Pink Street BoysPink Street Boys klinkt als een combinatie van Pet Shop en de Backstreet Boys of … vergeet dat. We hebben het hier namelijk over de zelfbenoemde ‘loudest band in Iceland’ en we kennen niet de hele rijke bandscene van het Scandinavische eiland, maar dat kon wel eens waar zijn. Best wel sleazy rockend (check zeker: Sleazus) ook, of anders gezegd: ‘Tough Garage Soul Rock ‘n’ Roll’. Verdikkeme, kijk die clip en luister en je weet dat dit typisch zo’n band is waar je normaal voor naar OT301, dB’s, de Vera kelderbar of Sleazefest gaat. Toffe boeking van Eurosonic dus. Pink Street Boys gaat vrijdagnacht wel een smerig feestje bouwen in De Spieghel. Zoveel is zeker.

Ter illustratie: Evel Knievel, waarin ze best wel wazig Fat White Family meets Thee Oh Sees gaan. Damn guys.

Met zanger-gitarist Axel Björnsson, Jónbjörn Birgisson (gitaar), Einar Björn Þórarinsson (drums), Víðir Alexander Jónsson (bas) en Alfreð Óskarsson (zang, tambourijn) in de ring, weten wij wel op wie we ons geld zetten. De band uit Reykjavík heeft het in zich om de garage-sensatie van Eurosonic te worden. Naar verluidt is Pink Street Boys ‘de ultieme Burger Records band, die niet op Burger Records zit’, maar misschien hebben ze dat wel helemaal niet nodig of brengt Eurosonic daar heel rap verandering in.

Het onvolprezen KEXP Radio ging naar een ander mooi showcasefestival, Iceland Airways, en nam daar een sessie met de band op in een hostel. En dat klinkt best wel tof inderdaad:

In de aanloop naar Eurosonic Noorderslag tipt NMTH bands uit de line-up. Eerder lichtten we al uit: Chikitas en Abdomen op Eurosonic en Canshaker Pi voor Noorderslag.

Pink Street Boys speelt vrijdag 15 januari om 23:45 in De Spieghel main.

Pink Street Boys KEXP sessie

Pink Street Boys KEXP sessie

 Deel dit artikel