DOOL // foto: Roy Wolters

Ryanne van DOOL op Roadburn // foto: Roy Wolters

DOOL Here_Now_Here_Then_TourToeval bestaat niet, maar het lot is ons en u, aanbidder van de betere, duistere kunsten, wel goed gezind. Hogere en vooral donkere machten hebben besloten dat het langverwachte debuutalbum van DOOL precies verschijnt op de dag dat de Rotterdamse band op de planken van DOOMSTAD staat: vrijdag 17 februari en te bewonderen in EKKO, Utrecht dus. De langspeler zal de titel Here Now, There Then dragen en uitgebracht worden door het Duitse label Prophecy Productions.

Heel goed nieuws dus, waar we ook al even om zaten te springen. Ga maar na: we zagen DOOL eerst in het clubcircuit en vervolgens ook op Roadburn en Into The Void zwaar overtuigen en ondertussen was alleen single Oweynagat uit. Gelukkig hadden we in Rotterdam ter huize van opperpriesteres Ryanne van Dorst al mogen proeven van wat ruwe opnames en wisten we van die shows dat het wel goed zat. Nu is er dan She Goat, om dat gevoel te onderschrijven.

De plaat is geproduceerd door Pieter ‘Pidah’ Kloos in de fameuze The Void Studio in Eindhoven) en op de cover vind je een foto van fotograaf Pim Top. Uiteraard kan frontvrouwe Van Dorst ons er meer over vertellen, bijvoorbeeld over het thema van Here Now, There Then: “Een album over droom, ambitie en doorzettingsvermogen. Het gaat over grenzen overstijgen, het veranderen van gedragspatronen en het verwoesten van stigma’s. Here Now, There Then is een mantra voor wie het ook maar nodig heeft. Het staat in de schemer tussen realiteit en fantasie. Een fabelachtig verhaal tegen de achtergrond van het alledaagse.”

Het album is vast te bestellen via deze link naar de webshop. DOOL toert begin 2017 door Nederland en Duitsland en om het nog mooier te maken schuiven de Tilburgse doomer Ggu:ll aan voor het Nederlandse deel. Tourdata op de fraaie poster hiernaast en onder de video:

LIVE:
JAN 06 – De Cacaofabriek – Helmond – NL
JAN 12 – Eurosonic Noorderslag 2017 – Groningen – NL
FEB 3 – De Pul – Uden – NL
FEB 17 – EKKO – Utrecht – NL DOOMSTAD
FEB 18 – Merleyn – Nijmegen – NL
FEB 25 – Rotown Rotterdam – Rotterdam – NL
MAR 2 – Vera Groningen – Groningen – NL
MAR 3 – Helvete Pub – Club – Live Stage – Oberhausen – DE
MAR 4 – HELL OVER Hammaburg Festival – Hamburg – DE
MAR 8 – ILMC – London – UK
MAR 9 – OT301 – Amsterdam – NL
MAR 10 – Oefenbunker – Landgraaf – NL
MAR 17 – Poppodium 013 – Tilburg – NLDeel dit artikel