Ufomammut stillMan wat een dag, eerst komt er een nieuwe Triggerfinger voorbij en even later ploft er nog een verse track van Ufomammut in de mailbox. BAM! Of nee meer: BAMMMMMMMM. Want Ufomammut dat dreunt, sludget en stonert op bijzonder zwaar, log en laaggestemd niveau. Extra fijn is dat de groep het psychedelische randje weer niet vergeet op Warsheep.

Ook hier betreft het de voorbode van nieuw plaatwerk. Het Italiaanse trio kondigde onlangs het nieuwe album 8 aan, dat op 22 september zal uitkomen via Neurot Recordings. Maar vandaag hoor je dus al Warsheep van die plaat en die gaat op 15 juni op gelimiteerd vinyl uitkomen via Supernatural Cat. Er komen slechts 500 exemplaren, voorzien van handgedrukte doos, beschikbaar. Bestellen kan vast via deze link.

Mogen we dan ook nog nieuwe live-data aankondigen? Een beetje wel, want Ufomammut gaat in het najaar op tournee met de Amerikaanse doom metalband Usnea en doet dan ook de Benelux aan. We wisten echter al dat de heavy Italianen op 7 oktober op het nieuwe Soulcrusher Fest in Doornroosje zouden spelen/ Dat is ook de enige Nederlandse show, maarop 4 oktober zijn ze wel te zien in Magasin 4 in Brussel.

Check de video voor Warsheep en de echte fans vinden daaronder nog een studiovideo van de opnames van 8.
Deel dit artikel