Donnerwetter band_onlineIn weerwil van de digitale alomtegenwoordigheid slaat Donnerwetter terug met papier. De eigenzinnige Gelderse band lanceert vandaag op NMTH een heuse krant: ‘Pavlov Beauty Saloon’, naar het gelijknamige nieuwe album. De eerste editie van de krant is te vinden in ‘alle goede Nederlandse platenzaken’, zo wordt beloofd. Die plaat presenteren ze op typische Donnerwetter wijze op Donnerwetter Day: waarop als bij donnerwetter bij heldere hemel de releaseparty XXL van ‘Pavlov Beauty Saloon’ geschiedt. De nieuwe Donnerwetter plaat krijgt een passende doop op zaterdag 14 mei 2016 in de grote zaal van Luxor Live, Arnhem.

Donnerwetter Day? Dat bestond toch al? Precies, vorig jaar geïntroduceerd en wegens donderend succes op herhaling. Sterker: vanaf 2016 is de nieuwe D-Day een jaarlijkse traditie. Voor een slordig tientje kun je je tot diep in de nacht laten inspireren door ‘een knalharde creatieve hoogmis van tien uur’. Daar moet je zoals de band zelf zegt, gewoon bij zijn. Waarom?

Daarom! De line-up van Donnerwetter Day:
= André Manuel, Roos Rebergen, MNHM, Gerjon Gijsbers, Mensen Zeggen Dingen, Floor Kraayvanger, Nacht-Theater, Donnerwetter, Michiel van der Wiel, Automatic Sam, Deep End Film, Hömpfdingå, Oude Jeugd, Dr. Duval, Kroese & Waaghals DJ Team, The Electric Wizard, Louise te Poele, Effesk, Stefan Tim, Niels van Bunningen en de organisatie belooft meer.

Voor nu eerst een recent muziekje:

Dan de krant. Gevraagd naar het hoe en waarom van deze uitgave stelt Wout Kemkens, gitarist van Donnerwetter: “In en achter de liedjes vanDonnerwetter schuilt een wereld van verhalen en mensen. Met deze krant willen we die wereld deels blootleggen.” Stilzitten is geen optie voor Donnerwetter, creatieve veelzijdigheid een must. Naast de organisatie van een eigen festival, kwam de groep in 2015 al met een 24-uurs tour van 11 optredens en nu dus een krant. “Alles wat we doen komt voort uit het DNA van onze muziek, ons samenspel en liefde voor live spelen. Donnerwetter is een kleurrijk muziekbeest en dat tonen we graag in al haar facetten aan het publiek”, legt toetsenist Matthijs Stronks uit. De eerste uitgave bevat artikelen op het snijvlak van wetenschap, kunst, opinie en fictie.

Je vindt de krant hieronder in pdf, veel leesplezier!

 

[pdf-embedder url=”//nmth.nl/wp-content/uploads/2016/04/Donnerwetter-Day-Krant-Webversie.pdf”]

 Deel dit artikel