Vinyl vrouw

Nieuwe muziek #6: ga er even voor liggen

NMTH vs. Pinguin Radio: Nieuwe Muziek #6: één uur vol met speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek binnen- en buitenland, door ons de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience. Gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee! Helemaal onderaan staat de playlist van vorige week, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Ready? Go!

Black Stone Cherry - Kentucky

Black Stone Cherry – Kentucky

♦︎ Black Stone Cherry – ‘Soul Machine’
‘Soul Machine’ is de vierde track van Kentucky, op 1 april uitgebracht via Mascot Label Group. De plaat is niet alleen een ode aan hun ‘home state’, het is ook een knipoog naar het verleden en opgenomen op dezelfde manier en in dezelfde studio als hun debuutalbum.

♦︎ Max Raptor – ‘Big Divide’
Punkrock uit de Engelse Midlands! Dit is de eerste single van de self-titled plaat, op 22 april verwacht op Hassle Records.

♦︎ Black Honey – ‘Madonna’
De Brightonians van Black Honey maken poppige, indie, garagerock en hoewel ‘Madonna’ vorig jaar al uitkwam (op Duly Noted Records), gooien wij ‘m er nogmaals in.

♦︎ Cult of Luna ft. Julie Christmas – ‘The Wreck of S.S. Needle’
Zweedse post-metal! Dit is de tweede single van het aanstaande album Mariner, dat 8 april uitkomt op Indie Recordings. De zang van Julie Christmans is een voornaam, nieuw wapen.

♦︎ Rival Sons – ‘All That I Want’
10 juni komt de vijfde plaat van deze Amerikaanse blues-hardrockers uit, Hollow Bones, Opgenomen in de LCS Studios, Nashville.

♦︎ Casey – ‘Darling’
Deze Welshmen zijn begin maart opgenomen in the familie van Hassle Records, en dit is de eerste single van de deze zomer verwachte debuutplaat.

Zakk Wylde - Book Of Shadows

Zakk Wylde – Book Of Shadows

♦︎ Zakk Wylde – ‘Sleeping Dogs’
Metalgitarist Zakk Wylde is bekend als snaarmeester van o.a. Ozzy Osbourne en Black Label Society. Het nummer is niet nieuw, maar de clip wél en op 8 april komt de plaat Book Of Shadows II uit.

♦︎ The Mighty Breaks – ‘Liquor Store’
The Mighty Breaks uit Voorschoten heeft de psych wat losgelaten en laat zich in nieuwe single ‘Liquor Store’ van een meer garage-poppende kant zien. Daarbij kregen ze voor de mix hulp van Raven Aartsen (Mozes and the Firstborn).

♦︎ Nothing – ‘Eaten By Worms’
Met deze nieuwe track gaat Nothing nadrukkelijk richting 90s grunge en Pumpkins. De band liet laatst met ‘Vertigo Flowers’ al een fijn voorproefje horen van dat tweede album. Tired Of Tomorrow komt 13 mei uit op Relapse Records.

♦︎ Areas – ‘Murphy’
Nieuwe punky grunge uit Eindhoven! Lees hier alles over wie Areas nou eigenlijk is en waar deze single is opgenomen.

Black Tusk - Pillars of Ash

Black Tusk – Pillars of Ash

♦︎ White Miles – ‘Crazy Horse’
Nadat de tour met Eagles Of Death Metal werd afgebroken door terrorisme in Parijs (…), is het duo White Miles via SXSW nu terug met het tweede album op SPV/Long Branche, distributie door Suburban. Denk: rauwe rock ’n roll.

♦︎ Black Tusk – ‘God’s On Vacation’
Dit nummer is afkomstig van het van de op 29 januari verschenen Pillars of Ash, via Relapse Records en de clip is net uit. Savannah swamp-sludge! Hoewel dit de eerste plaat is sinds het overlijden van bassist/zanger Jonathan Athon, is hij nog wel te horen. 

♦︎ Herder – ‘All Is Lost’
Deze track is een behoorlijke voorproef(je) van de aanstaande plaat Fergean, binnenkort uitgebracht via Reflections Records. Ze spelen vrijdag de 15e op Roadburn, op het NMTH-podium in Cul de Sac.Deel dit artikel