18 MilesZe klinken hard, oprecht en vooral alsof ze het podium willen opvreten: bij 18 Miles mag je de typering ‘aanstormend’ behoorlijk letterlijk nemen. De vijf mannen uit Amsterdam maken het soort pure hardcore, waar wij hard(core) op gaan: recht-voor-zijn-en-jouw-raap en met de juiste dosis agressie gebracht. Na de video van Theatre stellen we je nu voor aan de hele, fonkelnieuwe EP van 18 Miles (luister onderaan via Spotify).

Die release van de tweede EP gebeurt niet meer in eigen beheer, want 18 Miles is opgepikt door Dream Atlantic Records uit de UK. De mannen hebben sowieso aardig wat belangstelling weten te wekken. Zo openden ze eind vorig jaar het nieuwe hardcorefestival The Sound Of Revolution in het Klokgebouw, wat onze recensent de kwalificatie ‘ontzettend opgefokte, puur agressieve, gefrustreerde en ook positieve moderne hardcore’ ontlokte.

De EP ‘The Grey’ staat vanaf vandaag op de streamingdiensten en wordt vrijdag 7 april, tegelijk met de re-release van de vorige EP ‘Revive’ (luister ook onderaan) uitgegeven en gepresenteerd in de Melkweg in Amsterdam. Dat belooft een goede avond te worden met ook Your Demise 2004 en Hawser op de planken.Deel dit artikel