Rock 'n Roll

Rock ’n Roll

NMTH vs. Pinguin Radio: Nieuwe Muziek #10: één uur vol met speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek binnen- en buitenland, door ons de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience! Dat zijn 300 minuten! Dat zijn 180000 seconden! Gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, laat die haren los en breek samen met ons de week in twee! Helemaal onderaan staat de playlist van vorige week, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Ready? Go!

♦︎ Bombino – ‘Timtar (Memories)’
Deze track komt van Azel, 1 april uitgekomen op Patrisan Records. Dit is de derde plaat van de Nigeriaanse zanger en gitarist, die met zijn eigen interpretatie van Tuareg (Berberse) muziek een prachtige samensmelting van reggae met woestijn-blues presenteert.

♦︎ Revel In Dimes – ‘Last Breath’
Rock ‘n blues roll uit New York. ‘Last Breath’ komt van The Parlour EP, 11 maart uitgebracht op het toepasselijk genoemde label Hearts Desire.

Small Time Crooks - Broken Glass And Stains From The Past

Small Time Crooks – Broken Glass And Stains From The Past

♦︎ Small Time Crooks – ‘Two Shots’
‘Two Shots’ is de zesde track van Broken Glass And Stains From The Past, 15 april uitgekomen via Goomah Music.

♦︎ Shaking Godspeed – ‘Small Talk’
Het is de eerste single van de soundtrack Rumspringa die op 10 juni uitkomt. Een soundtrack? Ja! Want Shaking en Orkater lanceren op Oerol Rumspringa als theaterstuk. Daarna volgt er in 2017 een tour door de Nederlandse theaters.

♦︎ So Pitted – ‘Holding the Void’
Striemende post-punk-noise op Sub Pop. So Pitted heeft net de plaat Neo uit en daarvan staan drie heerlijk felle nummers op Spotify. Erg lekker naargeestig.

♦︎ Amber Arcades – ‘Fading Lines’
Dromerige, ietwat melancholische, indie-garage-rock uit Nederland. Dit is de titeltrack van de gelijknamige plaat Fading Lines waarvan de rest 2 juni uitkomt op Heavenly Recordings.

♦︎ Manon Meurt – ‘In These Eyes’
Tsjechische shoegaze! Met briljante naam bovendien. De fijnproevers kunnen Manon Meurt al even kennen (van Eurosonic 2015 zelfs), maar met deze EP debuteren Káta Elznicová, Vojtech Pejša, Jana Karlíková en Jirka Bendl op 10 mei in Noord Amerika dankzij het Obscura label. Dromerig en spannend plaatje.

♦︎ Chief of Smoke – ‘Parris Island’
Heavy riffing & stomping stonerrock uit Groningen! Naar verluidt bracht het trio de EP A Fresh Round Of Smoke eind januari al uit, maar wij kwamen ‘m nu pas op het dikke spoor. Goed begin met die bijna 9 minuten groovetrip.

♦︎ King Gizzard & The Lizard Wizard – ‘Gamma Knife’
Nonagon Infinity is sinds 29 april uit via PIAS. Na wilde, tamelijk bizarre en geniale shows op DTRH en WTWTA komt het zevental in ieder geval terug voor Pukkelpop. Fingers crossed voor meer data.

CASTLE - Welcome to the Graveyard

CASTLE – Welcome to the Graveyard

♦︎ CASTLE – ‘Flash of the Pentagram’
12 juli brengt dit duo uit San Francisco de vierde plaat Welcome To The Graveyard uit op Ván Records. Doom met een dikke lik 70s riffrock.

♦︎ Komatsu – ‘So hows about Billy?’
Dikke stoner/sludgende band uit Eindhoven komt 23 september met Recipe For Murder One op Lighttown Fidelity en Argonauta Records en hier is vast ‘So hows about Billy?’. De song komt ook op een 7″, samen met het nummer Scavenger op de B-kant. Desertrocker Nick Oliveri ging Komatsu trouwens helpen met het album.

♦︎ Purson – ‘Desire’s Magic Theatre’
25 maart kwam Desire’s Magic Theatre uit op Spinefarm Records, waarvan dit de openingstrack is.

♦︎ Yuri Gagarin – ‘Oblivion’
Deze outtaspace trip van de Zweedse Yuri Gagarin is een van de diepste. At The Centre Of All Infinity kwam in december vorig jaar uit, verdient het om door jou gehoord te worden. Dit is de laatste track.

Kavrila - Rituals I

Kavrila – Rituals I

♦︎ Kavrila – ‘Night’
Een mix van post-hardcore/punk en doom uit Hamburg? Allerdings! Kavrila noemt het kwartet zich en er is alle reden om je te laven aan Rituals I en te hopen dat het nog eens tot Rituals II komt.

♦︎ Sunnata – ‘Again and Against’
Rituele heavy doom, sludge en stoner uit Polen. De tweede plaat van Sunnata uit Warschau maakt veel indruk op ons. Na een track op NMTH én op Pinguin Radio is het tijd je aan de hele Zorya voor te stellen: een langspeler met een donkere toon, die wordt gevoed door overvloedige, dreigende sludge en stampende hoekige riffs.Deel dit artikel