Nieuwe Backfire! plaat Where We Belong komt begin 2016 uit

Laatste Backfire! plaat Where We Belong kwam begin 2016 uit

Nieuwe namen voor het Rotterdamse Scumbash Festival en in het geval van de vorig jaar in vol ornaat herrezen rootsrockers T-99 en de Amerikaanse horrorbilly-bazen van Nekromantix is dat louter goed nieuws. Ook met de komst van Backfire! zijn we zeer in onze nopjes. Maar de Maastrichter hardcore-legende gooit er ook meteen een minder mooi nieuwsfeit uit: het betreft de allerlaatste show ooit van de band. Zonde. Respect voor die 20 hardcore jaren en des te meer reden voor jou en ons om zaterdag 4 maart naar Rotterdam af te reizen.

Poster ScumBash IVDe vierde editie van Scumbash vindt natuurlijk weer in de Maasstad plaats, maar je hoeft niet naar de Van Nelle-fabriek af te reizen want die klassieke locatie is helaas afgevallen. De organisatie heeft wel een passend alternatief gevonden in de RDM Onderzeebootloods in de Rotterdamse haven. Chapeau!

De line-up:
Scumbash had al aardig wat namen losgelaten en de voorlopige line-up ziet er nu zo uit: Accelerators (NL), Backfire! (NL), Batmobile (NL), Death Alley (NL), Fleddy Melculy (BE), Kadavar (D), Legion Of The Damned (NL), The Monsters (CH), Nekromantix (USA), The Polecats (UK-USA), Scumbag Millionaire (SE), T-99 (NL) en Zeke (USA).

De organisatie belooft dat spoedig meer acts zullen volgen. Robert van Schorem, mede-organisator van ScumBash, reageert op het nakende afscheid van Backfire!: “Droevig nieuws natuurlijk. Maar wel erg tof dat ze dan uitgerekend op óns feestje afscheid nemen. Dat wordt een brok in de keel, vuist in de lucht en het hoofd fier omhoog. Stilstaan wás dus al geen optie, maar nu T-99 en Nekromantix, één van de meest opwindende en rock-‘n’-rebelse psychobillybands ter wereld, ook nog eens bevestigd zijn, gaan we nog eens goed checken of het dak van de RDM Onderzeeloods wel stevig genoeg vast zit. Deze twee trio’s belichamen hoogstpersoonlijk de gedachte achter ScumBash: one day of pure goddamn rock ’n roll. T-99 is ook in het buitenland een grootheid en deelde eerder al podia met Chuck Berry, Dr. John, Los Lobos en Little Feat.”

ScumBash 2017
Zaterdag 4 maart
RDM Onderzeebootloods Rotterdam (adres: RDM-straat 1, bereikbaar met fiets, ov, auto en ook via watertaxi en waterbus)
Tickets a €45,- (exclusief servicekosten) zijn online verkrijgbaar via de website.Deel dit artikel