millionaireBaf, daar worden we opeens vol op de bakkes geklapt door een Vlaamse donderslag bij aardig heldere hemel. Millionaire is plots terug en maakt dat kenbaar met de video/single ‘I’m Not Who You Think You Are’. Het betekent voor de band rond Tim Vanhamel een comeback na twaalf jaar. Die sleazy, meeslepende rocker zagen we niet aankomen en de clip van Jonas Govaerts (o.a. bekend als regisseur van de Vlaamse horrorfilm Welp en voorganger van Vanhamel in The Hickey Underworld) en Jaak de Digitale (o.a. visuals voorr Evil Superstars) evenmin. Maar plezant zijn deze surprises zeker. Er zijn ook meteen een stel speeldata voor juni bevestigd: het uitverkochte Best Kept Secret, de Brusselse Botanique en Point Ephémère in Parijs worden aangedaan.

UPDATE: maandag 22 mei is de eerste tryout in Het Bos, Antwerpen en Millionaire speelt ook woensdag 24 mei in De Helling, Utrecht. Ook Dour en Rock Herk worden aangedaan.

De laatste jaren zagen we de Vlaming vooral in bijrollen bij Magnus en The Hickey Underworld acteren, maar nu is zijn eigen band helemaal terug. Maar “dit is géén reünie, wel een voortzetting”, stelt hij in een groot ‘comeback-interview’ met Knack Focus. Vanhamel vertelt ook dat hij de derde plaat af heeft en dat die Sciencing gaat heten. Die langspeler is in 2016 opgenomen in de hagelnieuwe studio van landgenoot Jeff Claeys (Admiral Freebee, Jon Spencer Blues Explosion) in een surfdorpje aan de Costa Ricaanse kust en komt 19 mei uit bij Unday Records.

Millionaire wordt live weer versterkt door krachten van weleer als Aldo Struyf (gitaar, toetsen) en Bas Remans (basgitaar), alsmede nieuwe leden: drummer Damien Vanderhasselt, gitarist Sjoerd Bruil en toetsenist Hans De Prins. Die formatie kan nog even oefenen zo lijkt en speelt in ieder geval op 24 mei in De Helling in Utrecht, 7 juni in de Botanique in Brussel, op 15 juni in Point Éphémère in Parijs en op 16 juni op Best Kept Secret. In juli staan ze in ieder geval op de Belgische festivals Dour en Rock Herk.Deel dit artikel