Kadavar

Kadavar

Dat zie je goed ja: vier bands op 1 avond in de Melkweg en wij mogen 2 setjes van 2 kaarten weggeven voor dat DIK rockende minifestival op 20-12. Eigenlijk zou Kadavar al genoeg moeten zijn om in de pen te klimmen. De Berlijnse stonerpsychrockers brachten in augustus derde plaat Berlin uit op Nuclear Blast en zijn live echt te gek. Dikke kans dus dat jij ze al eens zag op Paaspop, Speedfest, Pukkelpop, Incubate, de Zwarte Cross of vorige maand in Doornroosje. Niet? Helemaal meedoen dan.

Eerst die prijsvraag dan: Laat ons zo snel mogelijk weten hoeveel bandleden je zondag 20 december op het podium gaat zien in de Melkweg Oude Zaal. Stuur je antwoord naar contact@nmth.nl.

Kadavar headlinet dus: Met Led Zeppelin en Black Sabbath in gedachten brouwen de Duitsers heavy space, stoner en psychedelische rock met een dikke groove.

The Shrine is nogal een toffe band, die steeds vaker voorbijkomt de laatste weken. Logisch, want de Amerikanen bouwen op naar de release van Rare Breed. Dat album is net uit en zwaar de moeite waard. De band uit Los Angeles heeft naast een voorliefde voor legerhelmen, vrouwen en skateboards ook een fascinatie voor hele dikke psyched-out stoner en vette grooves. Coming Down Quick heeft net een clip gekregen:

Meer classic spul van Horisont, een stel Zweden dat van seventies, blues, harde rock en Deep Purple houdt. Ze zijn nu zo’n negen jaar actief, waarin het bevriende Graveyard ze al eens meenam op tournee en een aantal albums uitkwamen op kwaliteitslabel Rise Above. Odyssey verscheen dit jaar.

Derde voorprogramma Satan’s Satyrs is uiteraard ook classic, hard en rockend. Zo deden ze in 2013 een Tribute to Blue Cheer set op Roadburn, luister de audio onderaan. Het trio uit Virginia zit redelijk in het zelfde, zieke spoor als Uncle Acid & The Deadbeats, maar legt het vocaal wel zwaar af.Deel dit artikel