Iguana Death Cult op Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

Iguana Death Cult op Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

We <3 Leiden, zeker tijdens de Popronde! Altijd feest, zo weet ook GertJan van Birth Of Joy die deze fijne ode schreef. Niet voor niks, want deze donderdag staat er weer veel moois op het menu, waaronder een zevenkoppige (!) NMTH-selectie. Met voldoende aanvulling om een heavy elftal te completeren. Kan Danny Blind straks mooi een puntje aan zuigen. In Leeuwarden ziet het er vrijdag ook uitstekend uit, met drie NMTH-acts en een dag later voltooit Iguana Death Cult de hattrick in Oss. Respect! Ook in Brabant zien we voldoende perspectieven, zondag wordt het wel wat lastiger in Noord-Holland. Hoorn tovert alleen Life’s Electric uit de hoed, maar heeft alternatieven en een harde afsluiter.

Breaking Levees in Café Joris, Tilburg, foto Kim Balster

Breaking Levees in Café Joris, Tilburg, foto Kim Balster

We starten morgen in Leiden om 20.00 uur met wederom Iguana DC, we kunnen dan ook geen genoeg krijgen van de woest garagerockend en (crowd-) surfende Zuid-Hollanders. En dat krijgen we dan ook niet. Noisy Rotterdammers The Lumes dan, die in Utrecht ook zeer op smaak bleken, of Rhinorino? We kiezen voor de live kennismaking Utrechtse rawkers in ’t Praethuys, om dan een half uur later alweer te sleazen met Santa Fé in Bar Bruut. Ook bruut is het dilemma om 22.30 met Breaking Levees (in de WW!) en Go Go Kill die we beide deze Popronde nog niet aan het werk zagen. Flip a coin. Daarna snel nog een stuk van de Haarlemse progrockers Schizoid Lloyd meepakken in Lazaru’s en afteren in Gebr. De Nobel met onder meer St. Tropez. Avondje hoor.

"Net Frankrijk dat Heerlen", aldus The Homesick

The Homesick op Popronde Heerlen

Terug naar Leeuwarden dan, waar we zaterdag al een beste Into The Void editie beleefden en ook ditmaal herbergt Neushoorn harde bands als St. Tropez. Wij staan om 20.00 uur te lickebaarden bij de Grunn garagerockers Boofie Chillers. Dan een stuk Donnerwetter in Podium Asteriks meepakken en op tijd terug in Licks voor garagefeestgarantie Iguana DC. Daarna is de keuze reuze (Alexi Lalas?) en gaan we sowieso voor Dokkumer sensatie The Homesick die ze toepasselijk in De Snackbar neergezet hebben. Krijg je ervan met je Anti-058 stickers… Even op de hoorns bij St. Tropez (die zich helemaal gek spelen deze ronde) en half 1 aftoppen met Fake Billy & The False Prophets in Scooters, dat aansluitend nog een after met (hors categorie Leeuwarder garage) Abdomen in petto heeft. Zie die sessie.

BRAHM, foto Naomi Modde

BRAHM, foto Naomi Modde

Zaterdag gaan we los in Oss en dat kan al vroeg op de dag, met vanaf 17.30 de Iguana Death Cult in de strijd. Goed plan om dan in Lollipop te blijven hangen voor garagegroep Icky Pack, de Eindhovense psychers Tamarin Desert mee te pakken en dan bijvoorbeeld een bamischijf en/of Convoi Exceptional. Wees om 22.45 weer in Toffee voor rockers BRAHM en ga dan Lookapony en St. Tropez (in De Groene Engel!) nog zien, voor je weer afsluit in Lollipop met Donnerwetter. Toffe ronde nog.

Hoorn dan, waar we om 16.30 met de eerste van twee Popronde preview starten bij Burgers. Drie uur later staan daar ook Grunn poprockers Swinder, waarna je of het vizier even wat moet verbreden of keihard aan de pils kan tot Nancy Acid om 21.00 in Proosten garagerockt. Hard rocken kan een uur later met NMTH-troef Life’s Electric in ’t Kroegje, waarna we de Rotterdamse rock ’n roll van Convoi Exceptional aanbevelen en het slot na middernacht met de Nijmeegse Rectum Raiders. Waarom? Daarom!


Popronde Leiden – Donderdag 29 oktober, hele line-up hier
20.00u – Iguana Death Cult – Plato, Vrouwensteeg 4
21.00u – The Lumes – Dranklokaal de WW, Wolsteeg 4-6
21.00u – RHINORINO – ’t Praethuys, Vrouwenkerkkoorstraat 9
21.30u – Santa Fé – Bar Bruut, Steenstraat 22
22.30u – Breaking Levees – Dranklokaal de WW, Wolsteeg 4-6
22.30u – go go kill – ’t Praethuys, Vrouwenkerkkoorstraat 9
22.45u – Schizoid Lloyd – Lazaru’s, Nieuwe Beestenmarkt 32


Popronde Leeuwarden – Vrijdag 30 oktober, hele programma hier
20.00u – Boogie Chillers – Licks, St. Jacobsstraat 15
21.30u – Iguana Death Cult – Licks, St. Jabosstraat 15
00.30u – Fake Billy & the False Prophets – Scooters, Ruiterskwartier 61


Popronde Oss – Zaterdag 31 oktober, hele programma hier
17.30u – Iguana Death Cult – Lollipop, Kerkstraat 5
22.45u – BRAHM – Toffee, Heschepad 14


Popronde Hoorn – Zondag 1 november, hele programma hier
22.00u – Life’s Electric – ’t Kroegie, Kerkplein 1. (clipalert hier)Deel dit artikel