Dool presenteert vandaag de nieuwste single Vantablack, afkomstig van het debuutalbum Here Now, There Then. Het album verschijnt op 17 februari via Prophecy Records en is geproduceerd door Pieter Kloos (The Void Studio, Eindhoven). Dool introduceerde zichzelf vorig jaar met de bloedstollende single Oweynagat en een meeslepend optreden op Roadburn 2016.

Het mag geen geheim heten dat we Dool sinds het prille begin al in onze heavy hearts hebben gesloten. En met recht, sinds de lancering heeft de NMTH-redactie al op menig show het haar geslagen en nimmer heeft de band teleurgesteld. Vorige maand kondigden we al het op handen zijnde album en single She Goat aan en als klap op de vuurpijl mogen we Dool ook verwelkomen op de eerste editie van DOOMSTAD. We waren dan ook direct aan boord voor de primeur van de nieuwe single Vantablack.

Vantablack, die een volle tien minuten klokt, zal niet direct een radiofavoriet worden. Maar voor alle liefhebbers van slepende, doomy rock is het wederom een must-hear. De track start met een gitaarintro met een paar fikse uithalen, om daarna weer in rustiger vaarwater terecht te komen. De gelaagde en duistere vocalen zetten de toon voor de coupletstukken, alwaar de pre-chorus en het refrein duidelijk het rockverleden van frontvrouw Ryanne van Dorst (Elle Bandita) verraden. Langzaam ontvouwt het (muzikale) epos zich om in de laatste – pak ‘m beet – 4 minuten nog even groots en meeslepend van leer te trekken. Voldoende om je interesse gewekt te hebben? Check de song dan hieronder. Ben je nog niet overtuigd? Lees dan nog even het statement van de band zelf, mooier hadden wij het niet kunnen zeggen.

“Vantablack is een song over vicieuze cirkels en gedragspatronen, vandaar de herhaling aan het einde van de track. Vantablack is het zwartste zwart, gemaakt door ruimte ingenieurs, het absorbeert geen licht en belichaamt de negativiteit in een ieder van ons.”

Luister Vantablack hier:

Dool toert begin 2017 door Nederland en Duitsland. Te beginnen dit weekend op Eurosonic-Noorderslag.

JAN 06 – De Cacaofabriek – Helmond – NL

JAN 12 – Eurosonic Noorderslag 2017 – Groningen – NL

FEB 3 – De Pul – Uden – NL

FEB 17 – EKKO – Utrecht – NL

FEB 18 – Merleyn – Nijmegen – NL

FEB 25 – Rotown Rotterdam – Rotterdam – NL

MAR 2 – Vera Groningen – Groningen – NL

MAR 3 – Helvete Pub – Club – Live Stage – Oberhausen – DE

MAR 4 – HELL OVER Hammaburg Festival – Hamburg – DE

MAR 8 – ILMC – London – UK

MAR 9 – OT301 – Amsterdam – NL

MAR 10 – Oefenbunker – Landgraaf – NL

MAR 17 – Poppodium 013 – Tilburg – NLDeel dit artikel