De Staat, foto Christel de Wolff

Met ook nieuwe clips van De Staat (foto Christel de Wolff), DeWolff, White Hills en Kadavar

Wo Fat - Midnight Cometh

Wo Fat – Midnight Cometh

Waar zijn we in vredesnaam aan begonnen? De stroom nieuwe heavy releases leek al onstuitbaar, maar sinds de aankondiging van het

NMTH Nieuwe Muziek uur op Pinguin Radio zijn de sluisdeuren helemaal geopend. Of is dit een kip-of-het-ei verhaal? Een hele goede zaak sowieso. Overdaad aan harde nieuwe muziekjes schaadt immers geenszins. Hierbij een poging al die lekkernijen te bundelen.

Voor we beginnen een paar tips: Luister Pinguin Radio on the Rocks (zeker op donderdag en zondag), luister bij de BBC naar de nieuwe PJ Harvey-track Community Of Hope (spoel naar minuut 50) en check zeker de hele Post Pop Depression plaat van Iggy Pop (naar eigen zeggen misschien wel de laatste) op NPR First Listen.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Die uitzending is gebaseerd op deze rubriek Hier is nieuwe muziek van… en zo vind je hier veel nieuwe muziek, die we ook op Pinguin Radio gaan draaien! Niet alles, want daarvoor is hier veel te veel muziek en bovendien zijn veel verzamelde (pre-) streams nog niet op mp3 verkrijgbaar en daarmee draaibaar.

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks.

 


DEATH ALLEY – SUPERNATURAL PREDATOR (SESSIE)
We hebben natuurlijk vele toffe dingen gezien op WTWTA (King Gizzard, Birth Of Joy en De Staat bijv.), maar Death Alley was toch wel de bom. En dat drie keer op rij… Hallo! 3voor12 nam een sessie met de losgeslagen maar o zo steady groovende Amsterdammers op. Helaas werden de eerste twee nummers afgekeurd, maar gelukkig was het derde nummer wel goed, het langste en het lekkerste, want… Supernatural Predator!!

KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD – GAMMA KNIFE (VIDEO)
Zo komen die Aussies net na die topshows op WTWTA en John Coffeys Homecoming met een nieuwe, totally psyched & bluesed out track, die doet vermoeden dat ze de wazige psychpop-fase van de laatste release Paper Mâché Dream alweer achter zich hebben gelaten. Beter. Occult clipje ook.

COPPERSKY – IF WE`RE LOSING EVERYTHING (ALBUM)
De Utrechtse melancho-rockers van Coppersky presenteerden vorige vrijdag het album in de Helling en dat ging natuurlijk gloedvol en ongeveer zo. Als je nog meer reden nodig hebt om deze zaterdag naar de Sugarfactory te gaan, luister dan zeker die plaat. Zo niet dan ook.

JOHN COFFEY – A HOUSE FOR THEE (EP)
Die EP, daar is ie dan eindelijk. Na de studiorepo bij Kurt Ballou, de clip, het interview met drummer Carsten en de PRESENTATIE middels een heus festival…kun je nu ook de hele A House For Thee EP luisteren. Doen.

DE STAAT – MAKE THE CALL, LEAVE IT ALL (VIDEO)
Als De Staat met een nieuwe video komt spitsen we zeker de ogen, of ehm… Opletten geblazen dus! Ok, dit is niet de meest briljante ever, maar het is niet makkelijk om Witch Doctor te benaderen. En Make The Call…is wederom bijzonder grappig en alweer smakelijker dan die ene waar Rocco in Kerstmanuniform en die saus… Het begin is geleend van de video die held Teemong maakte voor Peptalk.

DOUBLE VETERANS – SPACE AGE VOYEURISM (ALBUM)
Nog een plaatje waar we zeer naar uitkeken, ook mede naar aanleiding van een wel erg lekkere, sixties rock ’n roll en psychedelische clip, is die van Double Veterans. Het Belgische trio heeft Space Age Voyeurism nu uit op Noisome/Caroline.

TAYMIR – CATFOOD (LIVECLIP)
Weer een pittige live-video van Taymir. De Hagenezen doet het ditmaal met kattenvoedsel, live live live en zo smakelijk.

