13010648_1181633285193735_1718522447189913824_nGone Is GoneEen volle week is voorbij en we weten weer: Ja, er is echt leven na Planet Roadburn. En volop nieuwe en harde muziek natuurlijk. Bijvoorbeeld van het Groningse Menhir dat zondag nog een sterke show leverde op NMTH-co-hosted stage in Cul de Sac en meteen een nieuwe tape losliet. Gojira slaat verder hard terug, supergroep Gone Is Gone (met leden Mastodon, QOTSA, At The Drive-In, artwork hiernaast) laat zich met een teaser zien en we hebben vers spul opgeduikeld van post-punkers Eagulls, de dromerigheid van Psychic Ills, de laidback en catchy psychgarage aanpak die zowel Dirty Fences als Broncho past, de pittig noisende/grungende dames van White Lung en Summer Cannibals, Vlaamse metalgrappenmakers Fleddy Melculy en de Italiaanse shoegaze van Stella Diana, die we stiekem vast op Pinguin Radio draaiden. En natuurlijk talloze Nederlandse verrassingen als Avery Plains, The Senstaional Second Cousins, Giant Tiger Hooch, Money & The Man, The Liquid Machine en de fonkelnieuwe ‘all-star’ formatie Video Store.

Speaking of… Pinguin!

En luister donderdag om 15.00 en zondag om 19.00 naar een selectie op NMTH op Pinguin Radio on the Rocks. Laatste playlist hierrrr en check die uitdijende Spotify-playlist!

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Die uitzending is gebaseerd op deze rubriek Hier is nieuwe muziek van… en zo vind je hier veel nieuwe muziek, die we ook op Pinguin Radio gaan draaien! Niet alles, want daarvoor is hier veel te veel muziek en bovendien zijn veel verzamelde (pre-) streams nog niet op mp3 verkrijgbaar en daarmee draaibaar.

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks.


GOJIRA – Stranded (VIDEO)
Een van de beste Franse exportproducten: Gojira! De video van ‘Stranded’ komt van het album, Magma, dat 17 juni uitkomt via Roadrunner Records/Warner Music en al te bestellen is via deze link. Live zie je de death metalband (de dag voor de release) op Graspop, of Hellfest, Download of Roskilde natuurlijk.

GONE IS GONE – VIOLESCENT (VIDEO)
Sodeknetters! Zanger-bassist Troy Sanders van Mastodon, gitarist Troy Van Leeuwen (Queens of the Stone Age) en gitarist-toetsenist Mike Zarin en drummer Tony Hajjar van At The Drive-In vormen een experimentele rockgroep. Rolling Stone weet meer en wij willen meer, meer, meer, maar moeten het met deze eerste track/visuals doen. Violescent indeed. De zelfgetitelde EP volgt op 8 juli.

KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD – ‘NONAGON INFINITY’ (ALBUM)
Het album van de Australische maf- en smeerkezen King Gizzard streamt al bij NPR! Heerijke psychgaragetrip van dit veelkoppige monster.

DIRTY FENCES – “TOMMY & C.C.” (VIDEO)
Dirty Fences met “Tommy & C.C.” van de gelijknamige single die op Die Slaughterhaus Records uitkomt. Prettige niet-al-teveel-aan-de-hand-zomerse-garage-pop. De video danken we aan Brayden Olson en Olivia Jaffe.

MENHIR – HIDING IN LIGHT” (EP/TAPE)
Wat een beestachtige band is Menhir geworden. Als eennalaatste op het NMTH/Roadburn podium zondag in Cul de Sac bliezen de rimtemonsters de tent op. Dubbele bas, enkele drums en voor tien schreeuwend. Nu hebben ze de Hiding In Light EP eruit geslingerd via CvltNation. H A R D aanbevolen.

BRONCHO – SEÑORA BOREALIS (TRACK)
Wellicht gezien op Motel Mozaique 2015? Sowieso interessante band dat Broncho, de groep uit Oklahoma is niet op stijlvastheid te betrappen en Señora Borealis is een soort van ruwe, laidback psych-garagepop. Dig. Album Double Vanity volgt 27 mei op Dine Alone Records.

SUMMER CANNIBALS – FULL OF IT (VIDEO)
Chick rock ’n roll to the max! Het trio Summer Cannibals uit Portland, Oregon wordt aangevoerd door ene Jessica Boudreaux en maakt catchy post-grunge. Wij zijn ook Full Of It. Het gelijknamige album Full of It komt 27 mei 2016 uit op Kill Rock Stars via V2. In oktober maken ze hun opwachting in Europa en naar verluidt doen ze ook de BeNeLux aan…

EAGULLS – SKIPPING (VIDEO)
UK post-punkers Eagulls met weer een track van het aanstaande album op Partisan Records. Deze is weer wat pittiger gelukkig.

WHITE LUNG – KISS ME WHEN I BLEED/HUNGRY (TRACKS)
“I will give birth in a trailer.” Lekker rauw weer dat White Lung trio. De Canadese noiseband uit Vancouver heeft vast twee tracks online van het nieuwe album Paradise, dat op 6 mei uitkomt. Collega Steven Gröniger tipte de band onlangs al en we kunnen niet wachten op nieuw spul.

PSYCHIC ILLS – ANOTHER CHANGE (TRACK)
Hele relaxede Amerikaanse band die toch een beetje een Brits geluid etaleert. Althans Another Change doet ons erg aan Stone Roses denken. Madchester for life! Sowieso. Track komt dus van het nieuwe album “Inner Journey Out”, dat kwaliteitslabel Sacred Bones Records op 3 juni uitbrengt.

STELLA DIANA – SULPHUR/DNE EDU’N (TRACKS)
De Italiaanse shoegaze post-punk scene schijnt te floreren en dat geloven we graag als we deze nieuwe tracks van Stella Diana horen, die ook een vleugje new wave bieden. Meer van die nieuwe plaat Nitocrisis op de Bandcamp, 29 april komt die officieel uit.


OH WHITE MARE – OUTSIDERS (TRACK)
Garagerock uit Perth van Oh White Mare. Outsiders komt 18 april uit in de Benelux door This Could Be Your Music Label.

HELHORSE – HELL OF A RIDEDOWNLOAD (VIDEO)
Yes! Deense sludge! Helhorse uit Kopenhagen komt vijf man sterk met die sludgehammer: die mix van smerige metal, punk en classic rock. Derde album Helhorse komt 13 mei uit via Spinefarm. Voor fans van High On Fire, Orange Goblin, Down, Crowbar, Alice In Chains!

FLEDDY MELCULY – BROOD (VIDEO)
Video voor ‘Brood’ van Fleddy Melculy, volgens Humo een stel Vlaamse metalgrapjurken. En humor hebben ze zeker, naast honger. Soort Kabouter Wesley meets Osdorp Posse en metal gevoel krijgen we hiervan en vooral: “Wij hebben honger, wij willen brood! Brood!” ‘Brood’ staat op de EP ‘Wat De Fok?’

DEERHOOF – “DEBUT” (VIDEO)
In de categorie very deviant, weird en o zo intrigerend… de nieuwe video van de Californische totaal onnavolgbare band Deerhoof.

IDLEWAR – “OUT OF MY HEAD” (VIDEO)
Orange County rockers Idlewar met de video bij Out of My Head. Die had je kunnen kennen van de EP Dig In, die ze vorig jaar uitbrachten.

VIDEO STORE – COP JOKES (VIDEO)
Nieuwe Rotterdamse band met ex-leden van Face Tomorrow, Modern Life Is War, Razor Crusade, Malkovich, GOLD, Kill Traitors, Miasmata en Sepiroth en de huidige leden van Video Store spelen ook nog in bands als Backfire, Winterdagen, Halfway Station en Joshua Woods. Dus of het is een hele grote band, of ze barsten van de ervaring. Dat laatste dus, Video Store laat je nu Cop Jokes horen. Op 21 mei volgt een tape op White Russian Records.

REAL FRIENDS – SCARED TO BE ALONE (VIDEO)
Beetje de emo-kant van de poppunk. Scared to be Alone staat op het album ‘The Home Inside My Head’ dat 27 mei uitkomt op Fearless Records. Bij een pre-order krijg je de nieuwe singles meteen als download. Singles? Ja Colder Quicker hoor je hier.

