Kadavar in de Melkweg, foto Rob Sneltjes

Kadavar in de Melkweg, foto Rob Sneltjes

Nieuwe Sula Bassana, Kraut-band Dave Schmidt die met Zone Six op Roadburn staat

Nieuwe Sula Bassana, de Kraut-band van Dave Schmidt die met Zone Six op de Roadburn-donderdag in Cul de Sac staat

Weer een bijzonder rijke muziekweek verder en dus gaan we je in alweer de achtste Hier is nieuwe muziek van… van 2016 bijpraten over al die releases waar wij blij van zijn geworden. En dat is nogal wat. Het is Birth Of Joy-week, want na de clip kwamen ook het album en een toffe radiosessie los! Kadavar heeft een nieuwe psychtrack van formaat, PSYCH mag je de geneugten op albumlengte van Mondo Drag (op Roadburn te zien!) en Dead Coast zeker ook noemen, terwijl Sula Bassana de Kraut uitdiept. En als je niet vrolijk wordt van die nieuwe Bleached track en opgewonden opveert bij Big Ups, dan weten we het ook echt niet meer…

De Post-punk van Plague Vendor, dampende bluesrock van superband King Mud en shoegaze van Nothing mogen er zeker ook zijn en speaking of shoegaze…nieuwe band uit Amsterdam: Black Wednesdays! Even checken inderdaad. Veel meer Nederlands spul met nu de hele single van The Super Soakers (garagesurftreat uit Boxmeer), de EP van Rhinorino (rocks! en zeker op vrijdag @dB’s), een gloedvolle nieuwe Coppersky (zat erin, maar toch weer zo lekker) en Bitter Grounds (Utrecht punkrock-ska). Voor Kadavar-fans hebben we nog wat Duitse doom en psychrock opgeduikeld (Mountain Witch) en we vonden het Zweedse voorprogramma van De Staat: Rideau. Proef ook even van die geile Belgica soundtrack door Soulwax en de uitsmijter is nog dichterbij huis bereid en wel door PAUW. Dank u. Smakelijk en zo.

En er is natuurlijk veel meer. Allemaal hieronder te vinden. Veel luisterplezier!

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks van bijvoorbeeld Skuggsja en Gorguts.

KADAVAR – WORDS OF EVIL (TRACK)
De Berlijnse psych-gents van Kadavar zagen we in december nog een feestje bouwen in de Melkweg. Hier zijn ze weer met een Sabbath-waardige track, die onderdeel is van een gezamenlijke 7″ single van Skybound en Scion AV waar ook Lost Society een nummer voor levert. Belangrijker: Words Of Evil is best wel een bazentrack, mede door die – inderdaad Sabbathesque – riff. Niks mis mee.

BIRTH OF JOY – GET WELL (ALBUM)
Het was je niet ontgaan dat Birth Of Joy het nieuwe album deze vrijdag uitbrengt op Suburban en dat je Get Well al kunt luisteren! Hieronder dus. Geweldenaren Bob, GertJan en Kevin deden ook nog even een stel fonkelnummers in een beestachtige radiosessie bij 3voor12. Presentatie van die vijfde langspeler vanavond in Gebr. de Nobel in Leiden, zaterdag in Metropool, Hengelo en dan spelen ze vrijdag nog in Doornroosje, Nijmegen en zondag in Rotown Rotterdam.


KING MUD – VICTORY MOTEL SESSIONS (ALBUM)
Now that’s our kind of blues: Southern, rawk, low, filthy & uptempo. Lekker smerig gezongen ook en Victory Motel Sessions is helemaal rock ’n roll en raak. King Mud betreft zomaar een blues-supergroep met frontman Freddy J IV van Left Lane Cruiser, Brand New Heavies drummer Van Campbell en gitarist Parker Griggs van Radio Moscow. Keep It Out Of Sight is een cover van de Brit Wilko Johnson. Alleen maar goed nieuws dus? Nu ja er staan vooralsnog geen Europese data…

KILLSWITCH ENGAGE – CUT ME LOOSE (VIDEO)
‘Een metalcore powerballad’ noemen ze dat bij Metalsucks. En terecht. Het betreft de nieuwste single van het aanstaande album Incarnate, dat 11 maart dropt op Roadrunner Records.

PLAGUE VENDOR – OX BLOOD (TRACK)
Weer een lekker opgefokte korte track van pittige LA (post-)punkers Plague Vendor. Twee weken terug lieten we je al Credentials horen en Ox Blood is zo mogelijk nog lekkerder en messcherper. Album Bloodsweat volgt 25 maart.

