Tijd voor Never Mind The Hype vs. Pinguin Radio: Nieuwe Muziek #2! Eén uur vol met speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, door ons de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience. Helemaal onderaan staat de playlist van vorige week, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Ready? Go!

Black Mountain IV

Black Mountain IV

♦︎ Black Mountain – ‘Florian Saucer Attack’
Black Mountain liet eerder al ‘Mothers Of The Sun’ horen. En wat warmt ‘Florian Saucer Attack’ ons weer goed op voor die plaat IV, die 1 april uitkomt via Jagjaguwar.

♦︎ Bleached – ‘Wednesday Night Melody’
Weer een heerlijke single van het kittige meidentrio, dat een set beste punky rock ’n rolltracks op een album gebundeld heeft. Deze komt wederom op 1 april uit op Dead Oceans.

♦︎ Burning Phlegm (Soulwax) – ‘Nothing’
Deze maakt deel uit van de Belgica soundtrack, een film geschreven door Felix van Groeningen. De muziek is geheel vervaardigd door de Vlaamse helden van Soulwax.

♦︎ Helsinki – ‘Better Way’
De nieuwe band Helsinki (gebouwd uit ex-leden van Gorki, Arno, K’s Choice, Customs, The Tellers, Tommigun) timmert nu een jaar hard aan de spreekwoordelijke weg. Better Way komt van de EP The Band Not The City.

♦︎ PAUW – ‘High Tide’
Deze is de achtste track van het in 2015 uitgebrachte Macrocosm Microcosm (Caroline Benelux). Geluid neemt je terug naar de psychedelic 60s.

Mike & The Melvins

Mike & The Melvins

♦︎ Mike & The Melvins – ‘Chicken ‘n Dump’
Melvins-helden Buzz Osborne en Dale Crover werkten 15 jaar geleden al eens met een dubbele bas-bezetting en ze vonden het nu tijd om de draad op te pakken en een album te maken.

♦︎ Desert Mountain Tribe – ‘Enos in Space’
Dit psych-rock ‘n roll drietal komt uit London heeft begin maart de plaat Either That Or The Moon uitgebracht, waarvan dit de vijfde track is.

♦︎ Organisms – ‘Altijd weer die mensen’
De Haags-Rotterdamse Organisms moet je altijd in de gaten houden: ditmaal komen ze Nederlandstalig en maandelijks (met een nieuwe track).

♦︎ Electric Citizen – ‘Evil’
Deze vier rock ‘n rollers uit Ohio presenteren met ‘Evil’ de openingstrack van het Higher Time, dat in mei uitkomt op RidingEasy Records.

♦︎ Sylvaine – ‘A Ghost Trapped in Limbo’
Deze fraaie, post-rockachtige track is het eerste geluid van de aanstaande plaat Wistful. De Noorse heeft met het shoegazende nummer van ruim 7 minuten en de ambient en post-elementen niettemin wel wat gemeen met het Franse project Alcest.

♦︎ Häxxan – ‘Spin’
Het Duitse Häxxan debuteerde eind 2014 op het Heroic Leisure label. Ze tourden vervolgens als een malle door Europa met acts als Ty Segall, Audacity en Dirty Fences en zijn nu aan een tweede EP toe.

♦︎ Monomyth – ‘LHC’
Deze komt van Exo, uit op 18 maart via Suburban Records. Monomyth bestaat (pas) sinds 2011, maar heeft absoluut een plek weten te bemachtigen in de kraut-rock-harten van liefhebbend Nederland.

ContraContra - Wrakjuweel

ContraContra – Wrakjuweel

♦︎ ContraContra – ‘Arena’
‘Arena’ is de openingstrack van debuutplaat Wrakjuweel (Bastaard Platen): moeilijk in één zin te omschrijven. Het raakt je, Daan Mol zingschreeuwt in moerstaal, de muziek ademt urgentie en kracht.

♦︎ Arbor Labor Union – ‘Radiant Mountain Road’
Deze komen uit Georgia en maken zielvolle rock. De plaat I Hear You komt pas in mei uit, maar hier alvast een voorproefje.

♦︎ Death Alley – ‘Motörhead’
Deze Amsterdamse proto-punk-rock ‘n roll gasten sluiten de playlist af with a bang en met een ode aan Lemmy, die nooit vergeten mag worden. Het is een cover van Hawkwind, gepresenteerd in ware Death Alley stijl.

 Deel dit artikel