KIN op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

KIN op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

De Popronde is donderdag zomaar beland in Emmen. Namens Never Mind The Hype treden de bands The Lumes en KIN op en is fotograaf/reporter Jan Westerhof present. In de grootste gemeente van Drenthe steken ze qua omvang van de Popronde ook hoofdstad Assen naar de kroon en zo is het er donderdag goed toeven. In garage Het Keverhuis staan de steviger bands geprogrammeerd en vinden we ook ineens een heus NMTH-podium. Dank daarvoor!

Danie Cane in de Mediamarkt op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

Danie Cane gaat commercieel, foto Jan Westerhof

Verder voert de Popronde onder meer langs de elektronica grootgrutter en Muziekhuis Prins. En onze route van rockers Orange Fox via de no-nonsense aanpak van The Lumes naar het higher level van KIN.

Tekst en foto’s Jan Westerhof

Er is een scala aan keuzes in de binnenstad tijdens de Popronde van Emmen vanavond. Op veel bijzondere locaties zijn singer-songwriters en bands te checken. Daniel Cane zingt ons zelfs toe in de Media Markt: “Zo hoog heb ik de Media Markt nog nooit gezien”. Het publiek lijkt het te waarderen. Zo laat ook Kissing Jane er later een fris popgeluid met opvallende mooie stemmen horen. Als je hun net uitgebrachte EP beluistert, hoor je dat ze ook richting poprock kunnen gaan. Nice! En het plaatselijke Muziekhuis Prins geeft in een intieme setting de ruimte aan singer-songwriter Valentina Elèni.

Valentina Elèni op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

Valentina Elèni op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

Orange Fox op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

Orange Fox op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

In Het Keverhuis is vanavond het steviger werk geprogrammeerd. Het is een bijzondere locatie waarvan de naam al zegt wat het is: een heuse garage waar de VW Kever meer dan centraal staat en mocht je er eentje willen kopen, dat kan vanavond ook! In deze ambiance is een mooi podium opgetrokken, dat veel weg heeft van een filmset. Ik heb geen band gehoord die dit niet een vette locatie vindt. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de muziek.

Orange Fox bijt de spits af. We zien vijf vrienden uit Epe (Gelderland) die hard bezig zijn mannen te worden, dat mag gezegd worden. Ik heb ze vaker gehoord en zie, nu de stress van het uitbrengen van hun EP Yours Truly er af is, hoe ze de kaders los durven te laten en vrijer durven te spelen. Een mooie ontwikkeling voor deze rockband, die, als ze zich zo doorontwikkelen en kritisch naar zichzelf blijven, wel eens tot meer in staat kan zijn dan ze zelf denken.

Orange Fox op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

Orange Fox op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

The Lumes kwamen en overwonnen. Zonder intro, zonder woorden tussendoor, they just play. En hoe, wat een gave post-punk sound hebben de Rotterdammers. Je ontkomt er niet aan om de vergelijking met Joy Division te maken. Tenminste; toen ik Maxime Prins hoorde zingen liep er even een rilling over m’n rug. Wat een no-nonsense show. Zo is muziek maken wat ons betreft bedoeld. De mannen hebben onderling ook weinig contact nodig om te doen wat ze kunnen, het samenspel is zo al dik in orde en deze show doet ons verheugen op meer!

The Lumes op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

The Lumes op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

KIN is niet zo makkelijk onder te brengen, maar als het dan toch moet: post-rock, of dream noise, zegt Kim van KIN. Mooie gitaarlijnen, strakke drumpartijen overgoten met zang van Kim Foster maken het allemaal tot een eigen sound. Wat opvalt en wat de kracht van KIN is, is dat het lijkt alsof ze het zo even doen. Dit verraadt hun jarenlange ervaring in onder andere Vox Von Braun en The Swains. Deze ervaring is in alles voelbaar en brengt hun op een higher level. Dit alles komt ook samen op hun laatste plaat SLOW.TV, die een absolute aanrader is.

KIN & NMTH op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

KIN & NMTH op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

Meer Poprondes in Maastricht (vandaag), Rotterdam (zaterdag) en Zutphen (zondag). Meer info daarover hier en meer foto’s van Jan Westerhof in de galerij onder deze epische vakantiefoto:

Popronde-kampers in Emmen, foto Jan Westerhof

Popronde-kampers in Emmen, foto Jan Westerhof


 

Deze slideshow vereist JavaScript.

 Deel dit artikel