Het Belgische Mind Rays, foto: Thomas Peeters

Het Belgische Mind Rays, foto: Thomas Peeters

Sleazefest wintersleaze 2017Wintersleazen is on! (WIN-tersleaze ook, die actie vind je op FB). Het meest sexy, sleazy en rock ’n roll feest van het land wordt al sinds 1999 georganiseerd door Bjorn Ottenheim en Daan Schinkel van zZz, tevens uitvinders van de Pussybar die de naam meer eer aandoet dan je zou verwachten. Geniale, geile, wilde en vooral uitbundige rock ’n roll-feesten gooien ze in Strandpaviljoen Timboektoe in Wijk aan Zee, de door strand, zee en industrie omgeven thuisbasis van Sleazefest. Een locatie die het idyllische van een strandfeest aan het eind van de boulevard verenigt met een wat wrange post-industriële verpaupering en daarmee de perecte spot voor je Sleazefest-ervaring. Zien is geloven, meemaken is hard en sleazy gaan, zoals we al eens vol overgave voor je optekenden.

Afijn, we dwalen weer af als een blinde hond in een worstenfabriek… want het is winter! Brrr en dus even geen strand- en cocktailbar-taferelen. Daar hebben Bjorn en Daan wat op bedacht. Om het toch vooral sleazy, wild en rock ’n roll te houden, doen ze al een paar jaar winteredities van Sleazefest in good ole Amsterdam. Mokum Noord is dit jaar de Pllek waar het losgaat. Geen tikfout ditmaal: Het winterse Sleazefest vindt zaterdag 25 februari plaats in PLLEK, aan de TT. Neveritaweg 59 op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord om preciezer te zijn.

We mogen ook nog eens 2 x 2 kaarten weggeven voor deze topfuif. Sick. Check je favoriete Facebook-pagina voor meer details.

SAUCY LINE-UP
Krijg je in de zomer zeven bands en een mep dj’s op rij… in de winter gaat datzelfde aantal er hard tegenaan. Zo krijg je PowerSolo uit Denemarken, een band die z’n naam wel eer aan moet doen denk je… maar nee, een duo dat vooral de zomer terugbrengt met twangy surfrock ’n roll. Frantic indeed.

Uit Nancy (als in: de Franse plaats) komt one-manband King Automatic met de betere rock ’n roll, uitgeserveerd op grossiers als Voodoo Rhythm, Bang! Bang! en Slovenly. Sicke 360 graden video:

Voor de beste bandnaam tekent Steal Shit Do Drugs en de Amerikanen komen langs voor hun eerste Europese show ooit! Oh wacht, ze staan een dag eerder in Tournai… Shit. Maar dat is Wallonië en telt dus niet mee: In Amsterdam gebeurt het! Het vijftal uit Seattle, dat naar verluidt in andere bands al drugs deed, houdt van Stooges-achtige rock, psych, garage en het dwarse experiment van Pere Ubu en de stuwende post-punk van The Fall zitten ook in het dna. Hier, sessie voor je:

Er is meer, veel meer waaronder de uitermate prettig presterende mannen van Mind Rays. Goede Belgische band met psychpunk en garagerock! Debuutplaat Nerve Endings komt 24 maart 2017 uit via PNKSLM Recordings/V2 en hier is de eerste single:

3x Hollandsche Waer
Verder uit Nederland drie groepen die ook meedingen naar de beste naam en op basis van energie, smerigheid, zweet, bier en rock ’n roll-gehalte ook hoger op het affiche hadden gemogen. Zoals garagepunkers Tender Chunks In Gravy uit Amsterdam en de na Popronde 2015 even stilgevallen Utrechtse garagepop-groep Boner Petit, inderdaad de groep met Annelotte de Graaf van Amber Arcades maar dan minder indie en meer rauwheid en noise. Charlie & the Lesbians dan: fuzzy en sleazy punk met een vleug gevaar uit Eindhoven. Charlie, Mees en The Lesbians deden/doen supports voor Thee Oh Sees, traumahelikopter, Iguana Death Cult en Lookapony en we voorspellen dat je ze de komende tijd vaker gaat zien. We hopen dat dat ook geldt voor hun video’s.

Nog 3 aanbevelingen voor deze sleazeparty (tekst gaat door onder de vids):


Sleazefest heeft weer dj’s van gereputeerde dienst ingeschakeld en kondigt dat aldus aan: ‘Tussen de bands en cocktails door slaan onze djs je om de oren met de sexieste rock&roll, exotica, beat en garagepunk allertijden. Dit alles op gepaste wijze begeleid door koud bier, de Pussy bar, vuurwerk en een uitzinnig publiek.’

Juistem, meer details:
Locatie: PLLEK – TT. Neveritaweg 59 – Amsterdam
Van 21:00 tot 5:00
Eerste band: 22:00
Entree: €16,66
Facebook-event
Voorverkoop

Meer sleaze in de Spotify-playlist met muziek uit 17 jaar Sleazefest:Deel dit artikel