The Dillinger Escape Plan in 013, foto William van der Voort

The Dillinger Escape Plan in 013, foto William van der Voort

Hopla, gewoon weer een speciale uitzending helemaal in het teken van Graspop Metal Meeting! Helemaal? Nu ja bijna helemaal. We openen met de nieuwe Triggerfinger, want ook Vlaamsch, vettig en vers. Verder draaien we een track van DOOL, want die zien we zaterdag op Buma ROCKS! in Doornroosje. The Charm The Fury zien we ook in Nijmegen en bovendien nogmaals op de Belgische weide. Dubbel prijs dus. Het festival speelt zich van 16 tot en met 18 juni af in Dessel.

Graspop is sowieso een groots festival: Elke dag zijn er vijf stages met twee main stages, drie gewone (Marquee, Metal Dome en Jupiler Stage) en een Classic Rock Café. Er zijn dus nog veel meer grote namen present in Dessel en deze uitzending bulkt ervan. Zo hoor je vandaag onder meer Mastodon, Gojira, Monster Magnet, Graveyard, Kvelertak, Clutch en The Dillinger Escape Plan.

Al dat en zoveel meer vanaf 15.00 op:

LUISTER HIER naar Pinguin on the Rocks

In totaal kreeg je al ruim 53 uur (ruim twee etmalen jawel en ook op Spotify gaat het hard!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience. Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. Triggerfinger – Flesh Tight
Een beetje gek maar wel lekker hoor, en dat geldt ook voor die nieuwe video. Live gaan we the loudest band from Antwerpen onder meer zien op Helldorado en tweemaal in de Melkweg.

2. DOOL – The Alpha
DOOL is uit een veld van liefst 145 aanmeldingen als eerste band geselecteerd door Buma ROCKS! en speelt zo zaterdag op FortaRock in the City in Doornroosje. Veel te doen daar, en NMTH is er ook, zie dit artikel.

OP GRASPOP TE ZIEN:
3. Solstafir – Isafold

Primeur: luister het hele album van de IJslanders vanaf 16.00 uur op NMTH. En wat is het weer een meeslepende affaire geworden, pfoe. Albumstream + recensie.

4. Baroness – Shock Me
John Dyer Baizley drukte als curator een bijzondere stempel op twee Roadburn-dagen, cureerde ook een poster-expositie, speelde een emotionele lange Baroness-set en trad met Scott Kelly aan met punkproject Razors In The Night. Meer dan genoeg reden om hem voor de camera te krijgen:
Roadburn-interview
Albumreview Purple

5. Mastodon – Show Yourself
The newborn kings of heavy leverden met deze single een van hun meest toegankelijke, radiovriendelijke, dus bekritiseerde, maar tegelijkertijd zeer meeslepende plaatwerk af.

6. Red Fang – Flies
Oregon stoner metal-bazen mogen dan soms de voet licht van het pedaal halen, de groove lijdt er niet onder. Dat gaat weer een genot worden live.

7. Gojira – Stranded
De Fransen zijn de belangrijkste nieuwe metalband die tot het hoogste (headliners) echelon wist door te dringen. Live sowieso op eenzame hoogte, zo bewezen ze onlang in TivoliVredenburg.
Albumreview Magma
Livereview in TivoliVredenburg

Kvelertak in Burgerweeshuis, foto Rick de Visser

Kvelertak in Burgerweeshuis, foto Rick de Visser

8. Kvelertak – Svartmesse
Weergaloze Noorse mix van heavy metal, black, prog en cockrock, inclusief Queen-trekjes.
Albumreview Nattesferd

9. Graveyard – Aint Fit To Live Here
Even een oude kneiter erin, ook omdat we zo blij zijn dat de groep psychedelische blues/hardrockers uit Zweden weer bij elkaar zijn.

10. Alter Bridge – Show Me A Leader
Wat een stem heeft Myles Kennedy toch. De laatste plaat van de US powerhouse rockers is weer helemaal raak en Kennedy heeft er ook een goed verhaal bij.
Interview Myles Kennedy
Livereview in HMH

11. The Charm The Fury – Echoes
Nederland heeft eer weer een aansprekende metalband bij en eentje die in rap tempo alle buitenlandse barrières lijkt te slechten. Het gaat zo goed dat we inmiddels al kunnen zeggen: Logisch dat TCTF ook op Graspop staat. Ze gaan ook op NMTH supported clubtour in november en december.

12. Clutch – X-Ray Visions
De Amerikaanse rockers keerden in 2015 terug met Psychic Warfare: heavy rock voor fans van Foo Fighters tot Volbeat, zeker als je ook te porren bent voor stoner, funk en blues.
Albumreview Psychic Warfare

13. Monster Magnet – Space Lord
Even een klassiekertje pompen mensen. En niet eens omdat Monster Magnet de laatste band was die we in de oude Tivoli aan het werk zagen. De band is natuurlijk veel meer dan dit nummer, toch zullen heel wat fans op de weide staan te schreeuwen op Space Lord en Powertrip.

14. The Dillinger Escape Plan – Symptom of Terminal Illness
Ze gaan stoppen onze metalcore/math-helden uit New Jersey, snif… Maar niet voordat we ze op vrijdag de Metal Dome en de rest van het terrein in Dessel hebben zien omploegen. Hail Dillinger.
Ode aan Dillinger Escape Plan: Bring me a brick
Livereview Dillinger Escape Plan in 013

15. BEAR – Masks
Van het befaamde boekingskantoor Ruffstuff! van Jan Debbie, maar dan een stuk meer metal: BEAR. Als we zeggen een stuk meer, dan bedoelen we METAL in kapitalen, van het verbluffend technische (djent) en overweldigende soort. De groep sloopt ons Roadburn-podium op ongekende wijze:
Livereview op Roadburn
Albumreview ///


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel