Mandrake's Monster. Foto: Sharon Dusk

Mandrake’s Monster. Foto: Sharon Dusk

Iets minder dan de helft van Mandrake’s Monster komt uit Duitsland, de rest komt nét van onze Enschedese grenskant. Sem, Mart, Alex, Peter en Martin ontmoetten elkaar in 2012 op het conservatorium. Misschien niet de meest heavy rock & roll omgeving, maar de heren vinden elkaar in een voorliefde voor bands als Foo Fighters, Queens Of The Stone Age en de wat oudere (maar zeker niet minder relevante) klanken van Black Sabbath en Led Zeppelin. Eind 2014 waren ze klaar om debuutplaat Regrets in eigen beheer uit te brengen – iets dat getuigt van zelfvertrouwen en ambitie, hetgeen ook op het podium duidelijk zichtbaar is. Leuk weetje: Sem en Mart maken ook deel uit van (Ad) Vandenberg’s MoonKings

Voorafgaand aan hun show op Noorderslag zijn de Monsters ook al in Groningen te vinden. Tijdens hun optreden op 15 januari, voor de Buma ROCKS! showcase, staan ze tussen The Charm The Fury en John Coffey: een sterk visitekaartje voor hun (in eigen woorden, iets tammere) muziek en positie in de Nederlandse heavy scene en direct resultaat van hun show in juni van dit jaar op het grote Buma ROCKS! event in Doornroosje. Hier deelden ze het podium met bands als At The Gates en Greenleaf, op de memorabele dag dat NMTH het levenslicht zag. Onlangs verzorgde de band ook tweemaal de aftershow van de Finse metalband Nightwish in de Heineken Music Hall. Niet minder belangrijk: 30 januari zijn ze uitgenodigd om op het When Copenhell Freezes Over showcase festival in Copenhagen te spelen, waar Paceshifters begin dit jaar nog werd uitgezonden. Het kan dus goed zijn dat 2016 met al deze lanceerpunten in januari een doorbraakjaar gaat worden.

Buma ROCKS! Presents Loud & Proud:

Wist je dat: in de echte wereld is de ‘mandrake’ een type wortel van de Nachtschadefamilie. Folklore vertelt ons dat deze wortel een hallucinogene is, met narcotische invloeden. In de fictieve wereld is Mandrake the Magician een stripheld uit de jaren 30, herverteld door Marvel in de 90s. De bandnaam Mandrake’s Monster zal een combinatie zijn van deze twee. Vertaald in muzikale termen: het geluid heeft opzwepende, hypnotische kwaliteiten, met de punch-krachten van een superheld.

In de aanloop naar Eurosonic Noorderslag tipt NMTH bands uit de line-up. Eerder lichtten we al uit: FEWS,ChikitasAbdomenPink Street BoysThe Black Cult, Avery Plains en It It Anita op Eurosonic en Tamarin Desert en Canshaker Pi voor Noorderslag.

Eurosonic Noorderslag data:
15 januari – Lola – 18:30
16 januari – Oosterpoort – 01:00

 Deel dit artikel