FoscorFoscor is Catalaans voor “duisternis”, een naam die de lading van de eerste drie albums van de band wel aardig dekt. In 2014 namen ze op de plaat ‘Those Horrors Wither’ een iets andere afslag van de klassieke tweede black metal-golf met de toevoeging van doomy tempowisselingen en cleane vocalen. Inmiddels staat het vijfde album in de verf,  waarop de metal ook wat melancholischer en proggy opgediend wordt, en daarvan mogen we je vandaag de tweede single laten horen. Instants komt met een aparte video van Falke met typische vakantiekiekjes, die uit de eigen collecties van bandleden blijken te komen.

En als je denkt dat de beelden van de zee op de achtergrond je wel erg bekend voorkomen; dat klopt want Nona Limmen schoot die in 2016 in IJsland en je kent de zee van het bekroonde artwork van Sólstafirs laatste plaat Ótta. De Amsterdamse fotograaf verzorgde ook de albumhoes, die je hiernaast ziet.

Instants is de openingstrack van de aanstaande langspeler. Eerder liet de band uit Barcelona al het nummer Ciutat Tràgica (tragische stad) los en dat hoor je onderaan. Het album ‘Les Irreals Visions’ verschijnt op 9 juni bij Season of Mist en is via deze link te bestellen.
Deel dit artikel