ALRIGHT! Here it is people, Loud and Proud we present our LIVE session for Catfood. It’s live, really live, we played it…

Geplaatst door TAYMIR op woensdag 9 maart 2016

BAZOOKA – USELESS GENERATION (ALBUM)
Griekse muziek, getipt door wervelwind Thomas Harteveld. En die plaat, waarvan je hier 6 nummers hoort, heeft natuurlijk een hele treffende titel gekregen… Zoals dit in Griekenland ongetwijfeld een goede tijd is om opruiende garagepunk te maken, waarin je veel boosheid kwijt kunt. Zo levert de miserabele situatie toch wat moois op. Uit op Slovenly Recordings. Tip: vanavond speelt Bazooka in Patronaat, Haarlem.

WO FAT – THREE MINUTES TO MIDNIGHT (TRAC RoccK)
Wo! Fat! Zo zal die naam ongeveer tot stand gekomen zijn, althans volgens onze beperkte fantasie. Het gaat in ieder geval volledig op voor onze gevoelens bij het horoen van Three Minutes To Midnight. Nieuw album Midnight Cometh volgt 20 mei uit op Ripple Music en je kunt de Texaanse sleaze-blues-doomers eind april naast Desertfest zien in Doornroosje en Waarschoot:

29 april – Doornroosje – Nijmegen, Netherlands
30 april – Pre-Roadkill Festival Party – Waarschoot, Belgium

THEE OH SEES – MAN IN A SUITCASE (TRACK)
Een B-kantje? Gasten kom op, echt? Hallo, het is wel Thee Oh Sees he, even kappen nou. En de US psychgarage-freaks zijn net bevestigd voor Lowlands. Woohooo! De Fortress 7″ single met deze op de B is net uit op Castle Face Records.


ROADBURN TIPS:
THE PROGERIANS – BLACK STORM (VIDEO)
Op Roadburn te zien tijdens het programma dat Ruffstuff Music, NMTH en het festival in Cul de Sac presenteren. Het Belgische The Progerians zit in ons favoriete sludgy hoekje en dankzij de onvolprezen The Obelisk hoor en zie je hier Black Storm, afkomstig van de zelfgetitelde plaat uit 2015.

THE POISONED GLASS – TOIL AND TROUBLE (ALBUM)
The Poisoned Glass (Stuart Dahlquist en Edgy59) brengt het debuutalbum ’10 Swords’ op 22 april uit op Ritual Productions en hier zie en hoor je vast ‘Toil and Trouble’. Gripping video ook met beelden van een performance van Bauhaus artiest/choreograaf Oskar Schlemmer. Live op Roadburn te zien op 14-4, op 15-4 in Brussel in Magasin4 en 24-4 in de Amsterdamse OCCII.


EHV PSYCH LAB 4-KLAPPERRR
USELESS EATERS – TEMPORARY MUTILATION (EP)

Useless Eaters heeft net een nieuwe plaat uit! En ze komen die EP Temporary Mutilation presenteren tijdens Gruismeel presents op Eindhoven Psych Lab. Lekker! Het gaat hier om een stel Memphis/San Fran garage/psych/post-punk/surf-dudes die met Jay Reatard en Ty Segall werkten.

WHITE HILLS – NO GAME TO PLAY (VIDEO)
Ook op Eindhoven Psych Lab, maar wel degelijk een nummer dat al een decennium oud is. Deze, best wel scary politieke clip niet, en minstens zo belangrijk White Hills’ debuut No Game To Play (destijds alleen in gelimiteerde CDr oplage uit) wordt door 300mics op vinyl heruitgegeven.

AUDACITY – HYPO (TRACK)
Nog meer Eindhoven Psych Lab jubel? Ik dacht het wel. Oer-garagebeukers Audacity hebben namelijk een nieuwe single online geslingerd via Louder Than War. Hypo is messcherp fuzzend, opgefokt en gruizig. Just the way we like it. Op Suicide Squeeze Records. Naast EPL (11-6) kun je Audacity ook een dag eerder in Brussel in Madame Moustache zien, 16-6 in Vera, 17-6 in (Black Eye Club in) de Amsterdamse Oedipus Brouwerij en 18-6 op Best Kept Secret.

ORCHESTRA OF SPHERES – TRAPDOORS (TRACK)
Nog een EPL act?! Jazeker, Orchestra Of Spheres heeft net deze lekker weirde psych/world track uit. Album Brothers And Sisters Of The Black Lagoon volgt 13 mei op Fire Records.


SATIVA – ODE TO THE END EP
Nieuwe Utrechtse stonermetal-band met de debuut-EP. Lekker hoor, check die vijf nummers vast even op de Bandcamp. Nog beter nieuws: Sativa presenteert die vanavond in dB’s, Utrecht met de Groningse stonerdoom-bruten van Herder als hoofdprogramma. Voorprogramma door het Noord-Nederlandse sludgy rockende Blood Diamond. Bam.

