The Thurston Moore Group, foto Jan Rijk

The Thurston Moore Group, foto Jan Rijk

DONDERdag en waar we je vorige week al wat Roadburn-tracks lieten horen, pakken we vandaag door met twee bands (Bathsheba en Stone In Egypt) die op het NMTH x Roadburn-podium in Cul de Sac staan, plus ‘the mighty Pallbearer’. Verder is er aandacht voor Scumbash IV, het speedrock ’n roll, rockabilly & beyond festijn dat deze zaterdag in Rotterdam plaatsvindt. Death Alley vormt in dit geval de perfecte brug tussen beide festivals. En wat te denken van nieuwe tracks van Thurston Moore, Spidergawd en Sólstafir? Al dat en zoveel meer vanaf 15.00 op Pinguin On The Rocks:

LUISTER HIER naar de uitzending

Pallbearer

Doom-zwaargewichten Pallbearer

In totaal kreeg je al méér dan 44 uur (richting dat tweede etmaal!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience en op je bordje. En we gaan gewoon door… Dus gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee!

Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. Big Jesus – Always
Heavy rock meets post-grunge en shoegaze. Lekker. Het viertal uit Altanta, Georgia bracht vorig jaar het eerste album ‘Oneiric’ uit op Mascot Records. Nieuwste single Always is net los, vergezeld van deze video:

2. The Grand East – Water
Dikke clubtour voor The Grand East, die de Twentse band vanavond aftrapt in ‘thuisbasis’ Metropool in Hengelo (zojuist uitverkocht) en morgen doen ze Volt in Sittard. Als startschot van jewelste hebben ze op NMTH een livevideo gedropt… Bluesy, sweaty & sexy rock ’n soul uit Diepenheim baby.

3. The Windowsill – The Girl I Don’t Understand
The Windowsill doet een shoutout naar Matthijs, Giel, Frank en al die andere smaakbepalers. Vakmensen die er volgens ons goed aan zouden doen om MYOKoM op te zetten. Make Your Own Kind of Music, zoals de recente plaat voluit heet, staat namelijk vol met razend catchy opgepende punkpopsongs. Marien Nicotine wordt in zijn nieuwe(re) band geflankeerd door ex-Apers collega’s Ivo Backbreaker en Jerry Hormone, plus Sander Wired. Bestel maar, bestel maar

4. Sólstafir – Isafold
Ok, we zijn fan, maar we waren toch blown away door de nieuwe Sólstafir. Isafold is het eerste geluid van het nieuwe album van de IJslandse (post-/prog)rockers. Het nummer schijnt vol referenties te zitten en doet ons vooral aan het meeslepende, diep emotionele werk denken van… Sólstafir! Nieuwe plaat Berdreyminn zal 26 mei uitkomen op Season Of Mist.

5. Thurston Moore – Cease Fire (Radio Edit)
Held van Sonic Youth en andere faam. Thurston Moore staat (onder meer) ook bekend om zijn politiek- en maatschappijkritische teksten. Het hagelnieuwe Cease Fire zegt ja tegen power of love en nee tegen de power of guns. Gratis te downen via deze link.


ROADBURN-HOEK

6. Pallbearer – Thorns
Na de uitstekende langspeler Foundations of Burden (en een EP in 2016) is er nu Thorns, en wat een heerlijk gevarieerde single is dat. Heel knap wisselend van luchtiger naar zwaar, ook qua vocalen, maar Pallbearer houdt het toch doom to the bone. 24 maart komt de nieuwe studioplaat Heartless uit. De groep uit Arkansas stond al twee keer eerder op Roadburn, maar niet eerder met zo’n repertoire en ijzeren reputatie.

7. Stone In Egypt – Scarab Rock
Waren even weg, deze Nederandse stoners maar oh wat keerden ze vorig jaar terug. De nieuwe plaat Feed The Void is weer een staaltje riff-heavy en pire stoner en je hoort nu de instrumentaak pompende opener. Zondag (23 april) op ons podium in Cul de Sac. Wees daar.

8. Bathsheba – Demon 13
Ook van de partij op dat podium, maar dan op de eerste festivaldag (donderdag), zijn de Belgen van Bathsheba. We staken je al eerder aan met hun mengeing van heavy doom met sludge en black metal. De groep uit Genk bracht het album Out Of The Fire 24 februari uit op Svart Records.


9. Pizza Knife – White Devil
Mooi moment om de luisteraars weer bij de kladden te grijpen met een wat korter flitsend werkje. Daar komen de mannen van Pizza Knife dus om de hoek kijken. De Utrechtse ‘Pizza oriented Punk band’ heeft haar muziek laten vastleggen door Robin “Robbing Banks” van Saaze en het resultaat doet aan als lekker smerige, noisy garagepunk en ook wel wat aan The Monsters denken.

10. Spidergawd – What You Have Become
Spidergawd heeft net de vierde plaat uit en IV biedt meer van die classic rock vibe. De Noren mogen dan een doublerend lid aan Motorpsycho verloren zijn, drummer Kenneth ‘het beest’ Kapstad is er nog. Opgelet want je ziet Spidergawd volgende week ook dit materiaal van het podium vlammen: 8 maart in Tolhuistuin, 9-3 in Burgerweeshuis en 10-3 in de Effenaar.

OneGodLess, door Bastiaan Reiters Fotografie

OneGodLess, door Bastiaan Reiters Fotografie

11. Death Alley – Feeding The Lions (Live At Roadburn)
Ook nog een beetje Roadburn natuurlijk, maar dan die weergaloze editie en die even weergaloze set van de Death Alley6 (met gasten Ron van Herpen en Jevin de Groot) in de 013 Green Room. 3 goede redenen om die nu te draaien: 1. De plaat is net uit via Suburban/Tee Pee. 2. We hebben een weergaloze recensie online staan. 3. Death Alley gaat zaterdag diep, dieper, diepst in de Onderzeebootloods op Scumbash IV.

12. OneGodLess – From The Ashes
OneGodLess stond vroeger bekend als Mourn en dat verklaart een hoop. De titel From The Ashes bijvoorbeeld en ook waarom de band en sound niet helemaal uit de lucht komen vallen. Als OneGodLess houden ze ook nog van zwaar groovende en breakende stoner, sludge en metal. Na de EP “The Beaten Path” uit 2014 ligt er nu een debuutalbum, dat uitkomt zodra de crowdfunding een succes is. Wat crowdfunding? Yep, kijk op onegodlessofficial.com.

Cloud Catcher13. Cloud Catcher – Righteous Ruler
Horen we daar Jimi ergens eind jaren ’60 aan een epische solo beginnen? Nee, het is Cloud Catcher uit Denver. We stelden je vorige week al voor aan de US spacerockers, die op 13 maart het nieuwe album Trails Of Kozmic Dust op Totem Cat Records uitbrengen. Hier is het tweede nummer van die acid heavy boogie trip.

14. Wayward Bound – Seele
Afsluiten doen we nu eens met een wat bondiger compositie, kraakheldere post-rock en metal van Wayward Bound. Het betreft hier een eenmansproject van David Lenaerts uit Gent, waarvan we niet meer weten dan dat hij het album Human Instrumentality heeft opgenomen waarvan Seele de eerste (teaser)track is. Op 10 maart komt het album uit en bestellen gaat vast via:


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel