet zoveel te melden, wat FEWS de perfecte band maakt om op een showcasefestival als Eurosonic te ontdekken. We doen toch een poging: het betreft vier Zweden die nu in Londen wonen, FEWS is al vroeg opgepikt door het label PIAS en vervolgens ook door media als de Britse NME en het Amerikaanse Stereogum. PIAS bracht 18 december de 7″ The Zoo uit, die verder alleen een remix bevat en de groep laat net weten dat het album af is. Er is ook nog zojuist een Al Lover Remix van The Zoo uitgekomen, die je onderaan vindt. De band is 13 januari in de Paradiso bovenzaal te zien, speelt op donderdag 14 januari in De Beurs op Eurosonic en dan zijn er nog twee Belgische kansen in maart. Data onderaan.

In de aanloop naar Eurosonic Noorderslag tipt NMTH bands uit de line-up. Eerder lichtten we al uit: ChikitasAbdomenPink Street Boys en The Black Cult op Eurosonic en Tamarin Desert en Canshaker Pi voor Noorderslag.

FEWS live:
13 januari – Paradiso bovenzaal, Amsterdam
14 januari – De Beurs, Eurosonic
3 maart – Reflektor, Luik (B)
4 maart – Beursschouwburg, Brussel (B)Deel dit artikel