Briqueville, foto door Paul Verhagen

Briqueville, foto door Paul Verhagen

Yup, het is weer DONDERdag en vandaag is het extra DONDERRRdag, want precies bij de start van dit radio-uur wordt de rest van de programmering van Roadburn bekendgemaakt. Check Never Mind The Hype voor al dat goede nieuws. We blikken deze uitzending ook even kort terug op Doomstad en die geweldige presentatie van DOOL, vooruit naar editie 2 net onder meer Briqueville en hebben nog veel meer in petto.

LUISTER HIER naar de uitzending

Belgische beuktracks? Check. Maar ook Amerikanen en Zwitsers laten zich niet onbetuigd. Het is kortom weer tijd om je trommelvliezen te masseren met je wekelijkse portie gedoseerd lawaai, all-out heavy, alternative, deviant en zoveel meer muziek. NMTH op Pinguin on the Rocks dus. Tune in and tune up.

In totaal kreeg je al méér dan 43 uur (ruim anderhalf etmaal!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience en op je bordje. En we gaan gewoon door… Dus gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee!

Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. Zeal & Ardor – Devil Is Fine
Een van de meest bijzondere muzikanten die in 2016 bovendreef en een van de meest bijzondere boekingen van Roadburn. Wat Zeal & Ardor (de Zwitser Manuel Gagneux) uit gospel, (black) metal en blues heeft bereid is een van de meest interessante brouwsels in jaren. Debuutalbum Devil Is Fine komt 24 februari wereldwijd uit door MVKA Music.

2. DOOL – She-Goat
Wat een debuutalbum zeg, en zeker ook: wat een presentatie op Doomstad. Pfoe hey. Indrukwekkend en op de toppen van hun kunnen zijn zeer op hun plaats hier. De plaat boeit tot deze laatste track en de recensie lees je hier.

3. Hallo Venray – Funky Party
Henk (Koorn) maakt niet alleen bijzondere muziek met Melle, maar vindt gelukkig ook tijd voor Hallo Venray. We rekenen we tot een van de beste NL rockbands en dat heeft veel te maken met het gevoel waarmee de Hagenezen spelen, de enorme drive en de songwriting. Funky Party is zwanger van allerlei psychedelica en een smaakvolle voorproef van album Where Is The Funky Party, dat Excelsior op 22 april uitbrengt.

4. Cloud Catcher – Astral Warlord
Hele prettige kennismaking met Denver spacerockers Cloud Catchter, die album Trails Of Kozmic Dust op 13 maart op Totem Cat Records releasen. Luister dat openingsnummer en slik die acid heavy boogie till you drop.

5. Mind Rays – Still & All
Eerste single van Nerve Endings, het aanstaande debuutalbum van Mind Rays dat op 24 maart uitkomt bij PNKSLM Recordings/V2. Inmiddels is er een goede tweede single, maar deze is zo lekker rauw dat we ‘m je niet wilden onthouden. Ook goed nieuws is dat je de Belgen knetterhard aan het werk kan zien op 25 februari op de Sleazefest wintereditie in Pllek op de NDSM-werf in noordelijk Amsterdam. Psychpunk meets garagerock.

6. Jibber Jabber & the Jams – I Don’t Want To Go Back
Utrechtse band met onmogelijke naam neemt een demo op, krijgt veel respons, en nog meer respons, en brengt ‘demo 2017′ dan maar uit. Groot gelijk. Opnametechnisch valt er natuurlijk nog wat te winnen, maar wij horen al veel goeds, van Beatlesque rock ’n roll tot verpleurde surf en deze ruwe garagepunk. Check deze dan.

7. De Kat – Down The Abyss
Het Groningse De Kat maakt jaloersmakende bluesy, psychedelische rock, die – zeker voor een instrumentaal gezelschap – live en op plaat opvallend dampt. Je hoort dat de band in ontsproten aan jamsessies. Op 10 maart presenteren ze de plaat in het eigen Vera en we mogen je vast Down The Abyss laten horen.

8. Zig Zags – They Came for Us
Oudje, of althans het album van Zig Zags kwam ergens vorig jaar uit op Castle Face Records. We traden op Doomstad ook aan als plaatjesdraaiers (Doomany Dj’s…) en deze killer riff van de Amerikanen zette bij mij het kippenvel erop ook al denderde de soundcheck erdoorheen.

9. JOY – I’ve Been Down
Death Alley-labelmaten Joy verzorgden al eens een zeer memorabele Incubate-gig voor ons en de gezamenlijke tour met stadgenoten Harsh Toke voert gelukkig ook naar Roadburn in Tilburg. Laatste plaat Ride Along is een must voor liefhebbers van zware psych, boogie, blues en 70ies rock, de grooves en het psychedelische riffwerk… pfoe!

10. Power Trip – Firing Squad
Hardcore, metal- en punk-wortels komen in Power Trip aan de oppervlakte. Goed gekozen naam trouwens van de band uit Dallas, Texas. Ze brengen 24 februari tweede album Nightmare Logic uit op Southern Lord en hier zit een hoop klassiek riff-, mosh- en headbang-werk in.

11. Mothership – Crown Of Lies
Dallas powertrio Mothership brengt 17 maart het nieuwe album High Strangeness uit en dit is de eerste single. Heavy space- en psychrock en classic 70ies rock (’n roll) en ditmaal kunnen we nog een paar minuten langer haarslaan.

12. Telepathy – Saccade
Een van de fijnste post-metalgroepen die we afgelopen jaar ontdekten kwam ‘gewoon’ uit Colchester/Bristol. De Engelsen serveren instrumentale sludge en post-metal met prog-trekjes, die berespannend en strak van de plaat komt. Debuutplaat Tempest is zeer de moeite.

13. BEAR – Masks
Bear draaiden we twee weken terug al op de radio en wel omdat de Belgische math-/techmetal-groep deze brute single losliet. Het nummer stamt van het derde album ‘///’, dat 7 april uit zal komen via Basick Records.

14. Briqueville – Akte VI
Vooruitblikken naar Doomstad editie #2: waar naast de bijzondere Amerikanen van The Body en Uniform ook deze mysterieuze Belgen op 14 mei op het EKKO-podium staan. Zware Belgische doom in lange lappen. Akte VI is goed voor een derde van het tweede album en een zesde van deze uitzending.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel