The Charm The FuryPosterDesign NL tour2 The Charm The FuryPinkpop, Graspop Metal Meeting, Download Festival (UK), Sziget, Into The Grave, Jera On Air, Nirwana Tuinfeest, FortaRock in the City; je zag het al gebeuren dat The Charm The Fury alleen maar op grote festivals gaat spelen en dat ze de podia ‘bij jou op de hoek’ zouden overslaan. Niks daarvan, de Amsterdamse metalband kondigt zojuist een flinke Nederlandse clubtour aan. Vanaf 25 november tot en met 29 december worden achtereenvolgens aangedaan: De Groene Engel in Oss, De Vorstin in Hilversum, Volt in Sittard, Manifesto in Hoorn, Bibelot in Dordrecht, Gigant in Apeldoorn, De Flux in Zaandam, ’t Beest in Goes, Het Bolwerk in Sneek en Atak in Enschede. De kaartverkoop is direct van start gegaan via de zalen en www.thecharmthefury.com.

Koud terug van een Europese tour met Bury Tomorrow pakte The Charm The Fury eerder deze maand het vliegtuig naar Amerika. Daar spelen ze bijvoorbeeld zaterdag op Welcome To Rockville in Jacksonville (naast grootheden als Mastodon, Gojira en Soundgarden) en later nog op Carolina Rebellion (moet haast wel een referentie aan frontvrouw Caroline Westendorp zijn) in Charlotte (met o.a. Korn, Papa Roach en Avenged Sevenfold) en op Northern Invasion in Somerset (waar ook onder meer Every Time I Die, Gojira en Godsmack spelen).

Het gaat de laatste tijd bijzonder hard met The Charm The Fury, dat bij het grote Nuclear Blast tekende en daar vorige maand het album The Sick, Dumb & Happy uitbracht. Ondertussen slaat de live-teller helemaal in het rood en voert de metalband van Engeland tot Finland en nu dus ook naar de Verenigde Staten. Zeer goed nieuws dus, dat ze het Nederlandse publiek en de clubpodia niet vergeten.

Alle data onder de recente video voor Blood And Salt:

Tourdata:
25-11 De Groene Engel // Oss
01-12 Vorstin // Hilversum
02-12 Volt // Sittard
08-12 Manifesto // Hoorn
09-12 Bibelot // Dordrecht
15-12 Gigant // Apeldoorn
16-12 De Flux // Zaandam
22-12 ’t Beest // Goes
23-12 Bolwerk // Sneek
29-12 Atak // EnschedeDeel dit artikel