We zitten al een tijd te springen om nieuwe tekenen van leven van Breaking Levees. Of eigenlijk: geluiden van leven, want spelen dat doen de vier Amsterdamse jongens wel en zeker veel op de Popronde. Deze vrijdagavond in Den Bosch bijvoorbeeld! Lekkere sixities psychblues-sound heeft de band te pakken. Ze stonden al op onder meer Le Mini Who? en Into The Great Wide Open. Dit najaar staat naast de Popronde vooral in het teken van het opnemen van de debuut-EP en daarvoor zijn niet de minsten ingeschakeld: producers Henk Jonkers (o.a. Hallo Venray en zZz) en Jan Schenk (Claw Boys Claw, Blues Brother Castro e.a.).

Never Mind The Hype begrijpt dat de EP in de afrondingsfase verkeerd en “dat er wel interesse van labeltjes, maar nog geen releasedatum is”. Breaking Levees geeft ons vast een klein kijkje middels dit studioreport.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hoog tijd voor een opvolger van catchy single Road Signs (medio 2014), maar daar wordt dus hard aan gewerkt. Voor nu doen we het met een clip van die sterke teasertrack doen (+ Post Modernist Shake op Bandcamp) en (daaronder) een akoestische opname van Take A Minute bij Sofar Amsterdam. Onder de clips vind je de live-data van Breaking Levees, de plek waar het voorlopig gebeurt. Je hebt nog zeker vijf Poprondes de kans om ze voor nop aan het werk te zien!


Live:
02/10/2015 Popronde The Legends, Den Bosch
10/10/2015 Popronde Cafe Koops, Haarlem
16/10/2015 Popronde Podium Joris, Tilburg
17/10/2015 Popronde Paard Café, Den Haag
17/10/2015 Instore Vinyl Groove, Den Haag
29/10/2015 Popronde Dranklokaal de WW, LeidenDeel dit artikel