Rectum Raiders  @Popronde Arnhem, foto Tijs van Leur

Rectum Raiders @Popronde Arnhem, foto Tijs van Leur

Rectum Raiders  @Popronde Almere, foto Tijs van Leur

Rectum Raiders @Popronde Almere, foto Tijs van Leur

Nadat ze Valkhof Festival, Taiwan (ja echt) en vooral de laatste Paaspop op stelten zetten met een show die van ranzigheid, meligheid en heavy gitaren aan elkaar hangt, gaat de Popronde ook en masse voor de bijl. Verbaast ons niks, zoals 3voor12 Gelderland al eens schreef: ‘Rectum Raiders is de beste slechtste band van Nijmegen’. Of was dat nu andersom? Hoe dan ook; hilariteit sans gêne gegarandeerd met deze meesters van de ‘TurboGlam’ en wansmaak en zo hoefden we niet lang na te denken over het aanbod voor een blog over de belevenissen op de Poprondes van Almere, Groningen, Arnhem, Haarlem en Assen. De dank gaat uit naar fotowerk van Tijs van Leur en het woord is aan Rectum Raiders:

Als een stelletje zuigelingen hebben we ons verworpen aan de Popronde: Neerlandsch reizende festival, met hippe garage bands, hitsige songwriters en 3FM indie-poppers. En, geloof het of niet, eigenlijk is dit heel erg leuk. De locaties, de hete mannelijke tieners, en de intoxicatie passen ons goed. Hierbij een korte indicatie van hoe wij onze ziel de afgelopen week verkochten.

Rectum Raiders  @Popronde Almere, foto Tijs van Leur

Rectum Raiders @Popronde Almere, foto Tijs van Leur

Almere | Sociëteit ‘Endzjin | 3 oktober
Almere is niet bepaald Jeruzalem. Niet bepaald anything, eigenlijk. Er zat maar een ding op: duivelsaanbidding. Het duurde niet lang tot we de zielen van de vele studentpersonen aan satan hadden verpatst, en de boel een beetje op stelten konden zetten. Hard, gingen we. Op deze foto ziet men een van de rituelen die wij steevast gebruiken om onze alleronheiligste op te roepen. De “zaadzuiger” noemen we dit.

Rectum Raiders  @Popronde Groningen, foto Tijs van Leur

Rectum Raiders @Popronde Groningen, foto Tijs van Leur

Groningen | Vera | 8 oktober
Het was lang geleden dat een van ons zich zo diep in ene Vera bevond. En deze mooie Groningse, was goed uitgewoond met een mooie dansvloer. Poeh! Bij de lekkere jonge jongens van Tamarin Desert gingen de voetjes al goed van de vloer. De Groningse komkommers staan er om bekend klein uit vallen, maar ze smaakten ons zeer goed. We hadden de G-spot aardig weten te raken.

Rectum Raiders  @Popronde Arnhem, foto Tijs van Leur

Rectum Raiders @Popronde Arnhem, foto Tijs van Leur

Arnhem | The Move | 9 oktober
Bij aankomst in Arnhem – city of goblins – troffen wij een koelkast vol verdomde Schultenbräu aan! Wat een feest. Een orgie van bier, moshpits en vunzigheid was het gevolg. Toch kon de hoeveelheid bier niet slagen in het slap houden van de fallus van ons paard. Horse zien we hier in actie, nadat hij zijn stijve johannes had afgetaped omdat hij backstage liep te vozen met een wulpse dame. True.fuckin.story.

@Popronde Haarlem, foto L Volkert

@Popronde Haarlem, foto L Volkert

Haarlem | Patronaat Cafe | 10 oktober
In Haarlem speelde we op de onzedelijke tijd van kwart-voor-drie ’s nachts. Onze fotograaf had teveel bier op. Onze gitarist had de nacht doorgehaald. Er stonden meer liters bier voor het podium dan liters mensen, zeker als je het bier meetelt dat deze mensen tot zich hadden genomen. Er stond ons maar één ding te doen: deze teringbende verder afbreken. Het gevolg: deze kutfoto. Eind: 07:00 thuis. Gelukkig waren The Brahms retegeil.

Rectum Raiders  @Popronde ASSen, foto Tijs van Leur

Rectum Raiders @Popronde ASSen, foto Tijs van Leur

Assen | The Dependance | 15 oktober
De Popronde kruistocht leidde ons verder naar Assen. ASSen. Onze zaadleiders waren weer gesmeerd, onze ongewassen kleding rook nog naar bier en babyolie, en ze hadden lekkere cola. Het was een bruine kroeg. Poepbruin. Zo een waar de stamgasten hun eigen bier tappen. Daar wisten we wel raad mee: achterwerk in de lucht en de dames lekker ophitsen. Goeie sfeer.

Rectum Raiders  @Popronde Grunn, foto Tijs van Leur

Rectum Raiders @Popronde Grunn, foto Tijs van Leur

De Popronde smaakt zeer goed. Nog zeker een maandje doorknallen met deze AssCrusade (check de poster). Daarnaast is de planning van ons debuutalbum in volle gang. Deze maand komen we nog met een nieuwe single en video, geregisseerd door Jeff “Orgaanklap” Tropicana. Echt een classic TurboGlam track. Maar de #poprondepleasures blijven prioriteit. Keihard gaan we. Binnenkort in het koelvak bij uw dichtstbijzijnde troosteloze kroeg. Rectum Raiders!

Rectum Raiders  @Popronde Arnhem, foto Tijs van Leur

Rectum Raiders @Popronde Arnhem, foto Tijs van Leur

Nog te ervaren op de Poprondes van:
Leiden: 29 okt – Duke of Oz
Oss: 31 okt – Lollipop
Hoorn: 01 nov – Het Huis Verloren
Rotterdam: 07 nov – de Zondebok & ’t Zwarte Schaap
Zutphen: 08 nov – De Gevel
Hilversum: 15 nov – The Skiff
Enschede: 20 nov – Shooters
Amersfoort: 21 nov – Boothill SaloonDeel dit artikel