Iguana Death Cult op Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

Iguana Death Cult op Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

Na ruim drie maanden en elf weekends komt Popronde 2015 ten einde. We gingen op reis langs 38 steden met een selectie van 138 acts, waaruit Never Mind The Hype er 25 adopteerde. Natuurlijk konden we niet bij al die honderden shows voor het podium staan, maar vaak ook wel en wat kwam er een enthousiasme terug uit het land, van de bands, de zalen, de organisatoren en het publiek. Zoveel dat we dat deze winter, lente en zomer nog danig gaan missen en alweer uitkijken naar Popronde 2016. Maar eerst is er zaterdag nog een mooi eindfeest met 31 acts, waaronder Iguana Death Cult en Breaking Levees in Q-Factory, Amsterdam.

KIN & NMTH op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

KIN & NMTH op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

We willen alle bands bedanken en vooral de NMTH-selectie (alfabetisch):
An Evening With Knives, Boner Petit, Boogie Chillers, Brahm, Breaking Levees, Counter Jib, Fake Billy & The False Prophets, General Midnight, Go Go Kill, Iguana Death Cult, Kid Harlequin, Kin, Life’s Electric, Mary Fields, Meet The Storm, My Blue Van, Nisse Bodil, Rhinorino, Santa Fé, Schizoid Lloyd, Tales That Are Not Supposed To Be Heard By People, The Breaks, The Dirty Denims, The Lumes en Waiver.

We namen een kijkje in Apeldoorn, Amersfoort en Leiden en deden verslag van de Poprondes in:
Rotterdam
Heerlen
Utrecht
Leeuwarden
Alkmaar
Emmen

Q-Factory?
En het is nog niet afgelopen. Het traditionele eindfeest werd vroeger in thuisstad Nijmegen gehouden, maaar verhuisde vorig jaar al naar Amsterdam. Die hectische maar mooie avond in Studio K bewees dat dat een juiste keuze was en ditmaal slaat Popronde de laatste tenten van 2015 op in de Q-Factory aan het Atlantisplein 1. Dat is in Amsterdam Oost en een steenworp van station Amsterdam Muiderpoort, of een kippenstukje met tram, bus of ov-fiets.

Breaking Levees in Café Joris, Tilburg, foto Kim Balster

Breaking Levees in Café Joris, Tilburg, foto Kim Balster

De NMTH-route oogt in eerste opslag wat minimaal:
22.30u – Iguana Death Cult – Grote Zaal podium 2
23.30u – Breaking Levees – Grote Zaal podium 2

St. Tropez op Popronde Rotterdam, foto Christel de Wolff

St. Tropez op de Rotown bar, Popronde Rotterdam, foto Christel de Wolff

Maar gelukkig staan er tal van andere toffe acts op het menu. Zo kun je er al vanaf 19.00 terecht voor de Rotterdamse rock ’n roll-straatmuzikanten van Convoi Exceptional, spelen de Utrechtse indierockers van Alexi Lalas aansluitend en kun je zo verder met een route langs Echo Movis (indie, 20.30), The Homesick (Dokkumer partydreampunk om 21.30) en dan blijven staan op Podium 2 voor achtereenvolgens de onovertroffen Popronde-sensatie Iguana Death Cult (Roffa garagesurfers) en Breaking Levees, de Amsterdamse rockers die een beste sixties psychblues-plaat op zak hebben en die thuiswedstrijd ongetwijfeld tegen de touwen gaan koppen.

Je bent het inmiddels gewend en de volgende acts tippen we dan ook met reden: het Gelderse alt.rock-orkest Donnerwetter met die fascinerende frontman, de Rectum Raiders vanwege de weergaloze rockshow waarbij komkommers en paardenkoppen nog de meest kuise attributen zijn en St. Tropez, vier Amsterdammers met een roemruchte historie in GBTTZ die zich na Sleazefest ook zo’n beetje op elke Popronde bewezen hebben. Wat. Een. Goede. Band. Damn. Wat je niet gewend bent is dat er daarna nog meer te tippen valt en dat danken we ditmaal aan Drunken Dolly, vijf Dordtse kerels die iets aanstekelijks doen met punk en folk.

Bekijk het hele programma met tijdschema hier

Wordt een mooi feestje, tot morgen!Deel dit artikel