Gomer Pyle staat donderdag op Roadburn op het NMTH-podium in Cul de Sac

Gomer Pyle staat donderdag op Roadburn op het NMTH-podium in Cul de Sac

Kvelertaks 3e album Nattesferd komt 13 mei al uit!

Kvelertaks 3e album Nattesferd komt 13 mei al uit!

Je dacht al: ‘Waar blijft die nieuwe muziek rubriek nu?’ Wij ook. In de aanloop naar het Roadburn festival is de redactie zo aan het stuiteren van de voorpret en tegelijkertijd overspoeld met golven aan heerlijke nieuwe muziek, dat we ons genoodzaakt zijn de weken 14 en 15 in een post te bundelen. En een beetje te selecteren zodat je geen muisarm/scrollvinger krijgt. Niettemin bergen nieuwe muziek met een nieuwe Deftones track+video+album!!, terwijl ook GOAT, Inter Arma, Ghold, Kvelertak en de Poolse post-rockers Tides From Nebula met verse nummers kwamen. Nieuwe video’s van onder meer Baroness. Sourvein, Birth Of Joy en een beste sessie van Iggy Pop en band voor KCRW radio maken het feest al aardig compleet. En nog een tipje: de nieuwe Suuns-plaat streamt bij Stereogum.

In de Roadburn-hoek, het Tilburgse festival begint donderdag al!, vind je de nieuwe EP van het herrezen Gomer Pyle plus tracks van Herder en Alkerdeel verpakt in video’s. Eindhoven Psych Lab levert ook mooie vooruitzichten. In het kader van dat festival pakken we de (titeltrack van de) nieuwe Parquet Courts plaat ‘Human Performance’ uit, de Fuzz Club splitsingle van White Hills en Radar Men From The Moon, afgeroomd met de nieuwe Useless Eaters.

Daaronder veel meer waaronder plaatwerk van post-punkende September Girls, debuutsingle van vers Vlaamsch gezelschap Krankland, een kennismaking met het Britse Max Raptor en Noorse shoegaze/darkwave geïnspireerd door Edvard Munch van Mayflower Madame. Muziekspecialist/alleseter Thomas Harteveld heeft ook weer een blik opengetrokken, dus scroll down en enjoy!

En luister donderdag om 15.00 en zondag om 19.00 naar een selectie op NMTH op Pinguin Radio on the Rocks. Laatste playlist hierrrr.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Die uitzending is gebaseerd op deze rubriek Hier is nieuwe muziek van… en zo vind je hier veel nieuwe muziek, die we ook op Pinguin Radio gaan draaien! Niet alles, want daarvoor is hier veel te veel muziek en bovendien zijn veel verzamelde (pre-) streams nog niet op mp3 verkrijgbaar en daarmee draaibaar.

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks.


DEFTONES – PRAYERS/TRIANGLES / GORE (VIDEO/ALBUM)
Hopla, Deftones drieklapperrrrrr. Eerst kregen we de track Hearts/Wire via ThePRP, toen de video Prayers/Triangles en toen we het artikel eindelijk af hadden lag de plaat er al. Luister dus naar Gore!


IGGY POP – POST-POP DEPRESSION (LIVE SESSIE)
Ah yes eindelijk meer beeld van Iggy Pop live. 30 minunten liefst deze heerlijke KCRW radiosessie van de “King of Pop” en zijn all-star band. De moeite ja.

BARONESS – SHOCK ME (VIDEO)
Aan de vooravond van een vijfweekse Noord-Amerikaanse tour heeft Baroness de video for “Shock Me” naar buiten gebracht. Opgenomen op het platteland van Pennsylvania, beeldt de video meerdere elementen uit van het artwork waar Baroness zo om bekend staat. De clip is geregisseerd door Don Tyler met frontman John Baizley.

KVELERTAK – BERSERKR (TRACK)
Kvelertak streamt de track ‘Berserkr’ van het album Nattesferd. Die derde plaat komt 13 mei uit via Roadrunner Records en is hier te bestellen. Nu nog hopen dat die tour met Mutoid Man/Torche ook Europa aandoet. Voorlopig zijn alleen Hellfest, Hurricane en Roskilde bevestigd. Stereogum heeft vast een zeer lijvig interview.

SOURVEIN – “AVIAN DAWN” (VIDEO)
Sourvein! Nieuwe video van de heerlijke oldschool bluesy doomy crustband uit Carolina Beach, US. Avian Dawn staat op “Aquatic Occult”, het 23e (!) album, dat volgende week uitkomt via Metal Blade Records. Bestel maar op www.metalblade.com/sourvein.

THE BLACK HEART REBELLION – FOR LUCIA (TRACK)
Voor Record Store Day brengt The Black Heart Rebellion een 12″ split uit met Kiss The Anus Of The Black Cat op 9000 records via Consouling Sounds. Hier hoor je vast het aandeel van TBHR.

BIRTH OF JOY – CHOOSE SIDES (VIDEO)
Tussen al het touren door is daar opeens een nieuwe video van Birth Of Joy, die inmiddels een aardige reputatie hebben opgebouwd op dat gebied. Choose Sides stamt van het album “Get Well”, dat het trio in februari uitbracht via Suburban.

TIDES FROM NEBULA – WE ARE THE MIRROR (TRACK)
De beste band uit Polen? Zou kunnen. Een hele goede instrumentale post-rock en meer band in ieder geval. Tides From Nebula heeft met We Are The Mirror een mooi voorproefje losgelaten van het nieuwe album “Safehaven” dat 6 mei uitkomt via Long Branch Records.

INTER ARMA – TRANSFIGURATION (TRACK)
Nadat ze in 2013 verrasten met tweede album Sky Burial, stonden ze op Roadburn 2014. En we bevroeden dat er weer een sterke, heftige plaat aan zit te komen… Goed voorproefje dit in ieder geval van de LP ‘Paradise Gallows’, die 8 juli uitkomt via Relapse Records. Onder meer te bestellen via interarma.bandcamp.com.

GHOLD – ‘COLLUSION WITH TRAITORS’ (TRACK)
Een van de tofste harde bands die we in de gaten houden is Ghold. Dit is ruim elf minuten gruwelijk gaan op het openingsalvo van hun derde full-length PYR. De eerste plaat als trio en die komt dan weer 6 mei via het Ritual Productions label. Stream bij The Quietus.


ROADBURN HOEK
GOMER PYLE – SIDE KINGS (EP)

Jazeker, Gomer Pyle is terug. We wisten dat al, de psychedelische stoners zijn immers voor Roadburn vastgelegd en ook het Duitse Stoned From The Underground boekte ze direct. Wel in een deels vernieuwde line-up. In de aanloop naar Roadburn gooien ze deze heerlijke 3-track EP eruit. Een date met deze Side Kings op Roadburn dus! Donderdag de 14e om 21.10 uur in Cul de Sac.

HERDER – ALL IS LOST (VIDEO)
Nieuwe Herder track komt uiteraard HARDER. Video All Is Lost mag er ook zijn, met onder meer een mooie mix van live-beelden en artwork. De timing is heerlijk, want vrijdag blaast de Fries-Groningse stonerdoomband op Roadburn het NMTH presents podium in Cul de Sac op. En All Is Lost is meteen een voorproefje van plaat Fergean, die midden april verschijnt op het vertrouwde Reflections Records.

THE POISONED GLASS – LOW SPIRITS (TRACK)
Luister naar ‘Low Spirits’ van het The Poisoned Glass debuutalbum ’10 Swords’ (Ritual Productions brengt het deze maand uit), en je snapt de apocalyptische referenties in ons interview met Edgy59 en G. Stuart Dahlquist nog beter.

ALKERDEEL – LEDE (VIDEO)
Post-black metaal en meer uit Vlaanderen en ook al te zien in Cul de Sac op donderdag. Alkerdeel dus dat met Lede een voorproefje geeft van het album dat 15 april juist op Roadburn uitgebracht wordt en hier te bestellen is.

YODOK III – LEGION OF RADIANCE (TRACK)
Briljante Belg Dirk Serries met weer een experimentele knappe track. Legion Of Radiance is meteen de titeltrack van het album dat hij als YODOK III tijdens Roadburn uitbrengt op Consouling Sounds.


EINDHOVEN PSYCH LAB HOEK
PARQUET COURTS – “HUMAN PERFORMANCE” (ALBUM/TRACK)

De titeltrack van de nieuwe Parquet Courts plaat ‘Human Performance’ is net los en de langspeler volgde op 8 april al via Rough Trade Records. Die is hieronder te beluisteren en hier te bestellen: De Brooklyn punk/indie rockers zijn een van de headliners op Eindhoven Psych Lab en we zien zeer naar uit naar het weerzien in de Effenaar midden juni.


GOAT – I SING IN SILENCE (TRACK)
Misschien wel de weirdste band op Sub Pop Records, maar wij snappen de toevoeging aan de labelstal helemaal. GOAT rockt namelijk in alle wazigheid en feestvreugde best wel hard. Dat laatste doen de Zweedse tribal-psych masters op “I Sing In Silence” wat minder, maar oh wat is het weer lekker. En wat is het uitkijken naar de show op Eindhoven Psych Lab in juni en naar de 7″ single I Sing In Silence / The Snake Of Addis Ababa die op 27 mei uitkomt via Sub Pop/Rocket Recordings.

WHITE HILLS/RADAR MEN FROM THE MOON (FUZZ CLUB SPLIT)
In de rewind deze paar weken terug uitgebracht split van het Londense White Hills met het Eindhovense Radar Men From The Moon. Het is de achtste splitsingle in de serie van Fuzz Club Records en je hoort eerst White Hills – As You Pass By en dan Decadence van Radar Men From The Moon. Op EPL geen samenwerking: White Hills treedt vrijdag 10 juni op en RMFTM zaterdag de 11e. De Eindhovense curatoren doen op de eerste dag ook een audiotest met GNOD: ‘Temple Ov BBV’ getiteld. To the point: bestel die split hier.


FLAMINGODS – RHAMA (VIDEO)
Nieuwe video van de Flamingods. How about een psychedelische soundtrack voor een geheime worstelclub van Pakistaanse immigranten in de woestijn van Dubai?

ORCHESTRA OF SPHERES – ANKLUNG SONG (VIDEO)
Nog bezwerender en minstens zo vaag is deze club uit Nieuw-Zeeland. Orchestra Of Spheres dus dat met Anklung Song een voorproefje van het aanstaande album en Europese tour geeft. Te zien op NMTH in de rubriek New Music.

USELESS EATERS – MOIST CUTS (TRACK)
San Fran punks Useless Eaters laten de felle track Moist Cuts los via The Fader. Van de Relaxing Death plaat die via Castle Face Records op 3 juni het licht moet zien.


SEPTEMBER GIRLS – AGE OF INDIGNATION (ALBUM)
Best weire, duistere en spannende plaat van September Girls. Vandaag uit via PIAS. Sarah, Jessie, Caoimhe, Lauren en Paula uit Dublin gaan van psychfolk naar -rock en post-punk. Soms tikje dissonant, maar een luisterbeurt maakt benieuwd naar een live-ontmoeting. Voorlopig touren ze in UK en Ierland.

THE COATHANGERS – SQUEEKI TIKI (TRACK)
Experimentele garagerock meets pop-punk uit Atlanta: The Coathangers. Squeeki Tiki stamt van het album Nosebleed Weekend, dat 15 april uitkomt op Suicide Squeeze Records.

HARM/SHELTER – FOR THE LOW (TRACK)
Deutsche hardcore featuring Benoit van Mad At The World. Uit Giessen komt hardcore outfit Harm/Shelter met een heavy sound gemengd met agressieve raps en een typisch boze attitude. For The Low staat op het aanstaande u “Paycheck” op BDHW records.

ARCHITECTS – “GONE WITH THE WIND” (VIDEO)
Ah lekker dan: Architects! “Gone With The Wind” van het aanstaande album ‘All Our Gods Have Abandoned Us’, dat Epitaph Records op 27 mei uitbrengt. De band speelt 5 juni op FortaRock en 19 juni op Graspop.

KRANKLAND – IN THE REALMS OF THE UNREAL (VIDEO)
Debuutsingle van Krankland, een verse Vlaamsche groep met Thomas Werbrouck (Little Trouble Kids), met Christophe Claeys (Magnus, Sx, Amatorski), Thomas Mortier (Yuko) en Janko Beckers (Faces on Tv). ‘In the Realms of the Unreal’ is geproduceerd door Pascal Deweze (Metal Molly). De videoclip is een collage van vintage, psychedelische 70ies reclamefilmpjes van de handen van animatiekunstenaars Chris Blum en John Van Hamersveld. Op Record Store Day (16-4) ligt ook in Nederland een 7” in de schappen met artwork door LTK-bandlid Eline Adam. Die dag doet de band instores in Gent, De drvkkerij in Middelburg (11u) en Antwerpen (3x).

LETLIVE. – “GOOD MOURNING, AMERICA” (VIDEO)
Californische post-hardcore band die 26 april Dynamo in Eindhoven aandoet. Eerst even “Good Mourning, America” door letlive. kijken. Het album ‘If I’m The Devil…’ volgt 10 juni.

MAX RAPTOR – BIG DIVIDE (VIDEO)
Max Raptor heeft een nieuwe video en Big Divide is een voorbode van het debuutalbum, dat 22 april uitkomt op Hassle Records (Lonely The Brave, We Are The Ocean). De vier Britten staan met die emotioneel geladen rock op 16 mei in de Melkweg.

MAYFLOWER MADAME – ‘SELF-SEER’ (TRACK)
Noorse shoegaze en darkwave geïnspireerd door Edvard Munch! Op 22 april komt Mayflower Madames debuutalbum ‘Observed in a Dream’ uit op het eigen Night Cult Records in Europa en op Custom Made Music in Noord Amerika.

THE FIFTH ALLIANCE – YOUR ABYSS (VIDEO)
De Bredase doom/sludgeband liet eind vorig jaar de uitstekende tweede langspeler Death Poems los, die wordt geopend door het aardig epische Your Abyss, dat 11 minuten door groovet, sludget en doomt. Daar hoort natuurlijk een video bij en Teis Albers zorgde voor een beeldvorm die de intensiteit, lang sluimerende en dan bruut uitbarstende spanning van de albumopener recht doet.

THE GIRL WHO CRIED WOLF – TAKEN (RUINS) (VIDEO)
‘Triprock of ‘hypnotische doompop’ noemen ze het en de muziek is in ieder geval duister, stemmig, diep-melancholisch en meeslepend genoeg om je mee te voeren. Het Antwerpse The Girl Who Cried Wolf heeft er samen met de Nederlandse regisseur Marnix Ruben ook een passende video bij geschoten. Taken is al de tweede single en vierde videoclip van debuutalbum Ruins en die vind je allemaal hier:

IRIS VON GUL – KILL YOU (VIDEO/EP)
Een paar weken na de release van de self-titled EP, komt de Franse alternative rock/industrial/noise/elektronica outfit Iris Von Gul met de nieuwe muziekvideo voor de song “Kill you”. De EP luister en bestel je op Bandcamp.


SHOOT THE GIRL FIRST – I LIKE THE WAY YOU DIE, BOY (VIDEO)
Meer Frans spul. Beetje meer emo ook. De plaat ‘I Confess’ van Shoot The Girl First kwam 1 april wereldwijd uit op Redfield Records. De band brengt traditioneel iedere song als film (en filmreferentie) uit.

ST. TROPEZ – ORDER (VIDEO)
Het nummer primeurde eerder al bij NMTH, nu is de clip van Order er ook. De video is deel 3 van een bijzondere trilogie, zoals St. Tropez bij 3voor12 uitlegt.

THE FIRE HARVEST – WORKING MAN (TRACK)
Bijzonder nieuws vorige week: het Utrechtse slowcore-gezelschap The Fire Harvest nam een plaat op met de Canadese producer/country-artiest Daniel Romano. Snowstar Records gaat het resulterende ‘Singing, Dancing, Drinking’ op 6 mei uitbrengen in samenwerking met Subroutine Records en Sinnbus (voor G/A/S). Op de plaat zoekt de slowcore en countrynoir naar verluidt ook de (post)punk op.


THOMAS ‘BANG YOUR RADIO’ HARTEVELDS HOEKJE:
STONE IN EGYPT – RAGING ACROSS THE SKY (TRACK)

Een van de betere NL stoner doom bands. Raging Across The Sky staat op het aanstaande album Feed The Void dat op Off The Record Label komt.

PATSY – INSIDIOUS KIND 9TRACK)
Hier een lekkere tip uit de Elpee nieuwsbrief. Afkomstig van Patsy’s Eat It 7″.

SLICE THE CAKE – ODYSSEY TO THE WEST (ALBUM)

UNRU – ALS TIER IST DER MENSCH NICHTS (ALBUM)
Goede titel vast. Tags: black metal hardcore metal noise crust Bielefeld

THE UNTERRIBLES – STONE (VIDEO)
Haagse band met binnenkort release. The Unterribles’ eerste video zie je hier, Stone staat op de aanstaande EP. Gefilmd in de Haagse SuitUp Studios.

BEELZEFUZZ – THE RIGHTEOUS BLOOM (ALBUMTEASER)
The Righteous Bloom komt 19 augustus uit.


WHATEVER IT TAKES – CHAMPAGNE WHORES (VIDEO)
Whatever It Takes heeft 1 Goal, 1 Mission: Putting the ‘Hard’ back in Hardcore. Deze track stamt van de nieuwe release ‘Deathblow’ die 29 april via BDHW uitkomt.Deel dit artikel