Lang leve rock 'n roll!

Deze week is de éérste aflevering van een spiksplinternieuwe samenwerking tussen NMTH en Pinguin Radio: onze speciaal geselecteerde wekelijkse Nieuwe Muziek, één uur lang in de digitale ether voor de échte radio-experience. Na een welvarende collaboratie tijdens de Harde Honderd was het voor ons onmogelijk de pinguïns los te laten, en wij zijn blij als kleine kinderen met dit wekelijkse radio uur! De playlist is hieronder te beluisteren.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Ready? Go!

Birth Of Joy - Get Well

Birth Of Joy – Get Well

♦︎ Birth Of Joy – ‘Hands Down’
Deze tweede single voor de nieuwste Birth Of Joy plaat Get Well (2016) is een uitstekend, ophitsend beginpunt voor het aankomende radio-uur: pittig drumwerk, catchy gitaarriffs en psychedelische orgelklanken.

♦︎ The Sore Losers – ‘Cherry Cherry’
Skydogs komt 18 maart aanstaande uit en deze single volstaat dus als oor-(op)-warmer en voorbereiding voor wat deze Belgische rockgroep voor ons in petto heeft.

♦︎ COPPERSKY – ‘Bankrupt / Backchannels’
Utrecht melancho-rootsrockers met weer zo’n zielenprikkelende track en teaser van het aanstaande album If We’re Losing Everything.

♦︎ Double Veterans – ‘Cocktail’
Lekkere verslavende garagetrack van Double Veterans. Het Belgische trio houdt ook van psychrock en die ‘cocktail’ vind je zeker terug op het album Space Age Voyeurism, welke verschijnt op 4 maart, 2016.

♦︎ PAWS – ‘No Grace’
PAWS zeg je? Jazeker. Laat deze Schotse rockband nu ook net een nieuwe single uit hebben! No Grace, geproduceerd door Mark Hoppus van Blink-182.

Mozes and the Firstborn - Power Ranger

Mozes and the Firstborn – Power Ranger

♦︎ Mozes and the Firstborn – ‘Power Ranger’
Deze Eindhovenaren dropten nog even nonchalant de EP Power Ranger vóór ze met togetherPANGEA naar de UK reisden. Geen paniek, daarna komen ze hier een set shows doen, die echter wel bijna allemaal uitverkocht zijn…

♦︎ DIIV – ‘Is the Is Are’
‘Is the Is Are’ komt van de tweede, gelijknamige plaat van dit shoegaze-post-indiepop-outfit uit Brooklyn.

♦︎ Dead Coast – ‘Hills Made of Sand’
UK Psychrock with a capital P uit Londen. Gooi surf en blues in een cocktail shaker, schud ‘m goed door elkaar en krijg dit. Dead Coast it is en die plaat heet Shambolic.

♦︎ KADAVAR – ‘Words of Evil’
De Berlijnse psych-gents van Kadavar zijn terug met wederom een Sabbath-waardige track, die onderdeel is van een gezamenlijke 7 single van Skybound en Scion AV waar ook Lost Society een nummer voor levert.

♦︎ R.I.P. – ‘Tremble’
Heavy doom metal uit Portland, die geafficheerd wordt onder de intrigerende genrebenamingen ‘street doom’ en ‘West coast biker doom’. Tremble is de voorbode van het album dat 14 maart uitkomt, In The Wind.

♦︎ RIDEAU – ‘Bloodshot’
Tip van de jongens van De Staat: Rideau. De Nijmegenaren nemen deze Zweden mee als support-act tijdens de tour door Duitsland en Zwitserland.

Killswitch Engage - Incarnate

Killswitch Engage – Incarnate

♦︎ Killswitch Engage – ‘Cut Me Loose’
‘Een metalcore powerballad’ noemen ze dat bij Metalsucks. En terecht. Het betreft de nieuwste single van het aanstaande album Incarnate, dat 11 maart dropt op Roadrunner Records.

♦︎ John Coffey – ‘No House For Thee’
Een harde, serieus goede boodschap over het lot van vluchtelingen op weg naar een onvriendelijk Europa. “Fed to the ocean, the minute you run for change”. Het is een oproep om menselijk te blijven in polariserende tijden.

♦︎ Slabdragger – ‘Shrine of Debauchery’
Deze krachtige, magnetiserende, 13-minuut-lang-durende track komt van het aanstaande album Rise Of The Dawncrusher.

Wil je de gehele playlist (tot nu toe) luisteren? Dat kan hieronder op Spotify!Deel dit artikel