Canshaker PiDe komende tijd blikken we met enige regelmaat vooruit naar Eurosonic Noorderslag (13-16 januari in Groningen). Net bevestigd voor Noorderslag (in de 3voor12 Bovenzaal) zijn deze opgeschoten garage-jonkies uit Amsterdam. Canshaker Pi bracht al een 7” uit op het Tender Records-label van Tim Knol, gisteren gevolgd door de track Bruises, die bij een binnenkort te verschijnen EP hoort. Denk garagerock met dwarse indierock in de geest van Pavement en Dinosaur Jr, en dan met een hoop jeugdig elan en humor gebracht. De band, waarin je twee jongens van Palio Superspeed Donkey kunt herkennen, speelt de komende maanden veel live met onder meer Bombay, Mozes and the Firstborn en Hooton Tennis Club). Ze staan ook op Where The Wild Things Are en Grasnapolsky. Verder moeten ze eerst hard aan de eindexamens (flashback to Palio SD). En ze hebben net een clip bij Bruises uit:

Eerst wat we verder weten van de Amsterdamse jongens, die onlangs bij DWDD het nieuwe Over speelden:

In oktober kregen we al de erg lekkere single Shaniqua van Canshaker Pi mee, met opvallende gastrollen voor wat Excelsior-mensen op bas. Opmerkelijk genoeg was Shaniqua de B-kant van de voornoemde 7″, die die maand het licht zag op Tender Records. De A-kant mag er ook zijn: het Weezeresque Looking For Love On Ibiza vind je ook hieronder.


Die gastjes spelen veel. Na een setje gigs met Girl Band en op Let’s Get Lost pakken ze de komende maanden door. Onder meer met twee shows op showcasefestival Eurosonic Noorderslag. En als je ‘toch’ in Groningen bent, adviseren we op vrijdag een avondje in ‘De Garage van Klaas’ met ook The Homesick en St Tropez. Party!

Canshaker Pi live:
11.12 Rotterdam V11 (w/ Bombay)
18.12 Amsterdam Vuurwerk! @ Sugar Factory (w/ Taymir, Klangstof)
09.01 Enkhuizen Cayen (w/ Bombay)
14.01 Utrecht EKKO (w/ Hooton Tennis Club, Oscar)
15.01 Groningen De Garage van Klaas @ De Kroeg van Klaas (w/ The Homesick, St Tropez)
16.01 Groningen Noorderslag
07.02 Kootwijk Grasnapolsky
11.02 Amsterdam OT301 (w/ Bombay)
13.02 Hoogwoud Sneeuwpop
05.03 Zeewolde Where The Wild Things Are
10.03 Eindhoven Stroomhuis (w/ Mozes and the Firstborn)
17.03 Haarlem Patronaat (w/ Bombay)
18.03 Leeuwarden Asteriks (w/ Bombay)
19.03 Hengelo Metropool (w/ Bombay)Deel dit artikel