MONDO DRAG – THE OCCULTATION OF LIGHT (ALBUM)
Heerlijke psychedelische rock, die weer van rechttoe rechtaan is. Sterker nog: Mondo Drag uit Iowa/Oakland gaat er soms behoorlijk freaky tegenaan met die psychedelica. Lekker hoor. Qua inspiraties denkt de band aan Magma, King Crimson, Goblin, en Yes. De heavy psych zou ook een prettig duel aan kunnen gaan met de jongens van Birth Of Joy hierboven. Dit derde album komt 26 februari uit op RidingEasy Records en streamt bij MetalSucks en hieronder. Mondo Drag speelt vrijdag 15 april op Roadburn.

DEAD COAST – SHAMBOLIC (ALBUM)
UK Psychrock with a capital P uit Londen. Inclusief surf, bluesy as fuck en met net een nieuwe plaat uit. Dead Coast it is en die plaat heet Shambolic. Jenny Loves The Sun indeed, E.S.P. is buitenaards goed, Hills Made Of Sand alsof Growlers een westernsoundtrack levert en Good In Her Blues precies dat. Zet ‘m op. Via @jasper1023, die toevoegt dat Dead Coast met Paws op 22 april in V11, Rotterdam speelt.

PAWS – NO GRACE (VIDEO)
PAWS zeg je? Jazeker en laat die Schotse rockband nu ook net een nieuwe single uit hebben! No Grace heet die, inclusief clip, en die is geproduceerd door Mark Hoppus van Blink-182.

SULA BASSANA – SHIPWRECKED (EP)
U zei psychedelica? Moet je bij Dave Schmidt aka Sula Bassana zijn. De Duitser is een erkend meester in de vele psych-uitingen en hangt op deze Shipwrecked release vooral in Kraut en elektronica. Superb tripspul niettemin. Sula Bassana stond er in 2014 niet voor niks mee op Roadburn (luister dat dan.) Speaking of Roadburn; Dave keert dit jaar terug en wel met de band Zone Six in het door NMTH ondersteunde Cul de Sac-programma! Weet je vast waar je donderdag 14 april moet zijn.

BLEACHED – WEDNESDAY NIGHT MELODY (CLIP)
Weer een heerlijke single van het kittige meidentrio, dat een set beste punky rock ’n rolltracks op een album gebundeld heeft. Dat komt 1 april uit op Dead Oceans. Nog beter: Bleached komt ook langs! 20 mei moet je in de hoofdstedelijke Bitterzoet zijn, terwijl ze de 21e concerteren in het Stroomhuisje, Eindhoven.

THE SUPER SOAKERS – WHITE PICKET FENCE DREAM (SINGLE)
Weet je nog dat we je die toffe track van The Super Soakers lieten horen? Stelletje bijdehande Brabantse garagesurf-dudes, en met een gouden melodietje. Dat was de helft van de White Picket Fence Dream single die ze net (20-2) uitbrachten op Coaster Records en die check je hieronder. Op cassette krijg je er nog een derde nummer bij. En nog een tip: vrijdag spelen ze met The Black Cult in Altstadt, Eindhoven.

BIG UPS – NATIONAL PARKS/HOPE FOR SOMEONE (CLIP/TRACK)
Big Ups is na die geweldige, felle vorige plaat nu alweer terug en op weg naar de opvolger. National Parks begint verraderlijk ingetogen, maar heeft die uitbarstingen die de sound van de Brooklyn post-punkers zo kenmerkt. Het staat op Before a Million Universes, het album dat 4 maart uitkomt op Tough Love. En dan gooiden ze er bij Stereogum ook nog de intense track Hope For Someone uit.

MIND SPIDERS – RUNNING/PROSTHESIS (TRACKS)
Post-punk meets garage van Mind Spiders, waarop we geattendeerd werden door Niek ‘Afterpartees’ Nellen. De band uit Fort Worth komt 12 maart met het album Prosthesis op Dirtnap Records en de titeltrack streamt bij Paste Magazine (en hieronder). En dat terwijl die vorige track Running ook pas net uit is. Enjoy.


NOTHING – VERTIGO FLOWERS (TRACK)
Shoegaze die Smashing Pumpkins doet herleven, ja die laatste plaat van Nothing maakte wat los. De band uit Philadelphia heeft alweer een opvolger op de plank: Tired Of Tomorrow komt 13 mei uit op Relapse Records en Vertigo Flowers betekent het eerste voorproefje. Het album is vast te bestellen via Relapse (fysiek) en op Bandcamp (digitaal).

RIDEAU – BLOODSHOT (CLIP)
Tip van de jongens van De Staat: Rideau. De Nijmegenaren nemen deze Zweden mee als support-act tijdens de tour door Duitsland en Zwitserland. Bloodshot komt met deze clip en mocht je in de buurt zijn, hier kun je beide bands live zien:

08-mrt Köln – Studio 672
09-mrt Zürich – Dynamo Werk 21
10-mrt Stuttgart – Goldmarks
11-mrt Berlin – Musik & Frieden
12-mrt Hamburg – Molotow Club

BURNING PHLEGM – NOTHING (BELGICA SOUNDTRACK CLIP)
Dat is niet de eerste goede track/clip die loskomt van de Belgica soundtrack. Die soundtrack is dan ook geheel vervaardigd door de Vlaamse helden van Soulwax. Albumrelease op 26 februari.

BLACK WEDNESDAYS – ♪♫♪ (DEMO)
Patch, Jane, Erik & Andrew uit Amsterdam met drie tracks met een meer dan geinige shoegaze/dreampunk meets garagesound. Toffe titel ook, het is ons nog niet gelukt die muzieknoten te reproduceren in WordPress, maar we blijven het proberen. En ja. verdikkeme: ♪♫♪. Vlag uit. Nu nog uitspreken. Black Wednesdays bestaat uit leden van Frankenberries, Pony Pack, Happy Demons en Yawp en heeft 17 april de eerste gig in OCCii, Amsterdam.

COPPERSKY – BANKRUPT / BACKCHANNELS (TRACK)
Utrecht melancho-rootsrockers met weer zo’n zielenprikkelende track en teaser van het aanstaande album. Luister eerst naar Bankrupt / Backchannels en zorg dat je kaarten haalt voor 4 maart, wanneer ze diet plaat ‘If We’re Losing Everything’ presenteren in De Helling in Utrecht. Meer info in dit artikel!

BITTER GROUNDS – RADIO SILENCE (CLIP)
Punkrock ja, met ook wel wat reggae-ska kruiden uit Utrecht. Radio Silence dus. En dan is er ook nog de EP Remnants, ook net uit en onder de clip te vinden. Bitter Grounds gaat in april een plaat opnemen bij Amsterdam Recording Company, die door het Duitse Ring of Fire Records uitgebracht wordt. Er is ook al een Berlijns boekingskantoor gestrikt. Bitter Grounds komt dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. De leden brachten al vier platen uit onder de naam Beans.


MOUNTAIN WITCH – BURNING VILLAGE (ALBUM)
Duitse doom en psychrock ‘voor fans van Kadavar’. En inderdaad trekken we die plaat van Mountain Witch (niet te verwarren met Witch Mountain) aardig goed. Classic spul. Burning Village komt vrijdag (26-2) uit op This Charming Man Records en streamt al bij Deaf Forever.

ORANSSI PAZUZU – LAHJA (VIDEO)
Op black metal-gebied is Scandinavië berucht, Noorwegen vooral en zeker ook IJsland (check dit toffe achtergrondartikel over de IJslandse black-scene op Noisey). Maar in Finland gebeurt ook van alles, duister en psychedelisch spul als Oranssi Pazuzu bijvoorbeeld. De Finnen komen vrijdag met vierde album ‘Värähtelijä’, een dubbelaar uitgegeven door 20 Buck Spin en Svart Records. Kijk vast naar Lahja.

ENTOMBED A.D. – THE WINNER HAS LOST (OFFICIAL VIDEO)
Wat we net zeiden over Scandi death metal, maar nu dan uit Zweden. Aardig grote band, ontstaan in 2014 toen het legendarische Entombed uiteenviel. De opvolgers brengen vrijdag de tweede plaat Dead Dawn uit op Century Media Records. Clipje.

RHINORINO – TODAY (EP)
Mocht je ’t gemist hebben: we primeurden recent de EP van Rhinorino! En die is tof, hard en op een presenteerblaadje te vinden deze vrijdag in dB’s met ook nog eens Green Hornet in het voorprogramma. Poeh.

GAG – PRETTY BOY (VIDEO)
Smerige hardcore punk uit Olympia, Washington van Gag, die volgens Noisey de nieuwe US hardcore helden zijn. Zeker is dat het album America’s Greatest Hits net uit is op Iron Lung en dat je hier van de video voor Pretty Boy kunt genieten.

SOL SISTERE – DEATH KNELL (LYRIC VIDEO)
Chileense atmosferische post-/black metal! Sol Sistere uit Santiago de Chile bestaat sinds 2013 en heeft hier de eerste lyric video voor je. Death Knell is überhaupt het eerste materiaal van het debuutalbum van de Zuid-Amerikanen. Die plaat komt in maart uit via Hammerheart Records.

WISHING WELL – SACRIFICE (VIDEO)
Finse hardrock? Yup, en klinkt heel niet zo fout. Stukje stoner erin en Wishing Well komt lekker door. Ok, de uitspraak had beter gekund, maar verder rockt Sacrifice prima. Komt van het Chasing Rainbows album, dat 5 februari uitkwam bij Inverse Records.

PAUW – HIGH TIDE (RADIOTRACK)
Uitsmijter? De nieuwe PAUW! Verse single High Tide kwam maandagavond bij 3voor12 Radio voorbij. Frontman Brian Pots vertelde meteen wat over Ennio Morricone en de nieuwe single. Zit allemaal in deze link verstopt.Deel dit artikel