Chelsea Wolfe op Roadburn 2017, foto Roy Wolters

Chelsea Wolfe op Roadburn 2017, foto Roy Wolters

Petyr

Petyr

Nieuwe week, nieuwe heavy kansen bij NMTH x Pinguin Radio on the Rocks. En er is alle reden tot juichen, want we hebben fonkelnieuw en bloedjemooi werk van Chelsea Wolfe, Myrkur en Foscor. De plaat Boston doomers Elder is net uit evenals die van Sasquatch, de door de hele redactie totaal grijs gedraaide 5e langspeler van de LA heavy stoners. We pakken weer door met heavy psych en stoner met ook Petyr en Ufomammut, serveren NL hardcore van Run Like Hell, Brooklyn stonerdoom van Blackout en Cali post-hardcore/sludge van Horseneck. Ook dankzij Vancouver sludgers Bison, Sólstafir en Elder is dit een uitzending van episch lange nummers.

Al dat en meer natuurlijk vanaf 15.00 op:

LUISTER HIER naar Pinguin on the Rocks

In totaal kreeg je al ruim 55 uur (ook op Spotify gaat het hard!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


PLAYLIST:
1. Chelsea Wolfe – 16 Psyche (ft. Troy van Leeuwen)
Met medewerking van QOTSA-gitarist Troy van Leeuwen deze heerlijke single, en belangrijker: 16 Psyche is de voorbode van haar nieuwe album Hiss Spun, dat 22 september via Sargent House de wijde wereld in spint. Ook held Aaron Turner (SUMAC, Old Man Gloom) levert een bijdrage.

2. Sasquatch – Bringing Me Down
Doe jezelf een dikke lol en luister Maneuvers, het vijfde album van de mannen uit Los Angeles die de heavy stoner zo vettig opdienen dat we er al even in blijven hangen. Wij zijn 22 juli zeker in de Baroeg, Rotterdam te vinden.

3. Sólstafir – Silfur-Refur
Dat was dus weer geweldig mooi op Graspop. Goed nieuws: De IJslanders komen weer op tournee (en ze nemen Myrkur mee): 18-11 Neushoorn, Leewwarden, 15-12 Maassilo, Rotterdam en 16-12 Vk in Brussel. Lees het interview.

4. Myrkur – Måneblôt
Dat hierboven en de Deense komt met een nieuw album op Relapse Records! We zijn er nog niet helemaal uit of de titel mannenbloed betekent, maar het handelt in ieder geval om een pagan-ritueel… En mooi dat het is, en benieuwd dat we zijn naar Mareridt! 22 september uit.

5. Foscor – Instants
Om in Scandinavische sferen te blijven…Nee, nee, nee dit zijn Catalanen, maar Foscor klinkt me toch een partij Scandinavisch met die melancholische metal. Het artwork heeft een IJslandse inslag en het net verschenen album Les Irreals Visions (Season Of Mist) is etherisch aanbevolen. Meer info.

6. Petyr – Stairway to Attic
Petyr is de band van de zoon van pro-skater Tony Hawk. Ho stop, even opnieuw beginnen: San Diego hardhitting psychers Petyr hebben een geweldige plaat gemaakt (net uit), die je hieronder gaat checken en oh ja: frontman Riley Hawk blijkt de zoon van een skate-legende.

7. Elder – Staving Off Truth
We zijn al een tijdje fan van Elder, een relatie die alleen maar verdiepte toen we de Boston doomers op Roadburn zagen. Wat een show in het Patronaat zeg, check ‘m hieronder, of nee: check eerst dat geweldige nieuwe album Reflections of a Floating World, 2 juni uitgebracht door Stickman Records. En check ze live op 27 juli in Merleyn, Nijmegen of nog beter: 14 juli op Stoned From The Underground in Duitsland.

8. Run Like Hell – Sense of Morality
NL hardcore op White Russian Records & Smithsfoodgroup DIY. Zaterdag te zien op Smashfest #4 in Capsloc, Capelle met o.a. For I Am King, Hawser, Ays, Eisberg, Mary Fields en Popronde-troef Dock 83. Meer info.

9. Horseneck – Michael Caine
Eigenlijk een oudje (nu ja de plaat Heavy Trip kwam in februari uit), maar nog eens opgegooid omdat de Californische post-hardcore/sludgers (met (ex-)leden van Will Haven en Chelsea Wolfe) nu op tour gaan. Alleen in de VS helaas, dus dan maar die plaat herontdekken.

10. Blackout – Graves
Blackouts album The Horse is net uit op RidingEasy Records. Bereid je voor op een ferme fuzzy stonerdoom-trip. Trip zei je? Moet je die spaced out druggy video van de New Yorkers eens bekijken:

11. Bison – The Water Becomes Fire
We gooien er nog even een ellenlange track uit Vancouver in. En met reden: het Canadese Bison gaat al even mee en dat hoor je. IJzersterke sludge metal, die volgens beproefd (gerekt) post-recept wordt opgebouwd. De plaat is net uit op Pelagic Records. Meer info.

12. Ufomammut – Warsheep
Het Nijmeegse Soulcrusher Fest heeft net Mayhem bevestigd en hoezeer we ook benieuwd zijn naar de herrezen Noorse black-pioniers, we kijken toch ZWAAR uit naar het weerzien met deze Italianen. Niemand legt die stonersludge en doom zo laag en loodzwaar neer als Ufomammut. Dit krijgszuchtige schaap gaat er ook hard op. De langspeler 8 volgt op 22 september via Neurot. Meer info.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel