Zo is het maar net

Zo is het maar net

NMTH vs. Pinguin Radio: Nieuwe Muziek #9: één uur vol met speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek binnen- en buitenland, door ons de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience! Dat zijn 300 minuten! Dat zijn 180000 seconden! Gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, laat die haren los en breek samen met ons de week in twee! Helemaal onderaan staat de playlist van vorige week, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Ready? Go!

♦︎ Made Violent – ‘On My Own’ 
Indierock uit Buffalo, New York! Dit is de lead single van de op 25 februari uitgebrachte self-titled EP, naar eigen zeggen in één week geschreven toen het drietal zichzelf in een hutje in de bergen opsloot met heel veel drank.

The Sore Losers - Skydogs

The Sore Losers – Skydogs

♦︎ The Sore Losers – ‘Emily’
‘Emily’ is de vijfde track van de derde plaat Skydogs, 18 maart uitgekomen op Excelsior Records. Belgische bluesrock!

♦︎ Minor Victories – ‘Scattered Ashes (Song for Richard)’
De plaat Minor Victories komt 3 juni pas uit via Fat Possum Records, dus Scattered Ashes (het vierde nummer) is een voorproef. Dat de band bestaat uit leden van Slowdive, Mogwai, Editors en The Twilight Sad is een mooie bijeenkomstigheid.

♦︎ Stella Diana – ‘Sulphur’
De Italiaanse shoegaze post-punk scene schijnt te floreren en dat geloven we graag als we deze nieuwe tracks van Stella Diana horen, die ook een vleugje new wave bieden. Meer van die nieuwe plaat Nitocrisis op de Bandcamp, 29 april komt die officieel uit.

♦︎ Black Mountain – ‘Constellations’
De Canadese Black Mountain is in deze rubriek al vaker voorbij gekomen, ditmaal met de vijfde track van IV – 1 april uitgebracht op Jagjaguwar.

♦︎ Avery Plains – ‘Unwritten Law’
De Groningse helden van Avery Plains zijn terug met weer een gloomy melanchorockende affaire. Deze 7″, met eerst de cover van The Sound, is opgenomen in de Sahara Sound Studios van Henk Koorn (Hallo Venray) en uitgebracht in eigen beheer. Eind juni startten ze met de opnames voor het tweede album.

Bernays Propaganda - Politika

Bernays Propaganda – Politika

♦︎ Bernays Propaganda – ‘Armija’
Dit is de tweede single van Politika, 14 maart uitgebracht op Moonlee Records. Post-punk met een vleugje uit Macedonië.

♦︎ Purson – ‘The Window Cleaner’
London psychrock, innit! ‘The Window Cleaner’ komt van Desire’s Magic Theater, de tweede studio plaat die 29 april uitkomt via Spinefarm.

♦︎ Real Friends – ‘Scared To Be Alone’
Beetje de emo-kant van de poppunk. ‘Scared to be Alone’ staat op het album The Home Inside My Head dat 27 mei uitkomt op Fearless Records.

♦︎ Samavayo – ‘Cross The Line’
Heavy-rock uit Berlijn! Deze track komt van de vijfde plaat Dakota die 6 mei uitkomt via Setalight Records.

♦︎ Helhorse – ‘Hell Of A Ride’
Deense sludge! Helhorse uit Kopenhagen komt vijf man sterk met die sludgehammer: die mix van smerige metal, punk en classic rock. Derde album Helhorse komt 13 mei uit via Spinefarm.

White Lung - Paradise

White Lung – Paradise

♦︎ White Lung – ‘Kiss Me When I Bleed’
I will give birth in a trailer.” Het Canadese noise trio uit Vancouver heeft vast twee tracks online van het nieuwe album Paradise, dat op 6 mei uitkomt.

♦︎ WRONG – ‘Turn In’
Dit noiserock kwartet uit Miami, Florida, brengt 29 april de selt-titled debuutplaat uit via Relapse Records, waarvan dit de tweede track is.

♦︎ Menhir – ‘Hiding in Light’
Wat een beestachtige band is Menhir geworden. Dubbele bas, enkele drums en voor tien schreeuwend. Nu hebben ze de EP Hiding In Light eruit geslingerd via CvltNation.

 Deel dit artikel