Sunn O))) - KannonDeel 11 van ‘Hier is weer een fikse mep nieuwe muziek van…’. Wederom hebben we gepoogd om die enorme stroom aan releases te filteren en in één artikel te bundelen. Spitten in die berg heavy alternative muziek met ditmnaal veel Nederlands spul. De nieuwe EP van Sunn O))) is ook los, Baroness geeft nog een live-primeur en naast de clips van The Shrine en St. Tropez bevelen we je zeker ook aan: Black Cobra (San Fran sludge), Apneu (NL dwarse indie), Go March (Antwerpse Kraut), Palm Desert (Poolse stoner), Culture Killer (Florida hardcorepunk) en Hollandsche eenmans garage, rock n roll-bluestrash Dead Cat Stimpy.

En nog veel meer dus… Tune in!

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks.

SUNN O))) – KANNON (EP)
De gelukkigen onder onze lezers hebben de zes kwartier durende catharsis van Sunn O))) op Le Guess Who? mogen ondergaan. Zo’n diepe fysieke belevenis boots je thuis niet zomaaar na, maar mocht je dat met je soundsystem willen pogen dan is de nieuwe Kannon EP een goed startpunt. (Dit interview met ‘buizenkoning Tos’ geeft iets van de vereisten prijs) De EP van de Amerikaanse dronemetal-opperwezens is net uit, en streamt met dank aan Rolling Stone. Met 3 tracks in 33 minuten mogen we het gerust als het 12e studioalbum neerzetten. Interview over het boeddhistische hart van Kannon bij The Fader.BARONESS – MORNING STAR (LIVETRACK)
Het is al even wachten op het nieuwe Baroness album Purple en tot nu toe wordt het met elk voorproefje meer smachten. Op 18 december is het zover op Abraxan Hymns en ondertussen is hier een live voorbode met de track Morning Star met dank aan Stereogum:

THE SHRINE – COMING DOWN QUICK (CLIP)
The Shrine bouwde ook een tijd lekker op naar de release van langspeler Rare Breed. Dat album kwam eind oktober uit en is zwaar ok. De LA band mengt een voorliefde voor legerhelmen, vrouwen en skateboards met hele dikke psyched-out stoner en vette grooves. Coming Down Quick heeft net een clip gekregen. En…. we hebben een prijsvraag voor die show met Kadavar en Horisont op 20-12 in de Melkweg.

ST. TROPEZ – SON OF GOD (CLIP)
Fraaie, duistere clip voor deze heerlijk, repetitieve track, die we al even kenden van al die 25 verschroeiende Popronde shows van de The Band Formerly/Also Known As Go Back To The Zoo. We zien ze gelukkig weer op Noorderslag.

BLACK COBRA – CHALLENGER DEEP (TRACK)
Zeg sludge metal en wij spitsen de oren. Daar is bij Black Cobra uit San Francisco alle reden toe, want Challenger Deep is een hardhitting voorproefje van het album Imperium Simulacra, dat 28-02-16 via Season Of Mist tot je komt.

NERF HERDER – DOCTOR WHO (TRACK)
Cali poppunk-lolbroeken Nerf Herder met de nieuwe single Doctor Who. Goede timing. Op 22 januari komen ze met het nieuwe album, op het daarvoor opgerichte DIY label Golfshirt Records. “Whatcha Gonna Do?”

CULTURE KILLER – THROES OF MANKIND (ALBUM)
Genoeg lief gedoe, Culture Killer is hier en de metalband uit Daytona Beach, Florida tapt uit andere vaatjes. De plaat kwam 27 november 27 uit via Metal Blade Records en moet je meer in de hoek hardcore punk en melodic hardcore zoeken.

PALM DESERT – ADAYOFF + 4 SONGS (EP/COMPILATIE)
De titel geeft het al een beetje prijs: deze release bevat (de EP) Adayoff + 4 songs. De Poolse rockers (Wroclaw it is) hebben zich verder natuurlijk niet zomaar naar de wieg van de stoner vernoemd: Zet deze gerust op voor je potje Kyuss, Fu Manchu en die Mondo Generator party. Lekkerrrrr.

PIST – RHYTHM & BOOZE (ALBUM)
Een lezer was zo goed om ons het debuutalbum van PIST te sturen en dat rockt best wel hard en smerig. Heavy stoner ook. De Engelsen brachten dat uit op When Planets Collide en het staat volledig op Bandcamp. The Sludgelord heeft meer over de band uit de regio Manchester.

APNEU – DESPERATE (CLIP/EP)
Nieuwe clip van de Amsterdamse dwarsrockers van Apneu en een zeer artistieke! Desperate stamt van de cassette-EP Wrote A Letter / Tore It Up, die net bij Kicking the Habit gepresenteerd is en uit is op Subroutine Records.


