Artwork Batman

Artwork Batman

How about een platenbrunch? Must be new. Voor Record Store Day organiseert Meduse MagiQ deze zaterdag (16-4) ‘El Vinyl Brunch’ in De Ruimte in Amsterdam. Met voedsel van John Pastinaak en belangrijker: optredens van Blue Crime en Craig Elliott. Stiekem presenteert A’dam moonpop/psychfuzz-groep Blue Crime dan een heuse tape! En nog belangrijker en net wat minder stiekem presenteert NMTH hier vast een nummer van die nieuwe EP, vergezeld van de bonustrack van shoegazers Bird on the Wire. Het geheel verschijnt op de eerste tape uit de serie Release the Unreleased van Meduse MagiQ.

BLUE CRIME
Lekker! Hierbij de uitleg over Batman van Blue Crime: Het nummer “vertelt het verhaal van een donkere liefde, van de machteloosheid om tot de kern te komen. Batman liet zich niet vangen, we hebben dit lied zelfs een keer de hele dag door opgenomen in de studio, maar hij was er niet. Tot hij twee weken geleden plots in de bunker verscheen.”

BIRD ON THE WIRE
Zou Jehnny van Bird on the Wire over die biologerende frontvrouw van Savages gaan? De band zegt zelf: “Jehnny is een nummer over een vrouw die met de kracht van haar ogen niemand verborgen laat. Ze kan je zelfs vermoorden als ze dat wil. Het is een nummer dat eerdere albums net niet haalde, vele vormen kreeg, maar nu alsnog de wereld in wordt gestuurd…”

Release the Unreleased is een project van Meduse MagiQ, waarin op zoek gegaan wordt naar de schoonheid van de schets. Denk aan het onvoltooide kunstwerk van een kunstenaar of de eerste demo van een muzikant. De pentekeningen die het niet haalden maar toch in het museum kwamen. De liedjes die niet op het album verschenen maar later toch werden uitgebracht. Release the Unreleased is een serie casettebandjes waarop muzikanten hun versies delen die anders nooit het licht zouden zien.Deel dit artikel