Lookapony, foto Nick Helderman

Lookapony, foto Nick Helderman

Yes indeed, track that! Nieuwe Lookapony en die draaft weer door de weide als een dekhengst met knaldrang die een kudde merries in het vizier krijgt. Maar dan eentje die tegelijkertijd hard to get speelt (…), want In My Head heeft ook wel die laidback, nonchalante vibe die Lookapony zo aantrekkelijk maakt. In begrijpelijker Nederlands dan: De Eindhovense satan boys hebben hun opwindende garagerock weer eens in een kek en relaxed Britpop-jasje gehesen. Dat geldt vooral de kenmerkende zang, want muzikaal hangen de jongens in een Krautrock-groove die zelfs de gereputeerde stadgenoten van Radar Men From The Moon niet zou misstaan.

Allejezus wat een hoop woorden om dit nummer te duiden, beter luister je ‘m gewoon even. Dat kan, want NMTH heeft de trackprimeur hieronder geëmbed voor je. Doen we daaronder nog wat woorden om te vertellen over het aanstaande album (bijna, bijna) en andere plannen! En eerst deze tip nog: Dit weekend op Grasnapolsky te zien!

Lookapony - Ha-Satan, artwork Teun Jansen

Lookapony – Ha-Satan, artwork Teun Jansen

Stiekem wachten we al jaren op Lookapony’s debuutalbum, zeker omdat singles als You Will Die en Forty Four naar zo verdomd veel meer smaken. Dat krijgen we dit jaar dan ook. Nadat de Eindhovenaren 2017 al goed begonnen op Noorderslag, volgt op 17 februari de eerste langspeler ‘Ha-Satan’. Die is opgenomen in een duistere kelder in Eindhoven met Roel Blommers (PAUW/traumahelikopter), geproduceerd door Raven Aartsen (Mozes and the Firstborn), en komt in eigen beheer uit. Je ziet het artwork hiernaast.

Live lieten de vier gasten al veel van zich horen, onder meer op twee volle Poprondes en met bands als Parquet Courts, Audacity en Cosmonauts. Met de debuutplaat op zak gaan ze natuurlijk meer zalen slopen. Om te beginnen met liefst vier releaseshows, onder meer met BARTEK (zie de promofilm hieronder), en ze gaan ook meteen de grens over:

15-02 Video, Gent (BE), GRATIS
16-02 OT301, Amsterdam, Supports: Firestone + Petersburg Orderer
17-02 Stroomhuis, Eindhoven, Supports: BARTEK + special guest
18-02 Vera, Groningen
Deel dit artikel