DOOL op Doomstad #1, foto Rob Sneltjes

DOOL op Doomstad #1, foto Rob Sneltjes

De tijd vliegt en zo zien we dat we over een week in Nijmegen dienen te zijn. Zaterdag 27 mei welteverstaan als FortaRock in the City in Doornroosje huist en Buma ROCKS! en Never Mind The Hype ook allerlei heavy activiteiten ontplooien. We hadden je al verteld dat DOOL uit een veld van 145 aanmeldingen als eerste band geselecteerd was en Buma ROCKS! presenteert ook The Charm The Fury (kunnen zij het gat van Textures als het Nederlands metal-exportproduct vullen?), Pelgrim (Tilburg metalcore/prog) en Ulsect (Tilburg death metal met (ex-)leden van Dodecahedron en Textures). Dat is al een mooie heavy package en laten we niet vergeten dat FortaRock ook nog Periphery, Decapitated, Batushka, Noctem, The Contortionist en Destrage op de twee podia van Doornroosje neerzet. Aftoppen met een dikke afterparty door de bazen van Goe vur in den Otto, gas erop mannen!

The Charm the Fury, foto: Rob Sneltjes

The Charm the Fury, foto: Rob Sneltjes

Never Mind The Hype is op Buma ROCKS!/FortaRock in the City niet alleen om al die heavy sfeer op te snuiven, al die harde bands te zien en pappies te spreken. We doen ook verslag en hosten zelf ook een aantal interviews. Naar voorbeeld van de recente serie Roadburn-interviews zal een aantal muzikanten en spelers uit de muziekindustrie plaatsnemen voor onze camera’s.

Buma ROCKS! op Pinguin Radio
Verder willen we je ook vast op de speciale Buma ROCKS! uitzending op Pinguin Radio wijzen: deze zondag (21 mei) tussen 22.00 en middernacht met Buma Cultuur-directeur/erkend metalhead Frank Helmink en Peter van der Laan. Zij reiken dan onder meer de Buma ROCKS! Export Award uit aan Textures en mogen dan meteen vragen waarom onze prog-/techmetalhelden de instrumenten aan de wilgen gaan hangen. De show is ook via het Aardschok Radio kanaal op Pinguin te horen, waar het bovendien op woensdag 24 mei tussen 14.00 en 16.00 uur herhaald wordt.

HEAVY CHATS
De timetable van het hele event vind je onderaan, maar er is natuurlijk meer. We hadden het net al over ‘Heavy Chats’, waarbij bezoekende muzikanten of muziekprofessionals tips (of anekdotes of wat al niet meer) kunnen vragen in gesprekjes van 10 minuten aan deze pro’s:
Lulu Davis (Incendia Music management and PR, GB), Becky Laverty (promoter Pioneer Music Press, Roadburn, GB), Bindu de Knock (lawyer at Crosslink Legal, NL), Roman Hödl (bookings and management District 19, AT), Jan-Martin Jensen (Inferno Festival, NO), Gunnar Sauermann (Metal Hammer Germany, promoter Season Of Mist, DE), Jef Verheijen (Rock The Fox management and bookings, BE), Wilfried Damman (artist management, bookings, publishing and consultancy, NL), Enzo Marangelli (RTN Touring management and bookings, BE).

Aanmelden en meer informatie vinden doe je hier.

Buma ROCKS! Q&A’s
Je las het net al, je kunt bij Buma ROCKS! inderdaad Neerlandsch metaalheld (Aardschokker van het eerste uur) Metal Mike het hemd van het vuige lijf vragen bij een Q&A. Althans: Eerst gaat Never Mind The Hype general manager Waldo Volmer dat doen. Hij voert Mike mee door de roerige geschiedenis van Aardschok (dat bestaat sinds 1980!). Daarna mag jij ook al je vragen op Mike afvuren.

Tweede Q&A is met Matt Halpern, die misschien het meest bekend is vanwege zijn rol achter de drums bij metalband Periphery. Maar Matt is ook de oprichter van Bandhappy, The Entertainment Institute en GetGood Drums. Daarnaast geeft hij drumlessen en -clinics en is hij spreker en co-host van de Chocolate Croissants Podcast. Ja, dat van die chocolade croissants is ons ook niet helemaal duidelijk…daar gaan we in bovenste foyer van Doornroosje zeker het fijne van achterhalen.

THE WHEEL OF STEEL ROCK QUIZ!
Right, wat hebben we je nog niet verteld? Ah ja, de fameuze Wheel Of Steel Rock Quiz die op Eurosonic Noorderslag een gevarieerd strijdtoneel bood met teams van onder meer Paaspop, 013, Wacken Open Air, Podium Duycker, Appelpop, Mojo en de VVD. Je kunt je nu opgeven om ze op FortaRock In The City? in het Doornroosje Cafe met jouw team in de pan te hakken.

Fortarock in the cityTIJDSCHEMA
14.00 Deuren en kassa open

Red Stage
14.30 – 15.10 – Destrage
15.50 – 16.30 – The Contortionist
17.10 – 18.10 – Batushka
19.45 – 20.45 – Decapitated
21.45 – 22.55 – Periphery

Purple Stage
15.10 – 15.50 – Pelgrim
16.30 – 17.10 – Ulsect
18.50 – 19.40 – The Charm The Fury
20.50 – 21.40 – DOOL
23.00 – 23.40 – Noctem

23.45 – late Afterparty met Goe vur in den Otto!

Buma ROCKS! presenteert
15.00 – 15.15 – Wheel of Steel Rock Quiz Part 1 @ Café
16.00 – 16.15 – Wheel of Steel Rock Quiz Part 2 @ Café
16.00 – 16.30 – Q&A with Aardschok @ Foyer Balkon
17.00 – 17.15 – Wheel of Steel Rock Quiz Part 3 @ Café
17.00 – 17.30 – Q&A with Matt Halpern from Periphery @ Foyer Balkon
17.30 – 18.15 – Heavy Chats @ Café Balkon
18.30 – 18.45 – Wheel of Steel Rock Quiz Part 4 @ Café
20.00 – 20.15 – Wheel of Steel Rock Quiz Part 5 @ Café

Buma ROCKS! @ FortaRock In The City
Zaterdag 27 mei
14.00 – 00.30 uur
Doornroosje, Nijmegen
Meer informatie via Buma ROCKS! en Doornroosje.Deel dit artikel