KAMCHATKA – DEVIL DANCE (TRACK)
Je had het al in onze Concertagenda gespot: Kamchatka is weer in Nederland. Na dB’s en De Hip is het vanavond tijd voor Het Spektakel Asten, wacht morgen Magasin4 in Brussel, 26-04 Asteriks in Leeuwarden en op de 27e april Electra Koningdag in Sliedrecht en een gig in Oerkroeg Schiller in Aalten. O ja, ze hebben ook een nieuwe song uitgegeven en die bluesrockt best wel:

AVERY PLAINS – UNWRITTEN LAW / A TASTE OF BLISS (7″ SINGLE)
De Groningse helden van Avery Plains zijn terug met weer een gloomy melanchorockende affaire. Fijne nieuwe 7″ single, te horen en te bestellen via de Bandcamp. De band neemt meteen afscheid met deze release. Gezondheidsklachten dwingen gitarist/toetsenist Ruud Slingerland tot een dermate langdurige break, dat besloten is verder te gaan met een nieuwe gitarist (John Krol; Fuckups/Triple Mud Sundae). Deze 7″, met eerst de cover van The Sound, is opgenomen in de Sahara Sound Studios van Henk Koorn (Hallo Venray) en uitgebracht in eigen beheer. Eind juni startten ze met de opnames voor het tweede album.


THOMAS ‘BANG YOUR RADIO’ HARTEVELDS HOEKJE:
PAWS – NO GRACE/GONE SO LONG (TRACKS)

No Grace en Gone So Long van het aanstaande album No Grace dat Fat Cat Records uitbrengt op 17 juni. Meeslepende noiserock/punk uit Glasgow.


BIKINI BEACH – EMILY (VIDEO)

VIOLENT FEMMES – HOLY GHOST (TRACK)

WACO – SE17 (VIDEO)
Gaslight Anthem meets (pop)punk! EP “Uprise” volgt 10 juni via Venn Records.

THE FRIGHTS – KIDS (TRACK)
Ietsje ouder al is deze van The Frights. Met lekker zeurende Mozes ATF-zang en Together PANGEA samenzang. Dangerbird Records brengt binnenkort album You Are Going To Hate This van deze jongens uit San Diego uit.

SCUMBAG MILLIONAIRE – “DEAD END” (VIDEO)

YAK – ‘HARBOUR THE FEELING’ (VIDEO)
Van het aanstaande album ‘Alas Salvation’. Yak dus.


MONEY & THE MAN – SHUFFLE (TAKE YOUR TIME) (VIDEO)
Nieuwe clip van Money & The Man, het tweemans garage-bluescombo uit Zwolle, dat op 15 mei de EP presenteert in Hedon.

THE SENSATIONAL SECOND COUSINS – EARTHQUAKE (ALBUM)
Earthquake! ZO heet de nieuwe plaat van het Drentse rock ’n roll/rockabilly duo The Sensational Second Cousins. Klazienaveen beat!

GIANT TIGER HOOCH – HEAD (VIDEO)
Het Amsterdamse ‘Blamage-orkest’ Giant Tiger Hooch dropte een nieuwe video in aanloop naar de ‘altijd moeilijke’ tweede plaat, die ze 21 april officieel presenteerden in Paradiso. Lees meer in dit artikel.

THE LIQUID MACHINE – NOWHERE TO RUN (VIDEO)
Nowhere to Run is de eerste single van ‘het volwaardige debuutalbum’ Reprimenda Culpa, dat de Nijmeegse rockers van The Liquid Machine op 13 mei releasen. Die plaat is opgenomen met Peter Onstein van BigMouth en Merijn van Haren van Navarone.

DJHAGY – LIBERTÉ (VIDEO)
Je hoorde de single al. Nu komt DJHAGY in de aanloop naar de release van de debuut-EP in mei/juni 2016 ook met de video voor ‘Liberté’. DJHAGY? Yup: ze stonden al op Le Mini Who? en de bandleden zijn afkomstig uit formaties als We Love People in Bearsuits, Niek Pronk en het niet meer bestaande Yellowstone. Denk aan bands als Wild Nothing, DIIV en Föllakzoid.

Meer nieuwe muziek op Pinguin Radio on The Rocks en in de uitdijende Spotify-playlist:
Uitzending:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Zondag van 19:00 – 20:00 uur



Deel dit artikel