DOOL, foto Nona Limmen

DOOL, foto Nona Limmen

We schrijven donderdag 16 februari en ‘de vooravond van’… Doomstad baby! Vrijdag dus editie #1 in EKKO, met OBESE, DOOL en Steak Number Eight. We hebben een interview voor je met de Belgische headliner en zetten de Nederlandse acts nog eens dubbeldik in kapitalen door je speakers. Logisch want we primeurden (en recenseerden) net het debuutalbum van DOOL en de vernieuwde track The Alpha is voorlopig onze favoriet.

LUISTER HIER naar de uitzending

Iguana Death Cult op Grasnapolsky, foto Ingmar Griffioen

Iguana Death Cult op Grasnapolsky, foto Ingmar Griffioen

Na Doomstad rusten we niet op de lauweren, maar pakken meteen door in Breda met Iguana Death Cults plaatpresentatie in Skatepark Pier15. De Rotterdammers zijn in zweterige topvorm zagen we op Grasnapolsky. De vuige Veluwe werd verder afgefakkeld door Lookapony, die deze ook al een debuutplaat presenteren. Nog meer Nederlandse waar? Yup Batmobile presenteert een kanjer van een rockabilly-plaat. Verder hebben we traditioneel bereveel brute Belgische beuktracks, plus onder meer weer twee bands wiens naam met Black.. begint, bands uit Frankrijk, Amerika, Australië en de Noorse erfgenamen van John Coffey!

Het is, kortom, weer DONDERdag en dus teisteren we je trommelvliezen met je wekelijkse portie gedoseerd lawaai, all-out heavy, alternative, deviant en zoveel meer muziek. NMTH op Pinguin on the Rocks dus. Tune in and tune up. In totaal kreeg je al méér dan 42 uur (ruim anderhalf etmaal!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience en op je bordje. En we gaan gewoon door… Dus gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee!

Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. DOOL – The Alpha
The Alpha stond op het laatste album van de toen nog Elle Bandita geheten band en heeft het als enige overleefd. Begrijpelijk, want een baas van een track. En er staan er veel op het debuutalbum, dat dus morgen uitkomt en op Doomstad gepresenteerd wordt. Albumstream en recensie hierrrr voor je bakkes.

DOOL, foto: Tim van der Steen

DOOL op Eurosonic, foto: Tim van der Steen

2. OBESE – Human Abstract
Het Utrechtse OBESE speelt op Doomstad de laatste show met Koos Weel. De zanger verlaat de stonersludgers na vier jaar en hoogtepunten als Roadburn en Into The Void en gaat nog 1x als een dolle vlammen op een NMTH-podium. Aanschouw de mayhem morgen in EKKO en geef Weel een passend afscheid. Hard brullen is daar sowieso het devies, want de Utrechters zoeken nog een nieuwe brulboei.

3. Iguana Death Cult – Can Of Worms
Dayum wat een party met de Rotterdamse garagesurf-crew op Grasnapolsky. Iguana Death Cult speelde daar de laatste show voor de release van het (verrassend sterke, mogen we verklappen) debuutalbum The First Stirrings Of Hideous Insect Life. Die droppen ze vanavond in Rotown, vrijdag in Bitterzoet en… zaterdag op NMTH presents Iguana DC in Skatepark Pier15 in Breda. Heet!

4. Lookapony – In My Head
De Eindhovense garagerockende, Satan slackende jongens van Lookapony braken ook net de Loods op Grasnapolsky af, hebben ook een opperbest debuutalbum op zak en lieten net deze beestachtige groovende Krautrocker los. Vanavond in OT301, morgen thuismatch in Stroomhuis en zaterdag in Vera!

5. Batmobile – Batmo Maniacs
Psycho- en rockabilly veteranen Batmobile leggen ruim dertig jaar ervaring in de schaal en dat hoor je. Het nieuwste album Brand New Blisters komt 3 maart uit en wordt 4 maart gedoopt op het Scumbash Festival in Rotterdam. Dit is de eerste single en openingstrack.

6. Black Map – Run Rabbit Run
Dit Amerikaanse trio was ons totaal onbekend tot ze in de mailbox ploften. De promo van In Droves althans, de plaat die het Duitse Long Branch Records op 10 maart uitbrengt. Run Rabbit Run verscheen vorig jaar als eerste tweede single. Het Californische trio rockt ‘m superheavy, maar etaleert (dankzij de melodieuze zang) ook een toegankelijker kant.

Het Belgische Mind Rays, foto: Thomas Peeters

Het Belgische Mind Rays, foto: Thomas Peeters

7. Mind Rays – Demuie
Tweede single van Nerve Endings, het aanstaande debuutalbum van Mind Rays dat op 24 maart uitkomt bij PNKSLM Recordings/V2. Ook goed nieuws is dat je de Belgen knetterhard aan het werk kan zien op 25 februari op de Sleazefest wintereditie in Pllek op de NDSM-werf in noordelijk Amsterdam. Psychpunk meets garagerock.

8. Valley – Deception
Post-hardcore uit Halle, met een emotionele troefkaart en post-rock kanten. Valley tekende net bij het Duitse Redfield en brengt daar op 31 maart debuutalbum Dark Tears // Bright Smiles uit. Deze eerste single doet eerst aan DOOL denken, maar de zang brengt het algauw in meer hardcore territorium.

9. Elefant – Mumbo Jumbo
België blijft maar geven. Ditmaal moet je denken aan vier experimentele mannen in witte pakken, die sludge en Kraut met oosterse toonladders serveren. Elefant dus, en wat ons betreft een erg boeiende Mumbo Jumbo. Die video mag er ook zijn:

10. Black Mirrors – Funky Queen
Dat is verdikkeme de vierde Belgische track op een rij. Klopt, en dat is niet eens een bewuste keuze. Kun je nagaan. Op Grasnapolsky hielden de Nederlanders en Belgen elkaar bijna in evenwicht, net als in deze uitzending. En ons ferme vizier op de scenes bij de zuiderburen levert ook deze bijdrage van Black Mirrors op. De Brusselaars worden geleid door een flink Funky Queen en brengen op 3 maart de gelijknamige EP uit bij Napalm Records.

11. Caution Thieves – A Greater Sense Of Self
Post-hardcore uit Australië, waar ze NMTH ook al weten te vinden. Nice. Caution Thieves komt uit Melbourne en is best wel boos. Dit is de eerste single van de “Songs from the Great Divide” EP, die 31 maart uitkomt.

12. IEatHeartAttacks – Liar
De Scandinavische erfgenamen van John Coffey? Is natuurlijk wat kort door de bocht, maar het Noorse gezelschap met de briljante naam Ieatheartattacks verzacht in ieder geval het gemis van de Utrechters wat en gaat er qua punk-gehalte wellicht nog overeen.

13. Ecstatic Vision – You Got It (Or You Don’t)
Die traditie om met een XL track af te sluiten? Die gooien we er deze week gewoon dubbel zo hard in. Jawel. Te beginnen met deze track van Ecstatic Vision. De heavy psychband uit Philadelphia heeft tweede album Raw Rock Fury af. Relapse Records gooit die op 7 april eruit en dit is de verse single, een ruim 7 minuten durende, zwaaaare, freaky psychrocker.

14. DDENT – Kohol
Nee, geen djent. We gaan wel nog een stapje zwaarder met het Franse DDENT. De instrumentale groep uit Parijs laveert in wateren vol post-metal, industrial metal en doom. Het album “آكتئاب” is 13 februari uitgekomen en opgenomen met Chris Fielding in de Skyhammer Studio (waar Conan en Electric Wizard datzelfde deden). Zwaar je moeite waard deze plaat en te bestellen via Bandcamp.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel