Breaking Levees te zien in Tilburg en 2x in Den Haag

Breaking Levees te zien in Tilburg en 2x in Den Haag

Popronde weekend numero 5 is aanstaande! Sjawel, Assen, Tilburg en Den Haag zijn ditmaal de Popronde-waardige muziekbolwerken van dienst. Hoewel de Drentse hoofdstad precies nul van de 25 NMTH-acts heeft geboekt, is er gelukkig wel pittig gitaarwerk van From Earth tot St. Tropez. De pret niet gedrukt, want vrijdag en zaterdag gaat het goed los in respectievelijk Tilburg en Den Haag! In de Hofstad doen Breaking Levees en Fake Billy eerst Popronde Preview-shows en zijn zo tweemaal te zien. Nice.

Assen dus op donderdag en toch een reisje waard wat ons betreft. Sowieso kun je er terecht voor zeven Popronde Previews en dan nog eens 27 shows op 20 locaties. Allemaal gratis en inclusief het betere gitaarspul van bands als From Earth, St. Tropez, Tamarin Desert en Rectum Raiders en deviant spul als Niek Pronk en Echo Movis.

Een dag later, oftewel vrijdag in keurig Nederlands, vindt u de Popronde, vele toffe acts en een NMTH-route in de ‘Kruikestad’. Tilburg dus, een stad waarvan we de kroegdichtheid en podiaselectie dankzij Roadburn en vooral Incubate al door en door beginnen te kennen. Na twee previews in de Bieb kun je kiezen uit 40 optredens op 25 speelplekken. Daartussen zitten typische muziekspots als Cul de Sac, Hall Of Fame, Extase (met Lookapony) en Little Devil, het heavy podium recht tegenover het station waar je NMTH-acts Meet The Storm en Mary Fields vindt. Verder ga je Joris (voor Breaking Levees) en Berlijn (voor Rhinorino) ontdekken!

Den Haag dan op zaterdag en de Zuid-Hollanders laten zich dit keer zeker als muziekstad gelden: we beginnen met 7 Previews. Wees om 16.15 in de Vinyl Grove voor Breaking Levees en sjees naar Tattooshop Fearless voor Fake Billy om 17.00. Dan is het nog 27 keer raak op 20 locaties en moet je naast het eerdergenoemde duo absoluut in het Haags Pop Centrum Cafe zijn voor Bazart Presents go go kill en Waiver. <3 Bazart dus, die dezelfde toffe bands als NMTH support in Den Haag. Ook aanbevelenswaardig is de afterpary met het Eindhovense Lookapony vanaf 0.30 in Rootz.


Hieronder de NMTH-routes per stad
Voor meer over de briljante, ‘heavy, alternative en/of deviant’ acts uit onze selectie, duik je in het uitgebreide voorstel-artikel.


Popronde Tilburg – vrijdag 16 oktober, klik hier voor het hele programma
20.30u – Breaking Levees – Joris, Piusplein 5 (studioreport hier)
20.45u – Rhinorino – Berlijn, Korvelseweg 169 (sexy rock ’n roll uit de Domstad)
22.30u – Meet the Storm – Little Devil, Stationsstraat 27
23.45u – Mary Fields – Little Devil, Stationsstraat 27 (check die nieuwe clip met Thijs Heij)


Popronde Den Haag – zaterdag 17 oktober, hele programma hier
16.15u – Breaking Levees – Vinyl Grove, Boekhorststraat 10 (studioreport hier)
17.00u – Fake Billy & the False Prophets – Fearless Tattoo & Piercing, Prinsestraat 60
21.30u – Waiver – Bazart presents @ HPC, Burgemeester Hovylaan 12. (luister hieronder)
22.30u – Breaking Levees – Paardcafé, Prinsegracht 10 (studioreport hier)
23.00u – go go kill – Bazart presents @ HPC, Burgemeester Hovylaan 12.
23.30u – Fake Billy & the False Prophets – Zwarte Ruiter, Grote Markt 29.Deel dit artikel