DEWOLFF – LOVE DIMENSION (VIDEO)
Nieuwe video van DeWolff. Love Dimension staat op de recente klasseplaat Roux-Ga-Roux en is op 4 maart als single uitgebracht. Leuk, maar die clip voegt wel wat toe zeg, een stukje waanzinnige psychedelica dus.

CONTRACONTRA – WRAKJUWEEL (ALBUM)
Het aantal toffe heavy Nederlandse releases houdt doorgaans niet over. Nu hebben we ook Organisms en zeker ook relatieve nieuwkomers ContraContra. Over Arena schreven we dat Motorpsycho duelleert met Simon Vinkenoog en beide kanten zitten zeker in die langspeler Wrakjuweel. De eerste release van de Tilburgers is verschenen op Bastaard Platen.


CROWS – WHISPER (VIDEO)
London raw (post-/noise-)punkers Crows met een felle klap in het gelaat. Niks fluisterend aan deze. Lekker wel. De gelijknamige plaat volgt 25 maart op Telharmonium Records. Via Noisey UK.


Thomas ‘Bang Your Radio’ Hartevelds hoekje:
CAUSA SUI – DUST MERIDIAN (TRACK)

Hele, hele goede band dat Causa Sui. Zo zagen we ook weer op Desertfest Belgium. De Denen hebben een nieuwe track voor ons en die smaakt opperbest. Dust Meridian is ook de openingstrack van Return to Sky, de plaat die 18 maart uitkomt en hier te bestellen is.

THE FAMILY RAIN – EVERY SO OFTEN (VIDEO)
UK Bluesrock kom er maar in! The Family Rain uit Bath met de nieuwe video Every So Often dus.


SOPHIA – RESISTING (TRACK)
De dekselse Robin Proper-Sheppard heeft na een stilte van zeven jaar de band Sophia gereamimeerd en – ja, dat is inderdaad best wel indie poppy – deze eerste track is raak. Met Resisting heeft Sophia toch wel zeer de juiste post-rock en shoegaze-kant te pakken. Album uit op 15-4 en de week erna te zien in Bitterzoet te Amsterdam en de Muziekgieterij te Maastricht.

BLAAK HEAT – SWORD OF HAKIM (VIDEO)
Tee Pee Records-labelgenoten van Death Alley en de Frans-Amerikaanse heavy psychrockers vallen hier vast zeer in de smaak. Blaak Heat komt binnenkort met nieuw album Shifting Mirrors.

KVELERTAK – 1985 (TRACK)
Jazeker wel, nieuwe Kvelertak. Oftewel, de betere Scandinavische heavy metal. De Noren droppen nu ‘1985’ en het album Nattesfred volgt dan 8 april op Roadrunner Records.

SOUL SISTER DANCE REVOLUTION – UNIFORM (VIDEO)
Tweede harde en goede track op rij van Soul Sister Dance Revolution en we beginnen na Uniform onderhand erg benieuwd te worden naar wat die Hagenezen voor ons op dat aanstaande album bereiden.

It’s Live!!! Our Official Live Video for Uniform. Check it out!

Video: Mark, Patrick & Michael from Rockstone Creatives, Wrister Meiresonne and BASEMENTSTUDIO/Homebass Records.

Geplaatst door Soul Sister Dance Revolution op dinsdag 8 maart 2016

OTHERKIN – I WAS BORN (TRACK)
De Ieren mochten invallen op Where The Wild Things Are en dat was bepaald geen straf. Het nummer I Was Born van de Dublin rockers is net uit.

NOTHING – VERTIGO FLOWERS (VIDEO)
Hele fijne US shoegazeband, die ons altijd een beetje aan Smashing Pumpkins herinnert. Verkapt jeugdsentiment en daar is niks mis mee. Met Vertigo Flowers evenmin.

ARBOR LABOR UNION – RADIANT MOUNTAIN ROAD (TRACK)
Tip van de burelen van Sub Pop en dat is een bijna zekere garantie. We draaiden Radiant Mountain Road meteen op Pinguin Radio gisteren en zondag hoor je ‘m dus weer. Arbor Labor Union (fka Pinecones) brengt album I Hear You op 13 mei wereldwijd uit op Sub Pop.

TOMBS – “V” (VIDEO)
Twee weken terug hoorden we al Deceiver en hier is weer een nieuwe track van TOMBS. V stamt van de All Empires Fall EP, die de black en post-metal band uit Brooklyn op 1 april op Relapse Records uitbrengt.

DROIDS ATTACK – SCI-FI OR DIE (ALBUM)
Heavy US stonerrock. Eind januari verschenen en tot ons gekomen via The Bong Druid Of Mammoth Weed Mountains YouTube-kanaal.

RIGHT HAND LEFT HAND – FERMAT’S LAST THEOREM (TRACK)
Voor fans van Tortoise en Trans Am lezen we en snappen die post-rocklink. Toch verdient het duo uit Cardiff ook referenties aan Kraut en spacerock. Right Hand Left Hand heeft net het zelfgetitelde album uit een een tour met Future Of The Left aangekondigd. Ter ere daarvan hebben ze deze track als free download aangeboden.

EGO DREAMS – NOSEBLEEDS [VIDEO]
Amersfoortse harde takken van Ego Dreams met een, ja, expliciete, of in ieder geval wat bloederige video. Toffe track ook!

LIGHTSABRES – HIBERNATION (ALBUM)
We weten niet hoe uw ideale winterslaap er uitziet, maar wij hadden toch iets rustigers in gedachten. De Zweed Lightsabres (solo-act) is meer van een slepende opbouw en dan er op klappen met stoner punk en grunge. Fraaie Brueghel hoes wel.

SATURNA! – SATURNA! (ALBUM)
Zo deze Catalanen laten de invloeden volop naar voren komen in dit album. Denk: de vroege Sabbath, Witchcraft en Pentagram. Helemaal niks mis mee inderdaad. Classic heavy rock met wat doom uit Barcelona dus. Via Heavy Planet.

DELOUNERS – FAMILY (ALBUM)
We laten ons – en jullie – ook graag verrassen door muziek uit verre contreien en ditmaal danken we dat aan een mailtje uit Uruguay. Delouners uit Montevideo maakt een soort psych/garagerock ’n roll, die soms wat aan de sloppy Black Lips doet denken en uiteraard in het Spaans komt.

SYLVAINE – SAUDADE (TRACK)
Lieten we je net al A Ghost Trapped In Limbo horen, nu heeft Sylvaine de track Saudade uit. Denk aan Noorse post-rock/shoegaze/ambient. Album Wistful volgr 13 mei op Season of Mist.

SHOW ME A DINOSAUR – SHOW ME A DINOSAUR (ALBUM)
Russische post-rock tot post en black-metal. Show Me A Dinosaur uit St. Petersburg heeft de hele plaat op Bandcamp gezet. Straf spul.

KADAVAR – PALE BLUE EYES (VIDEO)
Verre van nieuw is deze track, die van laatste album Berlin stamt. Wel vers is Kadavars videoproject: Samen met Nathini van der Meer, die al eerder voor de Berlijners artwork en video’s verzorgde, werken ze aan een ‘Visual Album’. Oftewel: 12 korte films bij de 12 albumtracks en dit is de eerste.

GWLADYS STREET – TAEDIUM VITAE (EP)
Utrechtse post-punkers Gwladys Street komt met een duister en rauw rockende EP met een even lastig uit te spreken naam. Taedium Vitae is in eigen beheer uitgekomen en vijf nummers sterk opgenomen in de New Ground Studio van Wouter Kors.

SLOW CULTURE – HOAX (TRACK)
Hoax is de allereerste single van Slow Culture, een stel Australische vrienden die een band begonnen zonder dat ze ooit een instrument hadden vastgehouden. Enig jammen leidde tot deze single Hoax, ergens tussen psychedelische en alternatieve rock.

PLAGUE VENDOR – NO BOUNTY (TRACK)
Weer een nieuwe track van Plague Vendor en No Bounty is wederom een prettige opmaat naar de release van Bloodsweat. Epitaph Recrords brengt het album van de Californische post-punkers en bluesy rock ’n rollers op 25 maart uit.

SHOOT THE GIRL FIRST – NO HERO (VIDEO)
Nieuwe clip van deathcore-formatie Shoot the Girl First. De christelijke groep uit het Franse Antibes brengt op 1 april het nieuwe album I Confess uit op Redfield Records.

UITSMIJTER
DEFTONES – DOOMED USER (LIVE)

Nieuwe Deftones track! Check een live-‘opname’ van Doomed User, afkomstig van het op 8 april uitkomende album GoreDeel dit artikel