Desert Mountain Tribe in Muziekcentrum TRIX, foto Anneke Peeters

Desert Mountain Tribe in Muziekcentrum TRIX, foto Anneke Peeters

Nee, geen potje stoner uit de Palm Desert Scene. Was ook leuk geweest, maar het is immers EUROsonic en deze Desert Mountain Tribe komt gewoon uit het Verenigd Koninkrijk, hoewel de ritmesectie een Duitse achtergrond heeft. Het is een band die je kort door de bocht kan omschrijven als Oasis (zang) meets fuzzy psychedelische rock. Take A Ride is de perfecte symbiose van Brit- en psychrock en het sterkste nummer van de debuut-EP van het Londense powertrio, dat dit jaar een eerste langspeler wil afleveren. Daar kijken wij, met oog op de eind november verschenen single Runway, zeer naar uit.

Ook naar de show op Eurosonic (vrijdag bovenin De Spieghel it is) is het wat NMTH betreft uitkijken geblazen. Wij zagen Desert Mountain Tribe namelijk een zeer hard groovende en overtuigende psych-set neerzetten op Eindhoven Psych Lab (korte impressie op YouTube) Die zang van Jonty Balls is van het kaliber niet te negeren zo scherp, meeslepend en vettige Liam Gallagher swagger en die ritmebroers Philipp en Felix Jahn bouwden een fuzzy groove waarin we graag nog een paar uren waren blijven hangen. Verder hadden ze als slot een broeierige Madrugada-achtige track op het repertoire en hebben ze zeven maanden verder vast nog veel meer in petto.

Take A Ride, maar echt:

Afgaande op de zes beschikbare songtitels (Runway, Way Down, Take A Ride, Rolling, Coming Down en Riders To The Sea) wordt het sowieso een veelbewogen trip. Niet op de Desert Mountain Tribe EP (onderaan dit artikel), maar wel een fijne DMT-psychtip van vierenhalve minuut is Way Down waarin Jonty het ook uit de tenen laat komen.

Verder weten we dus niet zoveel van het trio, dat hier eind 2014 al in Podium Asteriks (support van The Wytches) en WORM speelde en zich nu in Groningen aan een breder publiek mag voorstellen. Daar is alle reden toe, want de sound is voldoende toegankelijk en conform de tijdsgeest om heel wat Europese festivalorganisatoren tot een boeking te verleiden.

Desert Mountain Tribe is vrijdag 15 januari om 23.00 uur in De Spieghel, Up op Eurosonic te zien.

De Desert Mountain Tribe EP:

HEAVY NOORDERSLAG, EUROSONIC, GRUNNSONIC en MEER TIPS
Lees ook Heavy Noorderslag 2016, de Heavy Eurosonic route en de Heavy Grunnsonic route. In de aanloop naar Eurosonic Noorderslag tipt NMTH meer bands uit de line-up. Eerder lichtten we al uit: FEWSChikitasAbdomenPink Street BoysThe Black Cult, Avery Plains, It It Anita, Yung en Kontinuum op Eurosonic en Mandrake’s Monster, Tamarin Desert, Canshaker Pi en Iguana Death Cult voor Noorderslag.Deel dit artikel