Vinyl factory

Vinyl factory

NMTH vs. Pinguin Radio: Nieuwe Muziek #8: één uur vol met speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek binnen- en buitenland, door ons de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience! Dat zijn 300 minuten! Dat zijn 180000 seconden! Gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, laat die haren los en breek samen met ons de week in twee! Helemaal onderaan staat de playlist van vorige week, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Ready? Go!

Stella Diana - Nitocris

Stella Diana – Nitocris

♦︎ Stella Diana – ‘Dedu’n’
Italiaanse shoegaze-new wave! ‘Dedu’n’ is de tweede single van de nieuwe plaat Nitocris, 29 april uitgekomen op het indie label Vipchoyo Sound Factory. Een ode aan Dedun, een Nubische god die meer dan 2400 jaar gelede aanbeden werd door het Egypte volk.

♦︎ Blue Crime – ‘Batman’
Samen met onderstaande track Jehnny van Bird on the Wire, staat Batman op een split EP uitgebracht op Record Store Day (h). In één dag opgenomen! “Het gaat over donkere liefde, machteloosheid…”

♦︎ Donnerwetter – ‘Mother’
Donnerwetter! De band die alle records wil verbreken en het anders doet dan anderen! Mother is de eerste track van de aanstaande plaat Pavlov Beauty Saloon, op 13 mei verwacht.

♦︎ Stoned Jesus – ‘Stormy Monday’
Stonerrock uit Kiev! ‘Stormy Monday’ komt van Seven Thunders Roar uit 2012, maar mag bij deze nógmaals aan de revue passeren alsof ‘ie nieuw is.

♦︎ DOOL – ‘Oweynagat’
‘Oweyganat’ was het eerste geluid van DOOL in haar nieuwe hoedanigheid en het tweede nummer dat ze zaterdag speelden op een zeer indrukwekkende Roadburn-showcase. The Devil’s Blood, GOLD, Malkovich en Elle Bandita bij elkaar gemengd.

♦︎ Bird on the Wire – ‘Jehnny’
Tevens van de Record Store Day split EP samen met moonpop formatie Blue Crime. Dit nummer gaat over een vrouw met ontembare kracht…

Ape Machine - Coalition of the Unwilling

Ape Machine – Coalition of the Unwilling

♦︎ Kamchatka – ‘Devil Dance’
Zweedse bluesrock! De single ‘Devil Dance’ kwam 10 februari uit op Despotz Records.

♦︎ Ape Machine – ‘Give What You Get’
Psychedelische stonerrock uit Portland. Deze komt van de plaat Coalition of the Unwilling, afgelopen november uitgebracht op Heavy Psych Sounds.

♦︎ Video Store – ‘Cop Jokes’
Rotterdam laat zich horen! Wederom een samenwerking van ex-GOLD en Malkovich muzikanten (plus Face Tomorrow, Modern Life Is War, Razor Crusade, Kill Traitors, Sepiroth en Miasmata). 21 mei kan men een tape verwachten op White Russian Records.

♦︎ Giant Tiger Hooch – ‘Head’
Panda! Panda! Panda! Blamage-orkest uit Amsterdam! Licht-melancholische-lo-fi-blues. ‘Head’ is de albumopener en komt 21 april officieel uit op Sounds Haarlem.

♦︎ Isaak – ‘Fountainhead’
Deze komt van de plaat Sermonize, eind 2015 uitgebracht via Heavy Psych Sounds. Heavy rock uit Genua.

SUUNS - Hold/Still

SUUNS – Hold/Still

♦︎ SUUNS – ‘Translate’
Canadese indie-noir! ‘Translate’ is de zesde track van de derde plaat Hold/Still, 15 april uitgebracht via Secretly Canadian.

♦︎ Old Man Lizard – ‘Fawza Falih’
Dit is de derde track van de eind 2015 uitgebrachte self-titled plaat van dit blues-rhythm ‘n rocknoir drietal uit Suffolk, Engeland.

♦︎ MY HOME ON TREES – ‘Winter’
Wederom Italiaanse stonerrock! 70s rock legendes Black Sabbath en Jefferson Airplane ontmoeten in het geluid van MY HOME ON TREES 90s invloeden als Kyuss en Fu Manchu.Deel dit artikel