Shaking Godspeed en Orkater releasen vandaag ‘Small Talk’. Het is de eerste single van de soundtrack Rumspringa die op 10 juni uitkomt. Een soundtrack? Ja! Want Shaking en Orkater lanceren op Oerol Rumspringa als theaterstuk. Daarna volgt er in 2017 een tour door de Nederlandse theaters. 

We hadden al even niks meer van Shaking Godspeed vernomen, mogelijk vanwege de activiteiten van Rocco Oosterman en Wout Kemkens bij Donnerwetter. Maar de eigenzinnige rockband laat weer van zich horen en zoals altijd leveren ze een bijzonder product af. Dit maal is de samenwerking gezocht met Orkater, één van ’s Neerlands meest toonaangevende en onderscheidende muziekgezelschappen. Samen met schrijversduo Iona Daniel & Rineke Roosenboom heeft Shaking Godspeed in de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe muziektheatervoorstelling, over een geheim genootschap genaamd De Kring van Welsch. Shaking Godspeed heeft hiervoor geheel nieuwe muziek geschreven, bijzonder hierbij is dat de band voor het eerst in het Nederlands zingt.

De soundtrack van de voorstelling, Rumspringa, wordt op 10 juni uitgebracht als volwaardig Shaking Godspeed album op Suburban Records. Het stuk gaat in première op het Oerol festival 2016 op Terschelling, waarna het in Brigant Arnhem en lichtschip V11 Rotterdam te zien zal zijn, op respectievelijk 24 en 25 juni. Een volledige theatertour start vanaf april 2017.

Check Small Talk hier!Deel dit artikel