Pallbearer staat met de nieuwe plaat op Roadburn

Pallbearer staat met de nieuwe plaat op Roadburn

Moon Duo op Best Kept Secret, foto Jan Rijk

Moon Duo op Best Kept Secret, foto Jan Rijk

Millionaire is terug en ook hier! Verder zitten we met onze dekselse DONDERdag playlist weer net voor een aantal beste releases: Belgische mathmetal-bende BEAR, Amsterdamse hardcoregroep 18 Miles, US metalcore-meets-alt.rock-band Nine Shrines en Weertse psychbluesers Uncle Harry brengen stuk voor stuk morgen een vettige release uit. De platen van de Vlaamse heropgestane rockgoden van Millionaire, Moon Duo (15 mei) en White Hills (19 mei) zijn iets verder weg,maar wel iets om u vast aan te verlekkeren. Net uit en straks (over 2 weken al!) vlammend op Roadburn: Pallbearer, Telepathy en King Woman.

Al dat en zoveel meer vanaf 15.00 op:

LUISTER HIER naar de uitzending

In totaal kreeg je al ruim 48 uur (meer dan twee hele etmalen jawel en ook op Spotify gaat het hard!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience en op je bordje. En we gaan gewoon door… Dus gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee!

Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. Millionaire – I’m Not Who You Think You Are
Dat was best een verrassing die comeback van Millionaire, om maar eens een understatement te gebruiken… Welkome verrassing ook, zeker als de groep rond Tim Vanhamel dan met deze single, deze waanzinnige video, de aankondiging van een derde album en livedata (o.a. Best Kept Secret) komt.

2. The Sweet Release Of Death – Kitty Swim Club
Een van onze favoriete Nederlandse noisebands komt uit Rotterdam. The Sweet Release Of Death leverde vorig jaar een heel fijn tweede album af, waarop je ook Kitty Swim Club vindt. Nu ook met video:

3. Kinoo – Categories
Altijd goed als je regelmatig verrast wordt door bands waar je nog nooit van gehoord had. Kinoo dus, uit Groningen en we hadden ze kunnen kennen van de Corners / Grips EP die vorig jaar uitkwam. Met daarop ook dit duistere nummer dat ergens tussen shoegaze, Kraut en dreampop meandert en een bijzondere video kreeg. Information overload anyone?

4. Paceshifters – Exhausted
We deden dus een Q&A met Paceshifters, die we live streamden via FB en die je ook terug kan kijken. Vervolgens gaven de drie mannen nog een puike rockshow weg in EKKO en bewezen andermaal: 1. Waarom we in ze geloven. 2. Een van de beste NL rockbands te zijn. 3. Wat een geweldige plaat Waiting To Derail is (net 17 maart uit op Goomah) en hoe goed dat live overeind blijft. Dikkere setlist dus en we trokken zomaar nog een nummer van het album: Exhausted.

5. 18 Miles – Coffin
‘Ze klinken hard, oprecht en vooral alsof ze het podium willen opvreten’, schreven we over 18 Miles. En dat gaan de hardcore mannen doen ook op 7 april (morgen!) in de Melkweg, samen met Hawser en Your Demise 2004. Ze brachten net de tweede EP Grey uit (en de eerste opnieuw) bij het Engelse Dream Atlantic Records. Meer over de Amsterdammers en die twee platen vind je hier.

6. White Hills – Attack Mode
Uitstekende New Yorkse psychedelische rockband dat White Hills. Psychfuzz doopten we het maar eens en de single/video voor Attack Mode onderschrijft dat. Van het album Stop Mute Defeat dat, 8 nummers sterk, op 19 mei uitkomt op Thrill Jockey.


Roadburn Blok 1:

7. Pallbearer – Thorns
Een van onze regelmatige gasten in deze uitzending en niet alleen omdat Pallbearer op Roadburn staat. De groep uit Arkansas bracht 24 maart de uitstekende nieuwe plaat Heartless uit. Pallbearer stond al twee keer eerder op Roadburn, maar niet eerder met zo’n repertoire en ijzeren reputatie.

8. King Woman – Deny
Ook King Woman is terug op de playlist, evenals het heerlijke Deny. De groep uit de San Fran Bay Area bracht vorige maand met Created In The Image Of Suffering een sterke doomy plaat uit. En ook de nodige blokkenschema-dilemma’s kunnen ons er niet van weerhouden om op de Roadburn-vrijdag voor het podium in Extase te staan voor Kristina Esfandiar en de haren.


9. The Ills – Seed Wishes
Daar is het psych-post hoogtepunt van Eurosonic weer: The Ills. Met extra reden, want de Slowaakse is met het album Ornamental or Mental op pad en komen ook hier langs met die lekkere, hemels opgebouwde psych- en post-rock. The Ills doet vijf shows in de Benelux, maar als we de Rotterdamse secret show even vergeten houden we Sugarfactory, Amsterdam (op 18.4), Nosta, Opwijk, BE (19.4), Simplon Up, Groningen (20.4) en De Avenue, Breda (21.4) over.

10. Hey Satan – In Cold Blood
Zwitserse surprise in de mailbox. Heavy rockend stoner-trio Hey Satan heeft het debuutalbum af en dat trekken we best wel goed. Streamt op Bandcamp, komt uit op Cold Smoke Records en dit is de leadsong. Lekker Lausanne.

11. Moon Duo – Lost in Light
De groep uit Portland, Oregon stond gisteren nog op Eindhoven Psych Lab presents in de Effenaar en verzorgt hier ‘even gas terug’ moment. 8 minuten daarvan zelfs. Even diep Krauten ook met de nieuwe Moon Duo. Zalig hoor. Dit is de eerste single van het tweede volume: Occult Architecture Vol. 2. Dat komt 15 mei uit op Sacred Bones Records. Deel 1 luister je op Bandcamp.

12. Nine Shrines – Parasite
Nieuwe metalcore-meets-alt.rock-band op Mascot die heel goed snapt dat je best een commercieel refrein kunt koppelen aan zwaar beukende stukken. Nine Shrines bestaat uit ex-leden van Attack Attack! en Life On Repeat en brengt morgen (7-4) de debuut-EP Misery digitaal uit. Dit is de tweede single. De tournee begint bij de fysieke release (21-4) en zal zich met supports Hinder en Nonpoint eerst vooral op Amerika richten.

13. Uncle Harry – Ride With The Devil
Uncle Harry stuurde ons het album ‘Radio Roadtown’ op en etaleert op die langspeler een voorliefde voor psychedelische blues- en stonerrock. Prima uitgangspunten dus. Na een singlerelease in Extase, Tilburg hebben ze voor de plaatpresentatie morgen (7 april) de Bosuil in thuisstad Weert gestrikt. Supports zijn er van Helm Op en Sheverine.


Roadburn Blok 2:

14. Telepathy – Saccade
Meer Roadburn en over naar de NMTH stage in Cul de Sac. Een van de fijnste post-metalgroepen die we afgelopen jaar ontdekten kwam ‘gewoon’ uit Colchester/Bristol. De Engelsen serveren instrumentale sludge en post-metal met prog-trekjes, die berespannend en strak van de plaat komt. Debuutplaat Tempest is zeer de moeite.

15. BEAR – Childbreaker
Bear = bruut. De Belgische math-/techmetal-groep liet net vorige week deze single los. Die nummer stamt van het derde album ‘///’, dat morgen (7 april) uit zal komen via Basick Records. Inmiddels luister je die hele plaat bij Metal Injection. Bear sluit zaterdag (22-4) het NMTH-podium rond middernacht af.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel