NMTH vs. Pinguin Radio: Nieuwe Muziek #7: één uur vol met speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek binnen- en buitenland, door ons de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience. Gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, laat die haren los en breek samen met ons de week in twee! Helemaal onderaan staat de playlist van vorige week, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Ready? Go!

♦︎ Nick Oliveri’s Mondo Generator – ’13th Floor’
Dit is niet nieuw, maar mag zeker ververst worden in onze muziekherinneringen! ’13th Floor’ is de openingstrack van Cocaine Rodeo, debuutplaat van Mondo Generator (2000) via Southern Lord Records.

Banquet - Jupiter Rose

Banquet – Jupiter Rose

♦︎ Banquet – ‘Set Me Free’
‘Set Me Free’ is de vierde track van de op 26 februari via Heavy Psych Sounds uitgebrachte debuutplaat Jupiter Rose. San Francisco, 70s heavy rock ‘n roll.

♦︎ The Girl Who Cried Wolf – ‘Taken’
Triprock of hypnotische doompop noemen ze het en de muziek is in ieder geval duister en diep-melancholisch. ‘Taken’ is al de tweede single van debuutalbum Ruins.

♦︎ Birth Of Joy – ‘Choose Sides’
Tussen al het touren door is daar opeens een nieuwe video van Birth Of Joy, die inmiddels een aardige reputatie hebben opgebouwd op dat gebied. ‘Choose Sides’ stamt van het album Get Well, dat het trio in februari uitbracht via Suburban.

♦︎ The Black Rainbows – ‘Electrify’
Dit Italiaanse psych-fuzz drietal brengt 15 april de vijfde plaat Stellar Prophecy’s uit, waarvan dit de openingstrack is.

♦︎ Glitter Wizard – ‘The Hunter’
Pink metal, noemt dit California vijftal het! Over deze track is nog weinig bekend, behalve dat het van een in april uitgebrachte Heavy Psych Records verzamel sampler komt.

♦︎ Farflung – ‘We Are ‘e’ Dismal’
Dit is de zevende track van het aanstaande 5, op 27 mei verwacht. Het is alweer acht jaar geleden dat deze Californische space rockers A Wound In Eternity uitbrachten.

Mayflower Madame - Observed In A Dream

Mayflower Madame – Observed In A Dream

♦︎ Parquet Courts – ‘Human Performance’
Dit is de titeltrack van de nieuwe Parquet Courts plaat Human Performance, net los via Rough Trade Records.

♦︎ Mayflower Madame – ‘Self Seer’
Noorse shoegaze en darkwave geïnspireerd door Edvard Munch! Op 22 april komt debuutalbum Observed in a Dream uit op het eigen Night Cult Records.

♦︎ Duel – ‘This Old Crow’
Fears Of The Dead, de plaat waarvan dit het tweede nummer is, kwam afgelopen maart. 70s proto-metal uit Austin, Texas.

♦︎ Mulch – ‘Chemical Mindfuck’
11 april was aan ons de eer deze Chemical Mindfuck van de Brabantse post-grunge-stoner drietal. De EP gaat héél snel uitkomen!

♦︎ Tides From Nebula – ‘We Are The Mirror’
Hele goede instrumentale post-rock. Tides From Nebula heeft met ‘We Are The Mirror’ een mooi voorproefje losgelaten van het nieuwe album Safehaven dat 6 mei uitkomt via Long Branch Records.

Holy Grove - Holy Grove

Holy Grove – Holy Grove

♦︎ Holy Grove – ‘Death Of Magic’
‘Death Of Magic’ is de opener van de in maart uitgebrachte self-titled debuutplaat van dit uit Portland afkomstige riffrock viertal.

♦︎ The Fire Harvest – ‘Working Man’
Utrechtse slowcore-gezelschap The Fire Harvest nam een plaat op met de Canadese producer-country-artiest Daniel Romano. Snowstar Records gaat het resulterende Singing, Dancing, Drinking op 6 mei uitbrengen in samenwerking met Subroutine Records en Sinnbus (voor G/A/S). Op de plaat zoekt de slowcore en country-noir naar verluidt ook de (post)punk op.Deel dit artikel