GO MARCH – GO MARCH (ALBUM)
Jazeker mag je dit dance noemen. Kraut ligt immers dichtbij techno en hoe stuwend, verslavend en deviant dat kan zijn weten we sinds zZz, Monomyth en Camera maar al te goed. Het Belgische Go March is er ook bedreven in en is in januari op Eurosonic te zien. Kijken we nu al naar uit. Sterke debuutplaat vast.

DEAD CAT STIMPY – UNEASY GROUNDS (12″)
Garage, rock n roll en bluestrash van een Nederlandse eenmansband. Nee het is Dead Elvis niet, noch Robbing Banks, maar Dead Cat Stimpy. Goede naam vast. Daar achter gaat Tim Herrebrugh uit Delft schuil. Hij heeft net de plaat Uneasy Grounds uit op het Duitse Off Label Records, bestellen kan hier. En hier hoor je drie songs:

OF STONE AND FIRE – ONE TRICK PONY (CLIP)
Nog een nieuwe release van de Arnhemse jongens van Of Stone And Fire, die zo langzamerhand geen ‘one trick pony’ meer genoemd mogen worden. Fijne live-clip:

THE BLACK VEINS – THE BLACK VEINS (ALBUM)
Een pak rock en blues uit Den Haag? Moet je bij The Black Veins zijn, wiens debuutplaat net op de Luisterpaal staat.

UNDAWN – COMING HOME (CLIP)
We primeurden de clip van de melodic metalcore mannen van Undawn en met recht. Coming Home is hard, ook als aanklacht tegen hebzuchtige bankiers. De Overijsselse band brengt het album uit op 11 december.

MOURNING BELOVETH – GODETHER (CLIP/PREVIEW)
De Ierse doom metal-groep Mourning Beloveth heeft de eerste track van het aanstaande, zesde album Rust & Bone losgelaten. De clip is een tot preview bewerkte versie van albumtrack Godether. Rust & Bone volgt 22 januari op Ván Records.

ROADCREW – LIL’BIT/MARY JANE (TRACKS)
Urker hardrockers Roadcrew hebben net het nieuwe album uit, die we gek genoeg nergens kunnen luisteren. Ok. Je kunt debuutplaat Snake in the Dirt wel bestellen via de site. En er waren al twee tracks los:


THE ODYSSEY – MEMORIES OF A LONG FORGOTTEN KINGDOM/THE PACT (EP/CLIP)
Maak kennis met The Odyssey, een alternative rockend trio uit Utrecht, dat met deze toffe clip meteen ook de EP opstuurde.


KIN – KNEE + JERK (CLIP)
Het Groningse KIN bracht ons deze Popronde een mep fijne shoegaze, post-rock, triphop en dreampop en dat gold zeker ook op tweede plaat SlowTV. Waar KIN ook heel goed in is, is het afleveren van spannende clips. In Knee + Jerk binden plastic legers de strijd aan door teddyberen af te vuren.

MOON TAPES – MOON TAPES (EP)
Dreampop/shoegaze gaat sowieso lekker, zo laat ook Moon Tapes uit Amsterdam horen. De jongens hebben net de debuut-EP uitgebracht, geproduceerd in samenwerking met (Soester mastermind) Jurriaan JJ Sielcken en Alan O’Connell (Kings Of Convenience, The Rakes). Moon Tapes brengt ons soms ook naar Stone Roses territorium (The One!) en is op cassette uit Coaster Records.

THERA ROYA – UNRAVELING (EP)
Brute Brooklyn post-metal van Thera Roya, dat de mosterd bij bands als Isis, Neurosis en Pelican haalt. En gelukkig maar.

ADAM & THE RELEVANTS – PTCC (CLIP)
Yes, Britpoprockers Adam & The Relevants zijn terug met weer een catchy track en een low-budget high-pleasure clip. Tourtje met Indian Askin in de koker!

MUCKRAKER – KARMAGEDDON (ALBUM)
Stoner metal en hardcore uit Atlanta van Muckraker. Heavy stuff.

SPEKTR – THROUGH THE DARKNESS OF FUTURE PAST (TRACK)
Stukje Franse black metal dan, experimenteel en mysterieus ook. Spektr brengt het album “The Art to Disappear” op 29 januari uit via Agonia Records en hier is vast Through the Darkness of Future Past.

ANCIENT SPELL – FOREVER IN HELL (ALBUM)
Al even uit en nu onder de aandacht is de langspeler Forever in Hell van Ancient Spell. De groep uit Los Angeles heeft er een heavy rockende, thrashende en doom metal affaire met grunts van gemaakt. Dat laatste met dank aan ervaren death metal vocalist Donnie Marhefka (Burial, Evilution, Unsanctified).

MATUBES – THE RETURN OF BLACK METAL (EP)
Ja, als je je plaat The Return Of Black Metal noemt, gaan we luisteren. Zeker als je uit Bulgarije komt:Deel dit artikel